Knus De Økende Dristoffpriser| Livsstil | CompareKing
10 Ting Du Kan Gjøre For å Knuse De Økende Drivstoffprisene

Slik knuser du de økende drivstoffprisene

Pågrunn av økende innkjøpspriser på bensin og diesel har selskaper slik som Statoil økt listeprisene på både bensin og diesel. Med flere prisøkninger i vente er det bare å belage seg på at prisene kommer til å stige til nye høyder i de nærmeste månedene. For de av dere som har byttet ut bilen med offentlig transport, godt jobbet! Dette er en av beste måtene å spare penger på drivstoff. Her ser vi på noen enkle måter som kan hjelpe deg med å bekjempe de økende drivstoffprisene.

1 ) Ikke la motoren gå på tomgang

Venter kjæresten din i bilen mens du er inne og handler? Slå av motoren! Ikke bare kaster du bort bensin men du slipper også ut unødvendige drivstoffgasser som er skadelig for miljøet. Det er anslått at for hvert minutt du lar bilen din stå på tomgang bruker du den same mengden bensin som du hadde trengt for å kjøre 1.5 kilometer.

2 ) Unngå å kjøre i rushtiden

Hvis du bor i Bergen kjenner du nok til Danmarksplass. Danmarksplass er beryktet for stillestående trafikk i rushtiden. Ikke nok med at det er kjedelig å stampe i saktegående trafikk, men det er også veldig skadelig for luftkvaliteten. I tillegg til dette så er det bortkastet penger ettersom tomgangskjøring er dyrt. Med andre ord, når du har mulighet prøv å unngå den verste rushtiden. Det skader ikke å prøve ut den sykkelen du kjøpte for et par måneder siden. Børst av støvet og kast deg på. Dette er en god måte å spare penger på drivstoff!

3 ) Bruk lojalitetskort

Mange bensinstasjoner tilbyr lojalitetskort for belønne sine faste kunder. Fyller du som regel bensin på de same stedene? Søk om et lojalitetskort og spar penger hver gang du fyller drivstoff. Du kan også dra nytte av kredittkort som tilbyr cashback ved kjøp av drivstoff.

4 ) Kjør jevnt

I Norge kan du stortsett ikke kjøre fortere enn 80 km/t. Hvis du velger å kjøre fortere så tar det ikke lang tid for UP hanker deg inn og gir deg en bot du sent vil glemme (vi har alle vært 18år med et ferskt sertfikat). Du kan også bli bøtelagt for å akselere unødvending. Ved å endre kjørestilen din kan du spare mye penger på bensin i løpet av året. Kjør så jevnt som mulig og akselerer forsikring. Hvis du sliter med å tilpasse deg tenk på hvordan din mor ville kjørt.

5 ) Redusere kjørelengden din

Kjører du unødvendig? Vurder carpooling som et alternative for å redusere bensinkostnadene dine. Det hjelper også for luftkvaliteten! Ved å redusere kjørelengden din vil bilen din holde seg bedre i verdi.

6 ) Rengjør bilen din

Er du personen som har tingene dine i bilen? På tide å rydde opp! Ekstra vekt i bilen er lik ekstra kostnander. Tunge gjenstander slik som barnevogner, søppelsekker og datamaskiner øker vekten av bilen din og dette fører til at drivstoffkostnadene går opp. Du tenker gjerne at dette er småting, men det er de små tigene som gjør en forskjell.

7 ) Planlegg reiserute

Nå til dags finnes det avanserte GPS applikasjoner some er designet for å hjelpe deg med å finne frem på den meste effektive måten. Hvorfor ikke laste ned en slik applikasjon for telefonen din og du vil spare både tid og penger. Hvis du ikke vet hvordan du laster ned applikasjoner for telefonen din spør dine barn eller andre familie medlemmer. Hvis du liker å bruke kart er det lurt å lære ruten til destinasjonen slik at du slipper å sirkle rundt på jakt etter stedet du skal til. Planlegging kan hjelpe deg med å spare penger på drivstoff!

8 ) Trenger bilen din service? Få det gjort umiddelbart!

Er det lenge siden du hadde bilen din inne på service? Da er det absolutt på tide å bastille en time hos verkstedet så raskt som mulig. Regelmessing service på bilen din vil øke bilens evne til å bruke drivstoffet så effektivt som mulig.

9 ) Sørg for at du har luft i dekkene

Det er viktig at du sjekker luften i dekkene dine regelmessig, ikke bare av sikkerthetsmessige grunner men også for å sikre at bilen bruker drivstoffet så effektivt som mulig. Biler som har lite luft i dekkene bruker mer trekkraft for å få hjulene gang og bruker dermed mer bensin. Vær varsom når du fyller luft i dekkene slik at du ikke fyller for mye.

10 ) Bruk offentlig transport

Hvis du er på vei til et sted som har god tilgang til offentlig transport er det lurt å la bilen stå. Du sparer masse penger på bensin og parkeringsavgifter spesielt om du skal inn til sentrum. Tenk på miljøet!

By , 23 Mar 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18