10 Nyttårsforsetter Du Burde Vurdere! | Livsstil | CompareKing
nyttårsforsetter

10 Nyttårsforsetter Du Burde Vurdere!

Det nærmer seg nyttår og det gir deg en glimrende mulighet til å sette seg enkle mål og jobbe for å oppnå disse. Her finner du en liste over 10 gode nyttårsforsetter som du kan vurdere.

1. Få bedre kontroll over privatøkonomien

De fleste har brukbar kontroll på privatøkonomien, men det er færre som har god kontroll. Sett deg som mål å få bedre oversikt over inntekter og utgifter og for eksempel om det er mulig å trekke fra noen av utgiftene på skatten. Vi i Compareking har tidligere skrevet en artikkel om hva en kan trekke fra på skatten, og det er ofte mer enn de fleste er klar over. Det er ofte ikke snakk om store summer, men en krone her og en krone der kan bli mye samlet opp gjennom flere år.

2. Kutte utgifter på unødvendige goder

Følger du punkt nummer 1 i denne artikkelen, og får god oversikt over utgiftene dine, kan du bli sjokkert over hvor mye penger som faktisk går med til unødvendige goder som alkohol, tobakk og snacks / fastfood. Sett deg som mål å kutt ned på forbruket av alkohol, slutt med røyk eller snus og kutt ned på chips og godteri. Pengene du sparer setter du inn på en høyrente konto, og du ser fort hvor mye penger du kan spare på dette.

 

3. Starte et passende treningsprogram og gjennomfør det

Det verste med trening er ikke å starte, men å holde motivasjonen oppe over lengre perioder. Alle kan si til seg selv 1. Januar at de skal begynne å trene, og så jogge 3 ganger i uken i de første to ukene før viljen og motivasjonen tar slutt. Ikke prøv  å overdriv, men lag deg gjerne et realistisk treningsprogram som du faktisk klarer å etterleve og så kan du heller gradvis øke treningsmengden når du føler for det. 2 ganger i uken trenger ikke å ta for mye tid, og det hjelper absolutt på helse og humør.

4. Start et utsatt oppussingsprosjekt

Vi har tidligere skrevet om gode grunner til å pusse opp boligen. Har du gått og tenk på at det kan være tid for en liten oppussing, men vegret deg på grunn av penger og tid, er årsskiftet et godt tidspunkt for å bestemme seg for å bare gjøre det. Har du kapital er det flere gode argumenter for at du bare skal kjøre på. Husk at en eventuell oppussing vil øke verdien av boligen din og gjøre den enklere å selge.

LES OGSÅ: Derfor burde du pusse opp boligen

5. Tilbring mer tid og tettere oppfølging for barna 

Som ferdig utdannet, kan flere i Compareking.no skrive under på hvor viktig det er med god oppfølging av barnas skolearbeid. Mange har travle dager, men sett deg som mål å bruke mer tid med barna og gjerne bruk den tiden til å følge opp skolearbeidet deres. Det kommer uendelig godt med senere i livet!

6. Mindre bil – mer kollektivtransport

Miljøet blir mer og mer forurenset og køene blir lengre og lengre. Sett deg som mål å bruke bilen mindre til og fra jobb. Med kollektivfelt mange steder i landet er det ofte kjappere å ta buss enn å kjøre egen bil. Om du bor ugunstig til i forhold til kollektivtransport kan det være en idé å kjøre sammen med en kollega som bor i området ditt. Bensinutgifter kan deles, og det er mulig å kjøre i 2+ feltene.
 

7. Start en sparekonto og vær streng med deg selv

Følger du råd 1 og 2 i denne artikkelen, kan du plutselig ha ekstra penger å rutte med når regningene er betalt. Hvis du helst vil unngå å investere i kapital markeder, kan du sette deg som mål å opprette en sparekonto og spare til noe større. Når en plutselig har ekstra penger, er det fort gjort å bruke dette på små goder som ikke varer spesielt lenge, så det er viktig å være streng med deg selv. Kanskje kan du spare opp en egenkapital som gjør det mulig å dra på en lang reise du har drømt om, eller kanskje kan du til og med spare til en hytte på fjellet.
 

8. Gi til andre som mangler ALT

Vi har det bra i Norge! Det er enkelt å glemme at andre ikke har det like bra som oss, selv om en ikke kan kjøpe alt en har lyst på. Et godt og barmhjertig nyttårsforsett kan være å sette opp en konto i kirkens nødhjelp eller andre organisasjoner som hjelper mennesker i nød. Det trenger ikke være mye, men vil uansett hjelpe stort!
 

9. Søk karrierefremgang

Det er ofte enkelt å bli værende i en jobb hvor en sitter trygt og har en fast og grei inntekt. Denne jobben er kanskje ikke det en har drømt om, men det gir deg tak over hodet og mat på bordet. Det er imidlertid viktig å trives med det en gjør, og en trenger heller ikke slutte i den jobben en har. Bruk tid på å søke gjennom markedet eller kanskje internt i firmaet ditt om stillinger hvor du føler du vil trives bedre. En må ta sjanser for å oppnå suksess.

LES OGSÅ: Slik finner du jobb i et tøft arbeidsmarked
 

10. Gjør noe du har drømt om!

Har du opparbeidet deg en egenkapital, men vegrer deg for å bruke det kan du sette deg som mål å gjøre noe du har drømt om i løpet av 2015. Ikke bruk ekstra penger på småting – spar til du kan gjøre noe du har drømt om og gjennomfør det! Det gir deg ekstra energi og motivasjon til å takle en kanskje ellers kjedelig hverdag om du ser at det gir deg muligheten til å gjøre noe du har drømt om lenge. 

By , 29 Dec 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18