3 Økonomiske Avgjørelser Du Må Ta i Dag! | Forbrukslån | CompareKing
økonomiske avgjørelser

3 Økonomiske Avgjørelser Du Må Ta i Dag!

Det er to ting i verden som ikke kommer til å forandre seg på en stund, tør du å tippe hva det er? Det første er at du ikke blir yngre med årene og det andre er at penger får verden til å gå rundt. Å forholde seg til penger er ikke alltid like lett, og det er derfor mange av oss venter med økonomiske avgjørelser helt til siste sekund. Dette er en vane du må legge fra deg før det er for sent!

Det er faktisk slik at økonomiske avgjørelser du utsetter kan hjemsøke deg på et senere tidspunkt. Jo lengre du utsetter det, jo vanskeligere blir det for deg å komme i gang. Det er derfor viktig at du tar grep i dag!

Her er 3 økonomiske avgjørelser du må ta i dag:

1. Bli kvitt unødvendig gjeld

Det finnes gjeld du ikke kan unngå og det finnes gjeld du klarer deg fint uten. Gjeld som du ikke kan unngå inkluderer boliglån og studielån(for de fleste av oss). På den andre siden har vi gjeld som du burde unngå, dette inkluderer smålån, mikrolån, sms-lån og kredittkort. Grunnen til at du burde unngå denne typen gjeld er fordi at rentekostnadene kan bli skyhøye.

Når det er sagt så er det ikke noe i veien med å bruke et kredittkort så lenge du klarer å nedbetale den utestående balansen innen den rentefrie perioden. Ved å nedbetale det utestående beløpet innen den rentefrie perioden så slipper du å betale renter noe som vil si at kortet er så å si gratis å bruke.

Hvis du sliter med unødvendig gjeld slik som kredittkortgjeld så er det viktig at du tar steg i dag for å sørge for at du kvitter deg med denne gjelden. Ikke bare er det dyrt å betale på kredittkort, det kan også ødelegge kreditt historien din – noe som vil gjøre det vanskelig for deg å søke om større lån på et senere tidspunkt.

2. Kjøp av eiendom

Det å sikre seg en eiendom allerede i ung alder kan være en av de beste investeringene du gjør i livet. Grunnen til at vi bruker ordet “investering” er pågrunn av verdien på eiendommen vil mest sannsynlig øke med tid. 

For unge boligkjøpere så kan det være vanskelig å komme inn på boligmarkedet, men det i seg selv er ikke en unnskyldning for og ikke prøve. Sliter du med å stille egenkapital? Da er det mulig at du burde vurdere å ta opp et forbrukslån. Med et forbrukslån så kan du låne inntil 400 000 kroner med en fleksibel nedbetalingstid inntil 15 år. Det finnes utallige tilbydere av forbrukslån, noen av de vanligste inkluderer GE Money, Santander, Bank Norwegian, BB Finans, yA Bank, Ikano Bank og Komplett Bank. Den effektive renten starter fra 8.6%.

3. Investere i aksjer eller gull  

Har du penger til overs som sitter og støver på en sparekonto med 2.5% rente i året? Da burde du vurderer å investere i enkeltaksjer, fond eller gull, alt etter hvor mye kunnskap du har. Hvis du er nybegynner og ikke er interessert i aksjemarkedet så burde du plassere pengene dine i fond. De finnes tusenvis av fond på markedet, noen av de mest kjente inkluderer Carnegie Medical, Delphi Nordic, DNB Finans og Fondsfinans Farmasi-Bioteknologi. Alle disse fondene har hatt solid avkastning de siste 5 årene. Begynn i det små og ikke vær redd for å ta sjangser. Hvis du ikke prøver, hvordan skal du ellers få pengene dine til å vokse?

By , 11 Sep 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18