3 Situasjoner Hvor Du Burde Vurdere Et Billån | Forbrukslån | CompareKing
3 Situasjoner Hvor Du Burde Vurdere Et Billån

3 Situasjoner Hvor Du Burde Vurdere Et Billån

Et billån kan virke som en tvilsom beslutning. Hvorfor ikke heller spare enn å ta lån på en eiendel som synker raskt i verdi? Særlig hvis du er ung er det mange som advarer mot å prioritere bil hvis du ikke har pengene. Det kan skade din evne til å få boliglån og med bil kommer gjerne en rekke uforutsette utgifter. Du må også betale ansvarsforsikring, eventuelt kasko, og bensinprisene er høye.

Selv hvis man bor på landet kan det hevdes at bilen ikke bør være første prioritet. Du kan få en billig bil til 20-30 000 kroner, men når det er sagt kan det fort bli dyrt med en bil som må på reparasjon hele tiden, så de fleste sikter seg inn mot 50 000 kroner som billigste løsning. Hvis du ikke kan få hjelp fra familie eller andre er det kanskje best å vente.

I hvilken sammenheng bør man likevel vurdere å sette seg i gjeld for å skaffe et godt kjøretøy? Her ser vi på 3 situasjoner hvor du burde vurdere et billån.

1. Jobb

Den mest åpenbare grunnen til at en burde vurdere et billån er at man har en jobb der det kreves at man kjører egen bil. Da vil man dessuten få dekket noe av utgiftene sine gjennom kjøregodtgjørelse. Det er flere jobber der man vil trenge egen bil. Som for eksempel rørlegger eller elektriker må man kunne ta meg seg en del spesialutstyr til kunder som bor forskjellige steder. Under slike forhold kan det være verdt å undersøke først om det er mulig å få lån direkte fra arbeidsgiver.

2. Familie

Hvis man har familie kan det også være livsnødvendig med bil. Den gamle bilen har kanskje blitt så gammel at den forårsaker langt større utgifter enn et lån. Sparing og venting blir da ikke bare ubeleilig men potensielt fordyrende. Hvis du har bolig kan du også muligens stille den som sikkerhet og få bedre lånevilkår.

3. Ny bil

Det kan også tenkes at man er i en slik situasjon at man må kjøpe en ny bil før man kan selge den gamle. Da kan det også være fornuftig å ta et forbrukslån ettersom man slipper gebyrer.

Det er flere steder du kan oppsøke for å få billån. Hvis du tar opp lån gjennom bilforhandleren er det lovfestet at du bare kan låne 65% av kjøpesummen. Men det finnes også en del finansieringsselskaper som tilbyr billån og da kan du i teorien låne hele kjøpesummen. Renten kan varierer sterkt, og normalt sett kan du forvente en effektiv rente fra 6% til 12%. De fleste banker gir også lån med pant i bilen.

By , 26 Mar 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18