3 Situasjoner Hvor et Kredittkort Redder Dagen! | Kredittkort | CompareKing
kredittkort redder dagen

3 Situasjoner Hvor et Kredittkort Redder Dagen

Som mange av oss kjenner til så kan det i perioder være vanskelig å kvitte seg med kredittkort gjeld. For noen blir dette en evig runddans og en ender opp med å betale ned gjelden i tillegg til renter, kun for å måtte bruke kredittkortet igjen neste gang en er ute å handler. For mange blir dette såpass stressende og ukontrollert at en rett og slett velger å kvitte seg med kredittkortet så snart gjelden er nedbetalt. Med det sagt, er det dog flere positive sider ved bruk av et kredittkort, men det er viktig å huske at kredittkortet ikke er ens egne penger og at dette ikke må ansees som ’mer’ eller ’ekstra’ penger.

Videre i denne artikkelen skal vi se på tre eksempler hvor et kredittkort redder dagen.

1. Forfall på uforutsette regninger

De fleste av oss fører budsjett og har kontroll på månedlige kostnader. Kostnadene man vet kommer kan en spare til slik at en kan betale de på forfallsdatoen for å unngå purregebyr.  Det dukker imidlertid ofte opp uforutsette kostnader for alt fra reparasjon av bilen til rørlegger-hjelp. Har du ikke penger når slike regninger dumper ned i postkassen din, kan et kredittkort ofte være behjelpelig. Kredittkort har ofte en betalingsutsettelse på 6 uker, og det blir da ikke ekstra kostander ettersom en vanligvis har fått lønn innen forfallet på kredittkortinnbetalingen.  

2. Ferie utenlands

Et annet eksempel på en situasjon hvor et kredittkort redder dagen, er for eksempel hvis en er på ferie utenlands og oppdager at en har blitt svindlet eller frastjålet kredittkortet. Skulle dette skje med deg, vil kortselskapet erstatte og dekke tapet. Du må ofte dekke en egenandel, men det lønner seg vanligvis uansett. Grunnen for dette, er at pengene ikke trekkes direkte fra kortet kontoen din, men fra kreditten på kredittkortet. En har som vanlig 6 uker å sjekke transaksjonene på, før en må betale regningen. Oppdager en transaksjoner som ikke stemmer må du anmelde dette til politiet og ta kontakt med banken som utstedte kredittkortet ditt.

LES OGSÅ: Derfor burde du bruke et kredittkort i utlandet

En annen fordel om en skal på ferie er at med kredittkort følger ofte en reiseforsikring med i avtalen om en betaler ferien med kredittkortet. Dette gjelder også kjøp av flybilletter, som gjør at en kan fårefundert både fly og ferie- kostander om en bruker kredittkort som betalingsmiddel.

 

3. Frastjålet eller mistet bankkortet

Det er dessverre mange som opplever å få frastjålet bankkortet eller rett og slett mister eller glemmer det et sted. Uansett hva som skjer, må en klare seg uten bankkort i en periode og det er derfor veldig lurt å ha et ekstra kredittkort liggende. Når bankkortet forsvinner må en ringe banken og bestille nytt. Dette tar et par dager og deretter må en vente et par dager til før en får tilsendt PIN-koden. Har du ikke mulighet til å låne penger fra venner eller familie kan et kredittkort holde deg gående inntil du får tilsendt et nytt bankkort. 

Husk at uansett hva en måtte bruke kredittkortet til er det viktig at det ikke brukes for å betale noe en i utgangspunktet ikke har råd til. Husk at dette ikke er ens egne penger og at renten på kredittkort-gjeld ofte ligger på 25%. Det kan fort bli dyrt om en ikke klarer å betale ned den gjelden relativt fort.  

By , 16 Dec 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18