3 Ting Du Garantert Ikke Visste Om Gjeld | Livsstil | CompareKing
3 Ting Du Garantert Ikke Visste Om Gjeld

3 Ting Du Garantert Ikke Visste Om Gjeld

De fleste av oss kommer til å ha gjeld i løpet av livet, uavhenging om vi liker det eller ei. Det å ta opp lån innebærer et stort ansvar og uheldigvis så er det mange som sliter med å betjene lånene sine på en god måte. Som de fleste ting i livet så er det kjekt helt til regningen kommer, ikke sant?

Hvis du er en av de som svømmer i gjeld så burde du lese de neste få setningene ekstra nøye. Her er 3 ting du ikke visste om gjeld:

1. Du er ikke alene

Slapp av, du er ikke alene. Det føles kanskje som om at du er den eneste i verden som sliter med gjeld, men et økende antall nordmenn er i akkurat samme situasjon. Slutt å synes synd på deg selv og ta grep for å ta kontroll over finansene dine. Det første steget i riktig retning er å komme opp med en plan for hvordan du skal nedbetale gjelden din.

2. Å vite hvor mye du skylder er nøkkelen til å ta kontroll

Vær ærlig med deg selv. Vet du faktisk hvor mye du har i gjeld? Dette inkluderer kredittgjeld, forbrukslån, boliglån, studielån, billån og annen gjeld. Det er mange som blir oppgitt når de finner ut hvor mye de skylder, men fortvil ikke, dette er nøkkelen til å ta kontroll over gjelden din. Regn ut den totale gjelden din, klassifiser de forskjellige gjeldspostene og sett opp en betalingsplan hvor du nedbetaler de dyreste lånene først. Dyre lån vil ofte inkludere kredittkort og forbrukslån - som normalt sett har en årlig rentekostnad på over 20%. Denne gjelden må vekk først. Har du mulighet for å refinansiere? Snakk med banken din og undersøk mulighetene dine. Her er det mye penger å spare!

3. Planen din ikke er risset i stein

Uansett hvilke strategi du har satt opp for å nedbetale gjelden din så er det viktig å huske at planen ikke er risset i stein. Gjør en løpende vurdering ettersom tiden går og sørg for at du hele tiden beveger deg i riktig retning. Uforutsette hendelser skjer hele tiden og det gjelder å være fleksibel.

Før du søker om et lån er det viktig at du sjekker kredittverdigheten. Du kan sjekke kredittverdigheten din ved å kontakte Soliditet og Bisnode.

By , 08 May 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18