3 Tips For å Dytte Lønnen Din Gjennom Taket | Livsstil | CompareKing
3 Tips For å Dytte Lønnen Din Gjennom Taket

3 Tips For å Dytte Lønnen Din Gjennom Taket

Med stadig økende inflasjon og levestandard er det naturlig at flere og flere har lyst på en lønnsøkning. Det å spørre om en lønnsøkning kan være en skremmende ting ettersom man ikke ønsker å bli betraktet som grådig. Hvis man gjør det på riktig måte så er det ingenting i veien for å spørre om selskapet kan øke lønnen din.

Her gir vi deg 3 tips som kan hjelpe deg med å øke lønnen din.

1. Vis empati og vær realistisk

Før du spør om sjefen din kan øke lønnen din så burde under undersøke den økonomiske situasjonen til selskapet du jobber for. Hvis selskapet sliter med økonomien og taper penger er det meget usannsynlig at du vil få innvilget en lønnsøkning. På den andre siden, hvis selskapet har mye grønne tall å vise til så er det mer sannsynlig at de er villig til å øke lønnen din.

Husk og sjekk nøyaktig hvor mye du tjener og tenk igjennnom hvilke verdi du bringer til selskapet før du snakker om å øke lønnen din.

2. Bygg et sterkt rykte

Når du gjør en jobb, uavhenging av hvilke rolle du har, så er det viktig at du tar sikte på å bli den beste i det du gjør. La oss ta et eksempel, når vi tenker på søkemotorer så tenker vi automatisk på Google. Det samme gjelder for jobben din. Når sjefen din tenker på en spesifikk jobb må han eller hun umiddelbart tenke på deg og den gode jobben du vanligvis gjør. Dette gir deg mer forhandlingskraft.

3. Bruk medarbeidersamtalen

De fleste ansatte har en medarbeidersamtale i løpet av året. Har du knallgode resultater å vise til? Da gjelder det å være frempå når medarbeidersamtalen kommer. Vær selvsikker og begrunn hvorfor du burde få en lønnsøkning. En begrunnelse burde inneholde hvilke verdi du har skapt for selskapet og verdien du kommer til å skape i nærmeste fremtid. Hvis du har fått et tilbud fra et annet selskap er dette noe du også kan inkludere i samtalen for å presse arbeidsgiveren din litt ekstra.

På slutten av dagen så er timing utrolig viktig når det kommer til lønnsforhandlinger.

Har du noen andre gode tips? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!

By , 09 May 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18