3 Tips For Deg som Alltid er Blakk | Livsstil | CompareKing
3 Tips For Deg som Alltid er Blakk

3 Tips For Deg som Alltid er Blakk

Er du en av de som alltid er blakk? Her er 3 tips som kan hjelpe deg med å endre livssituasjonen din.

1. Du må endre tenkemåten din

Kanskje den viktigste faktoren for deg som alltid er blakk er at du må endre tenkemåten din. Hvis du stadig tenker at du er blakk så vil du fort se at ingenting kommer til å forandre seg uansett hvor hardt du prøver. Det første steget er å stenge ute de negative følelsene som du assosierer med penger og erstatte de med positive følelser som motiverer deg til å ta kontroll over finansene dine.

2. Du må endre livsstilen din

Den vanligste grunnen til at folk er blakk er fordi de ikke klarer å betjene personlig økonomi på en god måte. Hvis det går mer penger ut av kontoen din enn det som kommer inn så har du ikke kontroll. Her er et par områder hvor du burde vurdere å kutte utgifter:

Bo- og levekostnander: Dette er ofte den største utgiftsposten for de fleste av oss. Ifølge eksperter så skal du kun bruke en tredjedel av inntekten din på bo- og levekostander. Hvis du bruker mer enn dette så må du ta grep for å senke kostnadene dine, enten det er å flytte inn i en billigere leilighet eller å dele en leilighet med en venn. Det finnes også mange apps for mobiltelefon som kan hjelpe deg med å kutte kostnadene dine.

Resturant besøk: Ettersom det er relativt dyrt å spise ute i Norge så lønner deg seg å lage mat hjemme. Det er viktig å kunne unne seg et resturantbesøk i ny og ne, men hvis du alltid er blakk så burde du kutte ut unødvendige resturantbesøk og heller spare pengene.

Uteliv: På lik linje med resturant besøk så er det som regel dyrt å gå ut på byen. En tur ute kan fort koste deg 1000-1500 kroner. Kanskje du heller kan invitere noen venner til filmkveld hos deg?

3. Du må ta kontroll over gjelden din

Å kjøpe varer på kreditt er greit så lenge du vet hvordan du skal håndtere gjelden din. Hvis du ikke håndterer gjelden din på en god måte så vil du fort se at du alltid er blakk. Hvis du sliter med å få oversikt så burde du sitte deg ned i dag med penn og papir og gå igjennom hvor mye du skylder og komme opp med en god plan for hvordan du skal håndtere gjelden på best mulig måte. Smålån og kredittkort blir dyrt i lengden!

Det å være blakk er et bevisst valg du tar. Ettersom det er et bevisst valg kommer det ikke til å forandre seg før du forandrer deg. Har du det som trengs for å ta tilbake kontrollen over økonomien din? Ta kontroll over pengene dine i dag!

By , 13 Jun 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18