4 Utrolige Dumme Myter Om Kredittkort! | Kredittkort | CompareKing
4 Utrolige Dumme Myter Om Kredittkort!

4 Utrolige Dumme Myter Om Kredittkort!

Kredittkort er muligens det mest populære finansielle produktet i Norge. Flere og flere anskaffer seg både ett og to kredittkort og det totale andelen finansielle kort som sirkulerer i markedet har passert 19 millioner i 2013. De er ikke å legge skjul på at de fleste av oss bruker en betydelig mengde tid på å sammenligne kredittkort på utkikk etter et kort som tilfredsstiller våre behov. Uheldigvis er det slik at ikke alle kortholdere forstår de sikkerhetsmessige aspektene rundt det å ha et kredittkort. Her ser vi på 4 utrolig dumme myter om kredittkort.

 

#1 Kredittkort kan ikke dupliseres

Magnetstripen på kortet ditt inneholder store mengder sensitiv informasjon. Hver gang du drar kortet hentes denne informasjonen for verifisering. I disse dager er det fullt mulig å duplisere kredittkort og dermed sette kortet ditt i fare. Kort som har en chip er mer sikker en kort som kun har magnetstripe. Hvis du prøver å ta ut penger i en minibank uten at det fungerer(gitt at du har dekning) og du føler at det er noe som ikke stemmer, ta kontakt med banken så snart som mulig. Det er mulig at kortet ditt har blitt duplisert.

 

#2 Ingen kjenner til CVV-nummeret mitt så kortet kan ikke misbrukes

De fleste av oss har nok tenkt tanken, men det er nok slik at det er fullt mulig å betale på nettet uten og oppgi sikkerhetskoden på baksiden av kortet. Som oftest så holder det med nummeret på forsiden og utløpsdatoen. I de siste årene så har flere og flere selskap inført “Verified by Visa” og “Secure” for å begrense uautoristert bruk. Hva med når du kjøper ting i butikken eller fyller bensin? Hvis du er redd for at noen skal kunne se sikkerhetsnummeret ditt kan du skrape det vekk fra kortet. Det er da meget viktig at du husker nummeret før du eventuelt gjør dette. Det er også viktig at du er fysisk tilstede når du bruker kortet ditt.

 

#3 Ingen kjenner til pinkoden min så kortet mitt er trygt

Pinkode eller ei, det er fremdeles mulig å kjøpe ting på nettet. Når du bruker kortet ditt i butikk og minibank sørg for at du dekker til slik at ingen ser koden din.

 

#4 Hva er vitsen med signaturen på kortet?

Signaturen på baksiden av kortet har en viktig betydning for kortets sikkerhet. Det som er kritisk å huske er at et kredittkort uten signature er et ugyldig kredittkort. Det er faktisk slik at kjøpmenn er pålagt å sjekke signaturen på baksiden av kortet får å verfisere at den står i stil til signaturen på kvitteringen. Bare hvis signaturen er lik kan kjøpmannen foreta en eventuell transaksjon. De fleste kjøpmenn ignorer dette. Som et resultat forstår ikke kortholder hvor viktig det faktisk er. Husk alltid og sjekk månedsutskriftene dine i slutten av hver måned.

 

La oss si at du mister kortet ditt på gaten. En forbigående plukker opp kortet ditt og går rett til nærmeste butikk for å misbruke kortet ditt. Det er faktisk slik at hvis ikke signaturen står i stil din signature kan få pengene som har blitt misbrukt tilbake. Dette er ikke din skyld ettersom selgeren godtok en signatur som ikke var autentisk. Det er derfor viktig å signere kortet ditt.

 

Kredittkort er en et nyttig hjelpemiddel om det er brukt riktig. Hvis det blir misbrukt kan du ende opp i en kjip økonomisk situasjon. Husk alltid å sjekke månedsutskriftene dine slik at du vet hva som går inn og ut av kontoen din.

By , 02 Dec 2013
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18