Dette Bør Du Vite Før Du Søker Forbrukslån | Forbrukslån | CompareKing
søknad om forbrukslån

4 Ting Du Burde Vite Før Du Sender Inn En Søknad Om Forbrukslån

Du har akkurat bestemt deg for å sende inn en søknad om forbrukslån slik at du kan pusse opp badet(som du allerede har utsatt i et par måneder). Avgjørelsen er tatt, men hvor skal du begynne med så mange forskjellige lån i markedet? En rask kikk inne på Google avslører at det er utallige banker der ute som er villig til å låne deg alt fra kr 50 000-350 000. Bank Norwegian, GE Money, OPP finans, DNB og Nordea er kun noen av dem. Å finne det beste forbrukslånet kan være en vanskelig oppgave. Før du sender inn en søknad om forbrukslån er det 4 ting du bør vite om forbrukslån.

1. Kriterier for å kvalifisere for et forbrukslån

De fleste forbrukslån har strenge kvalifikasjonskrav. Her finner du noen av de vanligste kravene du burde oppfylle før du sender inn en søknad om forbrukslån:

  • Ha fylt 23 år
  • Ingen inkasso eller betalingsanmerkninger
  • Brutto årsinntekt over kr 200 000 (grunnlønn)
  • Ha fast arbeid og være bosatt i Norge

  

Disse kravene varierer fra bank til bank. For eksempel, GE Money krever at søker har fylt 25 år. Det er derfor viktig å at du sjekker at du er kvalifisert til å søke om et forbrukslån før du sender inn en søknad.

2. Avgifter for tidlig tilbakebetaling

Noen långivere vil kreve en avgift fra en lånetaker som ønsker å betale tilbake forbrukslånet sitt tidligere enn avtalt periode. Dette er grunnet i at lånegiveren vil gå glipp av rente inntjeningen som de ellers ville hatt om lånetaker hadde holdt lånet for hele perioden. Avgiften du må betale er som oftest en prosentandel av det utestående beløpet.

3. Kostnader tilknyttet sen tilbakebetaling

Hvis du unnlater å betale din månedlige avgift kan du bli belastet med purregebyr. Det er også mulig for lånegiver å ta rettslige skritt for å kreve tilbake det utestående beløpet. Før rettslige skritt blir tatt blir det utestående beløpet sendt til inkasso. Hvis du har lånt fra en bank hvor du også har bankkontoen din kan banken trekke beløpet direkte fra kontoen din. Hvis du har søkt med sikkerhet kan banken ta pant i objektet du har satt opp som sikkerhet.

4. Hvordan skal du nedbetale forbrukslånet?

Du har akkurat kjøpt deg et nytt bad hos IKEA og er i lykkerus. Det fleste av oss elsker å kjøpe nye ting men de færreste av oss liker å skylde penger. Det er derfor lett å glemme at du faktisk må betale tilbake en månedlig sum over en lengre periode. Har du en plan klar for hvordan du skal betale tilbake lånet ditt? Hvis du vil bli kongen av finansene dine må du ha en plan klar! Sett deg ned med penn, papir og kalkulator og regn ut hvor mye du har mulighet for å betale. Går regnestykket opp? Hvis ikke, vent med å ta opp forbrukslånet!

By , 27 Jul 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18