5 ting du må få til før du passerer 30 år | Livsstil | CompareKing
finansielle milepæler

5 Finansielle Milepæler Du Må Oppnå Før Du Passerer 30 år!

Mange sier at livet begynner når du passerer 30 år og det er kanskje sant. Det som skal være sikkert er at det er mye som skal falle på plass før du passerer 30 år, både økonomisk og personlig.

Vi har tatt en nærmere titt på 5 finansielle milepæler som du burde oppnå før du passerer det magiske tallet:

1. Økonomisk uavhengighet

Hvis du er 29 år og fremdeles mottar ukepenger fra foreldrene dine så er det noe som ikke stemmer. I Norge er det vanlig at man blir økonomisk uavhengig i begynnelsen av 20-årene, av og til tidligere. For å oppnå økonomisk uavhengighet må du komme deg i fast jobb. Sliter du med å finne deg jobb? Ta en titt på Finn.no.

2. Pensjonssparing

Ideelt sett så skal du kunne sette vekk en tredjedel av lønnen din hver måned. Det er viktig å begynne med pensjonssparing på et tidlig tidspunkt og sørge for at du holder deg til planen. Har du ikke begynt å spare for pensjonen? Da er det på tide å komme i gang!

3. God kreditthistorie 

I disse dager er det lett å få kreditt. Uheldigvis så er det nesten like lett å ende opp med betalingsanmerkninger. Det skal ikke mange avdragene til før du får en betalingsanmerkning som bankene sent vil glemme. Sørg for at du har en god kreditt historie. Ikke bare vil dette hjelpe deg med å søke om lån, du vil også få en lavere rentekostnad.

4. Sett opp sparekonto for “rainy days”

Tommelfingerregelen er at du burde ha nok penger til å dekke dine månedlige utgifter for en periode på 6-12 måneder. Denne sparekontoen er kun for uforutsette utgifter som må betales. En storbyweekend i London teller ikke! Hvis du tjener 20 000 kroner hver måned så burde du ha som mål og alltid ha 100 000 kroner på denne kontoen.

5. Kjøpe eiendom

Eier du din egen bolig eller leier du hos en kompis? Før du passerer 30 år så burde du sørge for at du har penger nok til å kjøpe din egen bolig. Det hjelper ikke å skylde på høye boligpriser!

På slutten av dagen så er det viktigste at du setter deg mål og jobber knallhardt. Ved å jobbe målrettet mot målene dine så skal du se at du klarer å innfri alle de finansielle milepælene og mer! 

Bildet brukt i denne artikkelen er hentet fra Freepik 

By , 30 Aug 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18