5 Grunner Til å Pusse Opp Boligen | Investering | CompareKing
pusse opp boligen

5 Grunner Til å Pusse Opp Boligen

På tide å pusse opp boligen? Det er mange som vegrer seg mot å starte på oppussing av boligen. Først og fremst er det dyrt, selv om en kan gjøre mye selv. For det andre kan det bli slitsomt ettersom de fleste av oss har jobb utenom som må gjøres, og kanskje barn eller andre aktiviteter som en ikke bare kan skyve til siden. Ting kan gå galt underveis, noe som fører til ekstra kostnader eller mer arbeid. I det hele tatt, det er flere betydelige årsaker til at en utsetter eller unnlater å pusse opp.

Med deg sagt, er det dog flere gode grunner til å pusse opp boligen sin. I denne artikkelen skal vi se på 5 grunner for hvorfor det kan være en lur idé å pusse opp boligen.

1. Verdiøkning

Har en ekstra penger i banken, men er ikke typen til å investere i aksjemarkedet eller andre verdipapirer så kan det være en idé å investere de i boligen sin. Planlegger en å selge de nærmeste årene vil en evt. oppussing øke verdien av boligen. Ved et evt. salg vil det også bli lettere å få solgt om en har investert litt i oppussing.

 

2. En investering du vil nyte

Når en investerer penger i noe, for eksempel aksjer eller andre verdipapirer, er dette som oftest for å øke livskvaliteten gjennom å tjene mer penger. Som oftest vil dette riktignok øke livskvaliteten senere i livet, når en har fått den avkastningen en ønsker. Det er imidlertid også viktig og unne seg selv økt livskvalitet når en er yngre. Har en ekstra penger i banken som en kan bruke uten å risikere for fremtiden som pensjonist, er oppussing et godt alternativ for å heve livskvaliteten. Det å komme hjem til en koselig og trivelig bolig gir deg motivasjon og energi, og en føler seg stolt over å eie en fin og moderne bolig.

LES OGSÅ: Slik investerer du som proffene

3. Mestringsfølelse

Mestringsfølelse er noe som mennesker verdsetter høyt. Dessverre er det mange jobber en ikke får mestringsfølelse gjennom og da kan et oppussingsprosjekt være kjekt å ha. Det er mye en kan gjøre selv, som å legge parkett og tapetsere vegger, og dette kan være noe en kan drive med på kveldstid og i helger. Når prosjektet er ferdig og resultatet er slik en ønsker, vil en sitte igjen med en god porsjon mestringsfølelse og stolthet. Og husk, du vil jo også nyte av det i ettertid og det vil øke verdien på boligen din!

4. Lavere strømforbruk

Etter hvert som teknologien utvikler seg, blir utstyr mer og mer energi effektive. Dette gjelder også hvitevarer, TV-er og musikkanlegg. Å pusse opp kjøkkenet for eksempel kan gi deg betydelig mindre strømutgifter på utstyr som kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr.

Eldre hus og leiligheter er også ofte dårlig isolert. Det å få lagt skikkelig isolasjon ved oppussing vil definitivt senke utgifter på strøm ettersom en trenger mye mindre oppvarming for å holde en normal temperatur innendørs.

5. Planløsning

Enkelte boliger, og ofte eldre boliger, har relativt dårlig planløsning. Mye areal forsvinner i mindre ganger eller ved at det er vegger mellom absolutt alle rommene i huset. Under oppussing er det fint mulig å slå ned en vegg eller to og eventuelt lage en åpen stue / kjøkken løsning. Dette frigjør mer plass til å få inn nødvendige ting en kanskje ikke hadde plass til tidligere. Det er også en investering som vil øke verdien av boligen din og gjøre den mer attraktiv ved et eventuelt salg.

Det er viktig at du sparer til pensjonstilværelsen, men husk at du bare lever en gang og det er viktig å nyte livet mens en kan! 

By , 22 Dec 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18