5 Lure Måter Du Kan Spare Penger På Bensin | Livsstil | CompareKing
5 Lure Måter Du Kan Spare Penger På Bensin

5 Lure Måter Du Kan Spare Penger På Bensin

Med stadig økende drivstoffpriser er det ikke lett å budsjettere for hvor mye du skal bruke på bensin hver måned, selv om du ikke kjører noe mer enn vanlig. For å bekjempe økende bensinpriser gjelder det å være lur. Her finner du 5 måter du kan spare penger på bensin.

 

1) Kjører du økonomisk?

Du har akkurat stoppet for et rødt lys. Det er ingen andre biler i sikte og du har 2 kilometer med strak vei foran deg. Hva gjør du? Akkurat, du trykker rolig på gasspedalen slik at du ikke bruker mer drivstoff en du trenger. Økonomisk kjøring hvor du ligger rundt 2000-3000 RPM er noe lommeboken din setter STOR pris på. Hvis du blir stående på rødt lys eller i kø over en lengre periode burde du også vurdere å slå av motoren.

 

Det er også viktig å tenke på hvordan du manøvrerer bilen din. Bremser du slik som DETTE, eller bremser du slik som deeettte. Planlegg og hold øyne åpne slik at tilegner deg en behagelig kjørestil. Dette er noe passajerende dine, bilen din og miljøet setter pris på.

 

2) Sørg for at du sjekker bilen din

Alt som du ikke trenger av skrap og ting burde fjernes fra bilen. Skrap tar opp unødvending plass og øker den totale vekten av bilen, noe som betyr at du får en høyere regning.

 

Hvis du er lur så fyller du ikke drivstofftanken helt opp. Hvorfor? Jo mer drivstoff du fyller på bilen din, jo mindre økonomisk blir den å kjøre. Vekten går opp og det må mer energi til for å bevege bilen. Med andre ord, sørg for at du fyller opp tanken til 1/3 full eller 1/2 full så kan du spare penger på bensin.

 

I tillegg er det viktig at du sjekker at du bruker riktig motorolje og at det er luft i dekkene. Du kan referere til brukermanualen du fikk utlevert når du kjøpte bilen om du lurer på hvilke olje som er best egnet for bilen din. Her kan du også sjekke de anbefalte luftnivåene for dekkene dine. Det er også viktig at du tar bilen for service med jevne mellomrom.

 

3) Finn et kredittkort hvor du får Cashback ved kjøp av drivstoff!

Et kredittkort med cashback ved kjøpt av drivstoff gir deg muligheten til å få tilbake en del av pengene du betaler for drivstoff. For hvert kjøp vil banken betale deg en viss prosentandel av hva du bruker, noe som er konge! Utlånere slik som DNB, Eika og Danske Bank tilbyr kredittkort med cashback.

 

4) De fleste sier "Turn off the air condition", vi sier "Turn it on!"

Ja, du hørte riktig. En skulle tro at å rulle ned vinduet er mer økonomisk enn å kjøre med air condition på. Tro om igjen, ved høye hastigheter vil et åpent vindu drastisk redusere bilens effektivitet. Mengden drivstoff du bruker kan faktisk øke med så mye som 20%, oh damn...

 

5) Ta sykkelen når du kan

Hvis du har mulighet for å ta sykkelen til jobb så vil du fort merke forskjell. Ikke bare vil du komme i bedre form men du vil også se at du har mer penger å rutte med i slutten av måneden. To fluer i en smekk!

 

Vi håper at våre spare tips var nyttig for deg som er på utkikk etter å spare penger på bensin. Hvis du har forslag til ting som burde vært inkludert kom gjerne med forslag.

 

Hva synes du er den beste måten å spare penger på bensin?

By , 21 Nov 2013
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18