5 Situasjoner Hvor Et Forbrukslån Redder Dagen | Forbrukslån | CompareKing
5 Situasjoner Hvor Et Forbrukslån Redder Dagen

5 Situasjoner Hvor Et Forbrukslån Redder Dagen

Det kan være ulike grunner til at man velger å søke på et forbrukslån. Vi har tatt for oss 5 situasjoner hvor et lån uten sikkerhet kan bli en aktuell løsning.

1. Et forbrukslån kan samle all gjelden din på et sted

Det første scenariet er at du sitter med en del smålån og gjeld fra ulike kredittkort. Da kan du ta opp et forbrukslån og bruker pengene til å betale ned de diverse gjeldspostene. Dermed får du all gjeld samlet på et sted, noe som betyr bedre oversikt, og du kan også sikre deg lavere rentekostnader. Forbrukslån er kjent for å være dyrt, men gjeld på kredittkortet er som regel enda dyrere. Det kan dessuten være vanskelig å holde oversikt over flere lån med kort løpetid. Da glemmer man fort her og der og må slite med påfølgende renter og eventuelle pålagte gebyrer i tillegg.

2. Huset må repareres

I scenario nummer to er det behov for reparasjonsarbeid på huset. Uforutsette utgifter kan fort dukke opp og hvis det er skade på huset kan det påføre deg større kostnader hvis det ikke blir gjort noe med en gang. Vurderingsspørsmålet blir da om renteutgiftene vil koste mer eller mindre enn følgene av manglende vedlikehold. Særlig hvis skaden er slik at det gjør det utrivelig å bo der, kan det bikke skalaen i favør av lån.

3. En forbruksvare går i stykker

I det tredje scenariet er det en forbruksvare som går i stykker. Enkelte gjenstander klarer vi oss rett og slett ikke uten. Hva skulle vi gjort uten et kjøleskap i fungerende tilstand? Hva hvis vaskemaskinen plutselig slutter å virke? Det kan ta tid å spare nok til å erstatte varen, og i mellomtiden må du jo vaske klærne. Du har fast jobb, kontroll på økonomien, og vet akkurat hvor lenge du trenger å spare. Du har bare ikke pengene akkurat nå.

4. Bilen går i stykker

I det neste scenarioet er det bilen som svikter igjen. Bilen var gammel og du valgte å kjøre uten kasko. Bilen er ikke verdt å reparere uansett, så det du trenger er en ny bil. Der du bor er det ikke noe alternativ å være uten bil et par måneder. Kanskje jobben din også krever at du har et kjøretøy. Du vet at du kan skaffe pengene og hvor lang tid det vil ta, det du ikke har mulighet til er å vente.

5. Ferie du alltid har drømt om

Siste scenario er at du endelig har anledning til å dra på drømmeferien. Dyre ferier er kanskje noe du bør styre unna hvis du ikke har råd, men både du og partneren jobber mye og det skal mye til for at det klaffer tidsmessig for begge to. Anledningen kommer ikke igjen med det første. Du mangler pengene akkurat nå, men økonomien er ellers god og du vet akkurat hvor mye tid du trenger til å spare sammen nok til å tilbakebetale. Man skal tenke seg godt om og være trygg på sin egen økonomiske situasjon før man tar opp et forbrukslån. Men her er altså fem scenarier hvor et slikt lån absolutt kunne være en god idé.

NB! Bildet brukt i denne artikkelen er Designet av Freepik

By , 15 Mar 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18