Steder du må se i Norge | Livsstil | CompareKing
Turist Norge

5 steder du må besøke i Norge

Norge er et langstrakt land med mange perler og den største utfordringen for denne artikkelen var å begrense til bare 5 steder vi mener du må besøke. Av den grunn har vi valgt fem områder i Norge som igjen har flere steder som absolutt er verdt å få med seg. På den måten håper vi å kunne gjenspeile mangfoldet av attraksjoner og tilby anbefalinger for alle og enhver uansett utgangspunkt. Selv om det er mye igjen av Norge etter de følgende fem stedene, mener vi at det representerer hele Norge på sitt flotteste og er derfor vårt «Norge i et nøtteskall».

1.     Fjellheimen

De fleste vil nok være enige i at det vakreste og «norskeste» i norsk natur er det utrolige landskapet preget av fjell og fjorder. Det er noe mange nordmenn nyter og samtidig trekker det mange turister hvert år. En tur i den norske fjellheimen er noe alle burde få med seg, da får du god trening, frisk luft og fantastisk utsikt. Dagbladet skrev om 20 steder som er blitt kåret til verdens mest uvirkelige steder. På 11. plass var den fantastiske utsikten fra Trolltunga, en steinformasjon som står horisontalt ut fra fjellet rundt 700 meter over Ringedalsvatnet i Hordaland fylke. For å komme til Trolltunga må man reise til Odda, så til Skjeggestad via Tyssedal. Herfra må man gå til Mågelitopp og videre østover rundt fire timer.

Det er mange turer å velge mellom i den norske fjellheimen, varierende i lengde og vanskelighetsgrad. Hvis du besøker nettsiden til Den Norske Turistforening kan du få informasjon eller benytte deres turplanlegger. Ofte er landskapet og utsikten underveis like spektakulært som endemålet. Andre anbefalte vandringer i Norge inkluderer Preikestolen (Lysefjorden), Besseggen (Jotunheimen), Galdhøpiggen (Jotunheimen), Aurlandsdalen, Romsdalseggen, Trekanten (Rondane) og Reisadalen (Finmark), bare for å nevne noen.

2.     Nord-Norge

Nord-Norge er den nordligste og østligste landsdelen i Norge og består av fylkene Nordland, Troms og Finmark. Landsdelen preges av lange avstander og meget spredt bosetning så her kan man lett finne roen og nyte de vakre omgivelsene, enten du drar på villmarks safari eller reiser med Hurtigruta. Buzzit.no har kåret de 8 stedene du må se i Norge og inkluderer blant annet Hamn i Senja, Træna, Ekkerøy, Sommarøy og Røst.

En rekke av Norges fremste severdigheter finner man i denne landsdelen, deriblant Polarsirkelen, midnattssola, Lofoten med flotte skarpe fjell i store hav, Norges nasjonalfjell Stetind, Nordkappplatået, Adolfkanonen i Harstad, ishavskatedralen i Tromsø, Norsk Luftfartsmuseum, Luftforsvarsmuseet og Saltstraumen i Bodø.

3.     Oslo

Skal man oppleve et land burde man alltid ta pulsen på hovedstaden og Oslo har mye å by på. Byen preges av nærhet til skog og mark og ligger plassert innerst i Oslofjorden omkranset av grønne åser. Dette er best observert fra Holmenkollen eller Frognerseteren hvor man har utsikt over hele byen ut mot havet. Holmenkollen er i tillegg Norges mest besøkte attraksjon. I sentrum kan du vandre fra stortinget og slottet, rundt Nationaltheatret, besøke Nasjonalmuseet og ta en piknik i Frognerparken mens du ser på Vigelands skulpturer. Hvis du også besøker Rådhuset kan du gå videre til Aker Brygge på shopping, eller se Akershus slott og festning som skuer ut mot havet. Vippetangen kai ligger rett bak festningen og her kan du ta rutebåter ut til småøyene i Oslofjorden.

For historiske innslag kan du besøke vikingskipmuseet på Bygdøy eller ta trikken opp til Ekeberg skråningen med naturreservat og steinalder minner fra opptil 10 400 år tilbake.  Hvis du tar trikken ned igjen kan du hoppe av i Gamlebyen og derfra er det kun en kort gåtur til Bjørvika hvor det nye operahuset ligger hvor du kan avslutte kvelden med et kulturelt innslag, eller bare en spasertur på taket.

4.     Bergen

Bergen var hovedstaden i Norge under storhetstiden også kalt Norgesveldet. Bergen by ligger på vestkysten omringet av «de syv fjell». Dette er et fellesnavn på de syv Byfjellene som omkranser Bergen sentrum, Ulriken, Fløyfjellet, Rundemanen, Sandviksfjellet, Løvstakken, Damsgårdfjellet og Lyderhorn. De syv fjell er en flott tur for alle spreke besøkende. For de som trives best på bakkenivå så er sentrum en fin tur i seg selv, prydet med fine trehus fra torget og oppover skråningen. Fisketorget på kaia er obligatorisk for Bergens gjester. Ikke langt fra fisketorget ligger Bryggen i all sin prakt. Bryggen står på Unescos verdensarvliste og består av 61 fredete bygninger som står inn fra kaia og stammer opprinnelig fra middelalderen. Bryggen er knyttet til hansaforbundets historie i byen og husene var både boliger for handelsfolk, kontorer og lagerrom. Andre severdigheter i Bergen inkluderer Edvard Grieg Museum, Bergenhus festning og Ulriken.

5.     Skjærgården på Sørlandet

Sørlandet som omfatter Aust- og Vest-Agder fylke, er den yngste, sørligste og minste av Norges fem landsdeler. På sommeren strømmer turistene til Sørlandet, mange fra hovedstadsområdet og nabofylket Rogaland har fritidseiendommer her.  Det er til sammen ti byer i landsdelen, Kristiansand er den største, men Arendal, Risør og Mandal er og veldig populære sommerbyer. Hvis du reiser med barn er Kristiansand en sikker vinner med dyreparken og Kardemomme by.

Skjærgården på Sørlandet strekker seg fra Risør i øst til Hidra i vest og kjennetegnes med idylliske havner, båtliv og bading. Det er mange måter å oppleve skjærgården på, enten om det er å leie en hytte i vannkanten eller bli med på sightseeing med et av de mange selskapene som opererer på Sørlandet. MS Nidelv, blant annet, tilbyr sightseeing og du kan bli med på en idyllisk båttur i Arendals vakre skjærgård. Båten passerer Torungene fyr, Havsøysundet og Merdø etter avgang fra Pollen i Arendal. Hvis du foretrekker litt mer spenning i hverdagen, kan du bli med på ribbtur til Ryvingen fyr. Avreise er fra Skagerrak feriesenter på Tregde. Man får cirka en time på Ryvingen hvor man kan nyte den vakre naturen og stillheten ute i havgapet.

Dette har forhåpentligvis gitt deg noen flere idéer om destinasjoner i Norge, så håper eventyrlysten er vekket så vi bare kan ønske deg god tur!

Les også: 7 Ting Du Ikke Visste Om Norge

Kilder:

www.dagbladet.no

www.visitnorway.com

www.dnt.no

www.buzzit.no

www.reisetips.nettavisen.no

By , 03 Jun 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18