5 Tips For Bruk Av Kredittkort - Vær forsiktig! | Kredittkort | CompareKing
tips for bruk av kredittkort

5 Tips for Bruk av Kredittkort - Vær forsiktig!

I Norge er kredittkort og debetkort to av de vanligste betalingsformene vi har. Den tiden hvor du gikk med lommene fulle av småpenger er forbi, og nå handler det kun om et lite plastkort som du kan snike ned i lommen. Ikke bare er det lettere å bruke betalingskort, det er også tryggere.

Her har du 5 tips for av bruk kredittkort

1. Du kjøper faktisk varer på kreditt

Med et kredittkort så bruker du ikke dine egne penger. Slik det fungerer er at hver gang du bruker kortet ditt så låner du penger fra banken. Hvis du nedbetaler ”lånet” ditt innen den rentefrie perioden så skal det ikke koste allverdens å bruke et kredittkort, spesielt ikke hvis du har et gebyrfritt kredittkort. Vanligvis vil banker gi deg en kredittgrense fra 10-50 000 kroner alt etter din økonomiske situasjon.

2. Renten er ikke noe å spøke med

De fleste kredittkort har en effektiv rente fra 20-35%, noe som vil si at det kan bli meget ubehagelig om du ikke klarer å nedbetale det utestående beløpet hver måned. Luksusfellen har sagt det, vi sier det igjen, sørg for at du har god kontroll på privatøkonomien før du søker om et kredittkort.  

3. Stadig nye kredittkort på markedet   

I de senere år har det blitt mer populært med kredittkort som gir fordeler slik som rabatter og cashback. I tillegg så har det også blitt lansert gebyrfrie kredittkort slik som Credits Visa og Gebyrfri Visa. Disse kreditktortene kan gi deg attraktive fordeler, men det gjelder å bruke litt tid på og lese mellom linjene.

4. Les Finansavtalelovens § 54b

Finansavtalelovens § 54b er en lovparagraf som ivaretar dine rettigheter ved kjøp på kreditt. Les den, kos med den og husk den!

5. Ta vare på kvitteringer når du er ute og reiser

De fleste kredittkort har en reiseforsikring inkludert om du har betalt minst 50% av reisen med det respektive kredittkortet. Det er derfor viktig at du husker å ta vare på kvitteringer når du er ute og reiser i tilfelle du skulle miste noe eller bli frastjålet eiendeler.  

By , 05 Sep 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18