Forslag på hva du kan finne på i Oslo | Livsstil | CompareKing
Oslo

6 ting du kan bruke tiden på i Oslo

Oslo er en levende og spennende hovedstad som endrer og utvikler seg kontinuerlig. Vakkert plassert innerst i Oslofjorden er sentrum nærliggende strender, hav, marka og grønne åser. Byen har mye å by på enten du er født her, nettopp har flyttet hit eller bare er på besøk i en dag eller to. Uansett utgangspunkt har vi samlet noen gode råd for hva du kan bruke tiden på i tigerstaden.

1 Sightseeing

Hvis du har begrenset med tid til å utforske hovedstaden eller bare vil se så mye som mulig på kort tid kan sightseeing være tingen for deg.  Hvis du ikke vil finne og lese deg opp på attraksjonene på egenhånd kan du velge turer til beins, på sykkel, båt eller buss. På visitoslo.com finnes det en sightseeing kalender så du lett kan velge det som passer deg.

HMK tilbyr faste og spesialtilpassede sightseeingturer med moderne busser. Det er forskjellig innhold på turene men alle vil ta deg innom Oslos viktigste attraksjoner. Turene starter ved Oslo Rådhus og kjører 361 dager i året. Med nesten samme utgangspunkt, nemlig Rådhusbrygge 3, kan du også bli med på guidede båtturer. Hvis du velger «Fjord Sightseeing» får du en 2 timers tur innom Operaen, Hovedøya, Nesodden og Middagsbukta. For en kombinasjon av sightseeing og underholdning finnes både jazz/blues cruise eller piratcruise for barn.

2 Vintersport

Oslo vinterpark, tidligere bare kalt Tryvann, ligger kun en halvtime fra sentrum og er det største skianlegget i Oslo området. Her finner du 18 nedfarter som alle er flombelyst med kveldskjøring fem dager i uken hele sesongen. Anlegget har 11 heiser og en fallhøyde på 381 meter så alpinentusiaster og snowboard kjørere har masse plass å boltre seg på. Siden 2012 har Tryvann blitt en populær destinasjon for små og store også på sommeren, da kan man bytte ut ski med seler og tau og svinge seg blant trærne i klatreparken. Klatreparken, eller Oslo sommerpark, på Tryvann er en fornøyelsespark hvor man kan velge mellom flere løyper og ferdighetsnivåer. Løpene består av nett, gyngebroer, tuneller, stiger, zip-liner og er satt opp på vaiere mellom høye stolper og trær. Det er hele 150 elementer i trærne fordelt på 9 ulike løyper så det finnes utfordringer for alle!

Hvis du foretrekker langrenn er det et stort nettverk av løyper i marka som omringer Oslo. Det er en flott måte å komme seg bort fra trafikk og annen støy på, nyte frisk luft og trim i vakker natur. På aktivioslo.no kan du finne informasjon om langrennsklubber og lysløyper.

Ikke alle er født med ski på beina, men det betyr ikke at man må holde seg innendørs på vinteren. Korketrekkeren er Oslos mest populære akebakke. Den går fra Frognerseteren og helt ned til Midtstuen, lengden er 2000 meter og fallhøyden 255 meter. T-banen opp tar 13 minutter og turen ned med akebrett tar cirka 8-10 minutter.

Skøytene trenger heller ikke å samle støv i Oslo, Spikersuppa midt i sentrum mellom stortinget og Nationaltheatret, forvandles fra fontene til skøytebane på vinteren og kan benyttes gratis av alle.

3 Shopping

Selv rutinerte individer med svart belte i shopping burde finne det meste av interesse på en rundtur i Oslo. I sentrum finner du flere store kjøpesentre i tillegg til en rekke selvstendige butikker. Det største kjøpesenteret er Oslo City og rett ved siden av ligger Byporten Shopping, begge ligger på Jernbanetorget ved Oslo S og har en mengde forskjellige butikker og spisesteder. For litt mer eksklusive butikker trenger du bare å spasere opp Karl Johan til Eger eller litt lenger til Paleet kjøpesenter. Nede ved havnen kan du handle på Aker Brygge og hvis du foretrekker varemagasin kan du besøke Steen & Strøm like ved Stortinget.

Les også: 5 Grunner for Hvorfor Uber er Positivt

 

4 Ta en kulinarisk jordomreise

Uansett hva som tirrer smaksløkene dine kan du la deg friste i Oslo hvor du kan finne alt fra enkle kaféer til Michelin-restauranter. Som en gjenspeiling av storbyens kulturmangfold kan du finne spisesteder fra alle verdenshjørner og gjerne reise verden rundt i måltider fra morgen til kvelds. Enten du foretrekker Sushi, tapas, hamburgere eller klassisk norsk kost så kan du finne et sted å innta et godt måltid innenfor byens grenser. For de som vil oppleve en restaurant i verdensklasse så har Oslo hele fire restauranter som kan skilte med prestisjetunge stjerner i Michelinguiden, det er Ylajali, Statholdergaarden, Fauna og Maaemo. Sistnevnte er Norges eneste restaurant med hele to Michelin stjerner.

5 Øy-hopping

Man trenger ikke fly til Hellas for å dra på øy hopping. Når sola skinner kan du med bare en vanlig billett fra Ruter ta en rutebåt og nyte sommeridyllen i Oslofjorden. Du kan hoppe av og på båtene som går mellom Rådhusbrygge 4 og Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene. Om du vil sløve på svaberg, spille volleyball eller ta en kald øl i lystig lag kan du finne en øy som faller i smak. Øyene er også populære badested og hver øy har sitt unike særpreg av historie.

Les også: Hvorfor Skal Ikke Du Kunne Nyte Sommerens Idyll Med Et Båtlån Uten Egenkapital?

6 Sykling

Oslo er en ypperlig sykkelby under stadig utvikling. Det er korte avstander mellom severdigheter og kan være et tidsbesparende valg av framkomstmiddel om ikke for seriøs trening eller bare moro.  I sentrum kan du se mange på blå og hvite sykler, dette er By Syklene, med et årsabonnement har man tilgang til over 100 stativer med over 1000 sykler som kan lånes for tre timer av gangen. Det finnes også turistkort som kan leies for en dag på Turistinformasjonen. Om du leier eller har egen sykkel kan du velge mellom sykling innenfor ring 2 på sykkelfelt i veibanen eller en fin tur langs Akerselva. Ønsker du lengre turer kan du ta utgangspunkt fra Sognsvann T-banestasjon, for eksempel, hvor det er mange mil med grusveier og stier innover i marka.

Dette har forhåpentligvis gitt deg noen idéer for hvordan du kan få mye ut av tiden din i Oslo. Vi kan også nevne at det finnes over 50 museer og uansett hva du bestemmer deg for kan det hende seg at Oslo Passet kan være en god investering. Med Oslo Pass, som også er tilgjengelig som en app, får du gratis inngang til mer enn 30 museer og attraksjoner, fri offentlig transport og mye mer. Så da er det bare å kose seg og nyte hovedstaden.

Kilder:

www.visitoslo.com

www.aktivioslo.no

www.akeforeningen.no

www.oslosommerpark.no

By , 08 Jun 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18