Oslo

6 ting du kan bruke tiden på i Oslo

Oslo er en levende og spennende hovedstad som endrer og utvikler seg kontinuerlig. Vakkert plassert innerst i Oslofjorden er sentrum nærliggende strender, hav, marka og grønne åser. Byen har mye å by på enten du er født her, nettopp har flyttet hit eller bare er på besøk i en dag eller to. Uansett utgangspunkt har vi samlet noen gode råd for hva du kan bruke tiden på i tigerstaden.

1 Sightseeing

Hvis du har begrenset med tid til å utforske hovedstaden eller bare vil se så mye som mulig på kort tid kan sightseeing være tingen for deg.  Hvis du ikke vil finne og lese deg opp på attraksjonene på egenhånd kan du velge turer til beins, på sykkel, båt eller buss. På visitoslo.com finnes det en sightseeing kalender så du lett kan velge det som passer deg.

HMK tilbyr faste og spesialtilpassede sightseeingturer med moderne busser. Det er forskjellig innhold på turene men alle vil ta deg innom Oslos viktigste attraksjoner. Turene starter ved Oslo Rådhus og kjører 361 dager i året. Med nesten samme utgangspunkt, nemlig Rådhusbrygge 3, kan du også bli med på guidede båtturer. Hvis du velger «Fjord Sightseeing» får du en 2 timers tur innom Operaen, Hovedøya, Nesodden og Middagsbukta. For en kombinasjon av sightseeing og underholdning finnes både jazz/blues cruise eller piratcruise for barn.

2 Vintersport

Oslo vinterpark, tidligere bare kalt Tryvann, ligger kun en halvtime fra sentrum og er det største skianlegget i Oslo området. Her finner du 18 nedfarter som alle er flombelyst med kveldskjøring fem dager i uken hele sesongen. Anlegget har 11 heiser og en fallhøyde på 381 meter så alpinentusiaster og snowboard kjørere har masse plass å boltre seg på. Siden 2012 har Tryvann blitt en populær destinasjon for små og store også på sommeren, da kan man bytte ut ski med seler og tau og svinge seg blant trærne i klatreparken. Klatreparken, eller Oslo sommerpark, på Tryvann er en fornøyelsespark hvor man kan velge mellom flere løyper og ferdighetsnivåer. Løpene består av nett, gyngebroer, tuneller, stiger, zip-liner og er satt opp på vaiere mellom høye stolper og trær. Det er hele 150 elementer i trærne fordelt på 9 ulike løyper så det finnes utfordringer for alle!

Hvis du foretrekker langrenn er det et stort nettverk av løyper i marka som omringer Oslo. Det er en flott måte å komme seg bort fra trafikk og annen støy på, nyte frisk luft og trim i vakker natur. På aktivioslo.no kan du finne informasjon om langrennsklubber og lysløyper.

Ikke alle er født med ski på beina, men det betyr ikke at man må holde seg innendørs på vinteren. Korketrekkeren er Oslos mest populære akebakke. Den går fra Frognerseteren og helt ned til Midtstuen, lengden er 2000 meter og fallhøyden 255 meter. T-banen opp tar 13 minutter og turen ned med akebrett tar cirka 8-10 minutter.

Skøytene trenger heller ikke å samle støv i Oslo, Spikersuppa midt i sentrum mellom stortinget og Nationaltheatret, forvandles fra fontene til skøytebane på vinteren og kan benyttes gratis av alle.

3 Shopping

Selv rutinerte individer med svart belte i shopping burde finne det meste av interesse på en rundtur i Oslo. I sentrum finner du flere store kjøpesentre i tillegg til en rekke selvstendige butikker. Det største kjøpesenteret er Oslo City og rett ved siden av ligger Byporten Shopping, begge ligger på Jernbanetorget ved Oslo S og har en mengde forskjellige butikker og spisesteder. For litt mer eksklusive butikker trenger du bare å spasere opp Karl Johan til Eger eller litt lenger til Paleet kjøpesenter. Nede ved havnen kan du handle på Aker Brygge og hvis du foretrekker varemagasin kan du besøke Steen & Strøm like ved Stortinget.

Les også: 5 Grunner for Hvorfor Uber er Positivt

 

4 Ta en kulinarisk jordomreise

Uansett hva som tirrer smaksløkene dine kan du la deg friste i Oslo hvor du kan finne alt fra enkle kaféer til Michelin-restauranter. Som en gjenspeiling av storbyens kulturmangfold kan du finne spisesteder fra alle verdenshjørner og gjerne reise verden rundt i måltider fra morgen til kvelds. Enten du foretrekker Sushi, tapas, hamburgere eller klassisk norsk kost så kan du finne et sted å innta et godt måltid innenfor byens grenser. For de som vil oppleve en restaurant i verdensklasse så har Oslo hele fire restauranter som kan skilte med prestisjetunge stjerner i Michelinguiden, det er Ylajali, Statholdergaarden, Fauna og Maaemo. Sistnevnte er Norges eneste restaurant med hele to Michelin stjerner.

5 Øy-hopping

Man trenger ikke fly til Hellas for å dra på øy hopping. Når sola skinner kan du med bare en vanlig billett fra Ruter ta en rutebåt og nyte sommeridyllen i Oslofjorden. Du kan hoppe av og på båtene som går mellom Rådhusbrygge 4 og Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene. Om du vil sløve på svaberg, spille volleyball eller ta en kald øl i lystig lag kan du finne en øy som faller i smak. Øyene er også populære badested og hver øy har sitt unike særpreg av historie.

Les også: Hvorfor Skal Ikke Du Kunne Nyte Sommerens Idyll Med Et Båtlån Uten Egenkapital?

6 Sykling

Oslo er en ypperlig sykkelby under stadig utvikling. Det er korte avstander mellom severdigheter og kan være et tidsbesparende valg av framkomstmiddel om ikke for seriøs trening eller bare moro.  I sentrum kan du se mange på blå og hvite sykler, dette er By Syklene, med et årsabonnement har man tilgang til over 100 stativer med over 1000 sykler som kan lånes for tre timer av gangen. Det finnes også turistkort som kan leies for en dag på Turistinformasjonen. Om du leier eller har egen sykkel kan du velge mellom sykling innenfor ring 2 på sykkelfelt i veibanen eller en fin tur langs Akerselva. Ønsker du lengre turer kan du ta utgangspunkt fra Sognsvann T-banestasjon, for eksempel, hvor det er mange mil med grusveier og stier innover i marka.

Dette har forhåpentligvis gitt deg noen idéer for hvordan du kan få mye ut av tiden din i Oslo. Vi kan også nevne at det finnes over 50 museer og uansett hva du bestemmer deg for kan det hende seg at Oslo Passet kan være en god investering. Med Oslo Pass, som også er tilgjengelig som en app, får du gratis inngang til mer enn 30 museer og attraksjoner, fri offentlig transport og mye mer. Så da er det bare å kose seg og nyte hovedstaden.

Kilder:

www.visitoslo.com

www.aktivioslo.no

www.akeforeningen.no

www.oslosommerpark.no

By , 08 Jun 2015
Se flere tilbud under

Generelle vilkår og personvern

Denne personvernerklæringen omhandler Liber Finance AS sin behandling av personopplysninger. Med personopplysninger menes opplysninger som kan knyttes direkte eller indirekte til deg, for eksempel navn, adresse, telefonnummer, IP-adresse og e-postadresse.

Nedenfor forklarer vi blant annet hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi gjør det og hva vi bruker opplysningene til. Du kan kontakte oss for nærmere opplysninger om behandlingen av dine personopplysninger. Kontaktinformasjonen ligger nederst i denne erklæringen.

Personvernerklæringen gjelder for alle som påbegynner en lånesøknad via søknadsskjemaet på våre nettsider.

Hvilke opplysninger lagres og hvordan brukes opplysningene

Opplysninger du selv oppgir ved å påbegynne søknadsskjemaet:
E-post, mobilnummer, fødselsnummer, lånebeløp, løpetid, låneformål, arbeidsforhold, arbeidsgiver, hvor lenge du har vært ansatt, utdanning, statsborgerskap, opprinnelsesland, antall år i Norge, årsinntekt, sivilstatus, boforhold (eier/leier), botid på adressen, antall barn under 18 år, ektefelle/samboers årsinntekt, husleie per måned, barnebidrag per måned, leieinntekter per måned, boliggjeld, studielån, kjøretøygjeld, total kredittgjeld, beløp til refinansiering, kontonummer.

Noen av opplysningene vi spør om er basert på vårt dynamiske søknadsskjema. Dette vil si at du ikke nødvendigvis blir spurt om å oppgi alle opplysningene ovenfor.

Opplysninger Liber Finance AS innhenter selv: 

IP-adresse (hentes fra nettlesersesjonen)

Opplysninger vi henter fra andre kilder:

Fullt navn, adresse og kredittopplysninger, herunder betalingsanmerkninger. Denne informasjonen hentes kun for hovedsøker.

Våre kilder til opplysninger: Kredittopplysningsbyrået Creditsafe eller Bisnode

Opplysningene vi får fra deg eller innhenter lagres i vår database.

Formålet med behandlingen av personopplysningene og det rettslige grunnlaget for behandlingen

Vi bruker opplysningene om deg til følgende formål: Vi vil benytte opplysningene til å behandle din lånesøknad, herunder å foreta en kredittsjekk av deg. Vi vil kontakte deg underveis i søknadsprosessen på telefon, e-post eller SMS. Dersom du samtykker til det, vil vi melde deg på vårt nyhetsbrev.

Etter at du har registrert lånesøknad på compareking.no sender Liber Finance AS søknaden til sine bankpartnere. Disse bankene vurderer søknaden og gir tilbud om lån.  

Grunnlaget for behandlingen er samtykke. Du må samtykke til hvert enkelt formål for at behandlingen skal være lovlig. Det er helt frivillig å samtykke til et eller flere formål og samtykket kan når som helst trekkes tilbake.

Hvem får tilgang til opplysningene

Libner Finance AS deler bare personopplysningene dine med andre virksomheter i den utstrekning det er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen av dine personopplysninger.

Disse virksomhetene kan deles inn i to grupper:

Bankpartnere
Liber Finance AS vil dele all informasjon du oppgir eller vi henter inn med våre bankpartnere. Disse bankene kan bare benytte opplysningene for å vurdere om de vil gi lånetilbud og for å stille de nærmere betingelser for låneopptak. Banken er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger ved vurdering av lånesøknad og bankens håndtering av dine personopplysninger vil da følge bankenes egne personvernerklæringer. Du vil alltid finne en oppdatert oversikt over våre bankpartnere på våre nettsider, tilgjengelig her: https://www.compareking.no (På bunnen av nettsiden)
 
Tekniske systemleverandører
Vi vil dele din kontaktinformasjon med våre tekniske systemleverandører. Disse fremgår av oversikten nedenfor. 
Amazon Web Services EMEA SARL er vår tekniske hostingpartner og lagrer informasjonen på sine servere.
Creditsafe Norway AS behandler personopplysninger for å foreta en kredittsjekk og sende gjenpartsbrev.
Bisnode AS behandler personopplysninger for å foreta en kredittsjekk og sende gjenpartsbrev.
Google Inc. lagrer opplysningene i forbindelse med drift av e-post
Amazon Webs Services EMEA SARL benytter opplysningene til å sende deg SMS på våre vegne.
Facebook Inc benytter opplysningene til målrette reklame mot deg på våre vegne.
Giosq.com OY. benytter opplysningene til å tilby chat-dialog.
Salesmanago sp.z.o.o benytter opplysningene til å sende deg e-post på våre vegne.
Twilio Inc benytter opplysningene til å ringe deg.

Deling av personopplysninger vil også gjøres når det er pålagt etter lov eller forskrift eller det pålegges med grunnlag i en rettskraftig avgjørelse.

Enhver deling utover ovenfor nevnte vil ikke gjøres uten at du særskilt samtykker til det.

Databehandlerne er bundet av databehandleravtaler og kan ikke benytte dine opplysninger til egne formål, eller formål som strider mot formålet angitt i denne personvernerklæringen.

Rutiner for arkivering og sletting

Liber Finance AS har rutiner for arkivering og sletting av personopplysninger.

Personopplysningene lagres så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene angitt i punkt 2 ovenfor. Liber Finance AS vil likevel ikke lagre personopplysningene lenger enn 6 måneder, med mindre du selv ber om å bli slettet tidligere, eller noe annet følger av lov.

Liber Finance AS forbeholder seg retten til å avidentifisere opplysningene, slik at informasjonen kan brukes til statistiske formål.

Hvordan oppbevares og sikres opplysningene

Liber Finance AS setter sine kunders personvern høyt og forsikrer at deres personvern ivaretas i overensstemmelse med de krav som stilles i gjeldende lovgivning.

Herunder forsikrer Liber Finance AS at opplysningene lagres på en sikker måte i henhold til enhver tids gjeldende personvernlovgivning, samt at opplysningene ikke vil komme uvedkommende til kunnskap. I forlengelsen forsikrer Liber Finance AS at opplysningene er lagret i systemer som har den nødvendige informasjonssikkerhet med hensyn til konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet.

Liber Finance AS pålegger sine ansatte og tilknyttede avtaleparter å følge de lover, forskrifter og interne retningslinjer som gjelder for behandling av personopplysninger.

Liber Finance AS har innført organisatoriske og tekniske rutiner som skal sørge for at dine personopplysninger ikke kommer på avveie, ikke endres utilsiktet og at de er tilgjengelige ved behov.

Dine rettigheter som registrert kunde/klient

Som registrert har du rett til innsyn, retting, sletting, dataportabilitet, å kreve at behandlingen av personopplysninger begrenses og å motsette deg visse former for behandling.

Du har rett til innsyn i de personopplysningene vi har lagret om deg og rett til innsyn i bruken av disse personopplysningene. Ved å henvende deg til vår Kundeservice kan du be om slikt innsyn. Du kan også kreve at personopplysninger som ikke er korrekte rettes, at Liber Finance AS sletter opplysningene og trekker tilbake samtykker du tidligere har avgitt.

Liber Finance AS vil som hovedregel slette dine opplysninger dersom du ber om dette, med mindre fortsatt oppbevaring er nødvendig for å dokumentere leverte tjenester eller videre oppbevaring på annen måte er lovpålagt.

Videre har du rett til å klage til Datatilsynet dersom du mener at dine personopplysninger er behandlet i strid med reglene som følger av norsk lov.

Kontaktinformasjon

Liber Finance AS, organisasjonsnummer 913 062 922, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som samles inn i henhold til denne personvernerklæringen.

Du kan når som helst stille oss spørsmål om hvordan vi behandler dine brukerdata og gjøre dine ovennevnte rettigheter gjeldende, ved å kontakte vår Kundeservice nedenfor.

Telefon:                   21 40 32 94
E-post:                    kundeservice@compareking.no
Kontaktskjema:       https://www.compareking.no/kontakt-oss
Adresse:                 Liber Finance AS, Filipstad Brygge 1, 0252, Oslo, Norge

 

Informasjonskapsler

Ved å bruke nettstedet samtykker du til den bruk av cookies som er beskrevet her.

Vi benytter oss av informasjonskapsler, eller cookies. Cookies er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal virke best mulig for deg. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan brukerne har surfet på og brukt våre nettsider, hvilken nettleser de bruker, hvilke annonser de har sett og hvordan de har surfet mellom de ulike nettstedene som CompareKing.no samarbeider med.

Ingen av opplysningene som samles inn blir brukt til å identifisere enkeltpersoner. Vi bruker opplysningene til å generere en samlet statistikk som blant annet viser hvilke sider som er mest populære og hvilken informasjon kundene søker etter. Statistikken er et redskap for å forbedre våre tjenester til deg som sluttbruker.

Det er kun Liber Finance AS som bruker opplysningene som blir hentet inn.

Vi benytter oss av følgende cookies: permanente og midlertidige (såkalte øktsbaserte kapsler).  

Permanente kapsler

Permanente kapsler brukes for eksempel for å kunne tilpasse nettstedet etter dine ønskemål, slik at du ikke trenger å stille inn nettstedet til dine ønskemål hver gang du besøker siden.

Midlertidige kapsler (øktsbaserte)

Øktsbaserte kapsler brukes for eksempel for å håndtere innloggingsinformasjon, navigering mellom sider osv.

De fleste nettlesere tillater deg å blokkere spesifikke eller samtlige cookies. For mer informasjon om hvordan du endrer innstillingene for informasjonskapsler, følg lenken som korresponderer med din nettleser.

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/nb-no/internet-explorer/delete-manage-cookies

Firefox: http://support.mozilla.org/en-US/kb/Cookies

Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH19214 og for iOS - http://support.apple.com/kb/HT1677 

Les mer om informasjonskapsler på nettstedet til Post- og teletilsynet.

Personvern

Ved bruk av tjenester som tilbys på Compareking.no vil du bli bedt om å oppgi visse opplysninger om deg selv til oss. Vi tar personvern på alvor, og vil med dette informere deg om hvordan dine opplysninger vil bli behandlet, hvem som er ansvarlig og hvilke rettigheter du har.

Tjenestene som er tilgjengelige på Compareking.no tilbys av Liber Finance AS, org. nr.: 913 062 922, forretningsadresse: Filipstad brygge 1, 0252 OSLO (referert til som «Liber Finance AS», «vi» eller «oss»). Norsk rett regulerer tjenestene.

Personopplysningsloven med forskrifter og annet relevant lovgivning regulerer Liber Finance AS’ behandling av personopplysninger. Der ikke annet hjemmelsgrunnlag foreligger er ditt samtykke det rettslige grunnlaget for å behandle dine personopplysninger.

Formålet med vår behandling av personopplysninger er delt: Vi behandler dine personopplysninger for å kunne yte deg den tjenesten som tilbys på Compareking.no, det vil si formidling av din lånesøknad til våre samarbeidspartnere (norske banker), inkludert utlevering av visse opplysninger til vår underleverandør Bisnode for kredittsjekk. I denne relasjonen opptrer vi som finansagent etter finansavtaleloven og samtidig er vi databehandler på vegne av våre samarbeidspartnere. Vi har inngått skriftlig databehandleravtale med våre samarbeidspartnere som regulerer vår behandling av personopplysninger til dette formålet. Når du søker kreditt via våre nettsider samtykker du til at vi kan behandle de opplysninger du oppgir til vår finansagentvirksomhet på vegne av våre samarbeidspartnere. Våre samarbeidspartnere er for tiden: Gjensidige Bank, MyBank, Instabank, Ikano Bank, Easybank, Avida Finans, Axo Finans og Komplett Bank og nærmere informasjon om deres behandling av dine personopplysninger kan rettes til kundesenter@instabank.no, laansoknad@ikanobank.no, post@easybank.no, forbruker@avidafinans.no eller kundeservice@komplettbank.no.

Vi ønsker også å bruke opplysningene vi samler inn om deg til å forbedre våre tjenester slik at innholdet blir presentert for deg på en effektiv og forståelig måte. I denne relasjonen er vi selv behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven. Når du søker kreditt via våre nettsider blir du spurt om du vil samtykke til at vi bruker dine opplysninger til dette formålet.

Vi ønsker også å kunne bruke opplysningene vi samler inn om deg til å markedsføre andre relevante tjenester og produkter til deg og da på en slik måte at du kun mottar den markedsføringen som er relevant for akkurat deg. Vi ønsker også å utlevere informasjonen til noen av våre samarbeidspartnere slik at de kan tilby deg produkter som er aktuelle for deg. Våre samarbeidspartnere er for tiden: Instabank, Ikano Bank, Easybank, Avida Finans og Komplett Bank. I denne relasjonen er vi selv behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven. Det samme gjelder våre samarbeidspartnere. Når du søker kreditt via våre nettsider blir du spurt om du vil samtykke til at vi bruker dine opplysninger til dette formålet.

Liber Finance AS vil være behandlingsansvarlig for dine personopplysninger når du har samtykket til at disse kan behandles som ledd i å forbedre våre tjenester og/eller til annen markedsføring som beskrevet ovenfor.

Liber Finance AS vil opptre som databehandler på vegne av den enkelte samarbeidspartner når vi opptrer som finansagent (for personopplysninger som samles inn på vegne av bankene med formål om formidling av lån).

Informasjon som du gir oss kan omfatte følgende: personnummer, e-post, mobiltelefonnummer, hvorvidt du er norsk statsborger eller ikke, sivilstatus, antall barn, boforhold, utdanning, arbeidsforhold, arbeidsgiver, inntekt og kontonummer. Det er frivillig å oppgi disse opplysningene og det er frivillig om du ønsker å samtykke til at vi også kan behandle dine personopplysninger som ledd i å forbedre våre tjenester og/eller til annen markedsføring som beskrevet ovenfor.

Informasjon som vi innhenter om deg kan være informasjon knyttet til gjeldsposter. Vi innhenter dette fra Bisnode.

Informasjon som personnummer utleveres til kredittopplysningsselskapet Bisnode som ledd i vurderingen av om du oppfyller vilkårene for å få lån hos våre samarbeidspartnere. Bisnode foretar en kredittsjekk begrenset til informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger.

Vi vil oppbevare personopplysningene dine så lenge vi og våre samarbeidspartnere er pålagt etter norsk lovgivning, og så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet med innhentingen, det vil si den behandlingen du eventuelt har gitt ditt samtykke til. Deretter slettes opplysningene.

Liber Finance AS har etablert regler og rutiner for beskyttelse av personopplysninger. Vi er sertifisert av DigiCert og vi benytter kryptert kommunikasjon for all overføring av data. Når vi formidler opplysninger til en tredjepart forsikrer vi oss om at det finnes ordninger og avtaler som sikrer at de behandler opplysningene på en betryggende måte.

Du har rett til innsyn i egne personopplysninger, og du kan kreve retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger. Du kan også når som helst trekke ditt eventuelle samtykke til at disse kan behandles som ledd i å forbedre våre tjenester og/eller til annen markedsføring som beskrevet ovenfor.

Kontakt oss ved behov på e-post: kundeservice@compareking.no, telefon: 800 16 689 eller send brev til Liber Finance AS, c/o Aker Brygge Business Center, Postboks 1433 Vika, 0115 Oslo.

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu