5 Latterlige Myter Om Det å Spare Penger | Livsstil | CompareKing
5 Latterlige Myter Om Det å Spare Penger

5 Latterlige Myter Om Det å Spare Penger

Desverre så er det slik at flere og flere nordmenn ender opp med betalingsanmerkinger pågrunn av at de ikke klarer å kontrollere egen økonomi. Å spare penger er en av viktigste grepene du kan ta for å forbedre personlig økonomi og forebygge at du ender opp med unødvendige betalingsanmerkinger. Det er en del myter omkring det å spare penger. Vi har tatt en nærmere titt på 5 latterlige myter:

1. Spare penger tar lang tid

Har du hørt det før? Du har kanskje sagt det selv? Mange tror at det å spare penger er noe som tar mange år. Dette er faktisk en av de vanligste tingene som gjør at folk utsetter sparing til senere i livet. Dette er feil. Nå er det faktisk slik at tiden det tar å spare penger er proporsjonal med livsstilen din. Hvis du velger å eliminere unødvendige utgifter så skal du se at du kan spare mye penger hver måned. En starbucks kaffe koster 40-50 kroner. Hvis du velger å lage din egen kaffe kan du fort spare en tusenlapp hver måned. Du må jo begynne et sted?

2. Du må ha et mål for å spare penger

De fleste tror at man må ha et mål for å spare penger, men det er ikke slik. Det at du har et mål gjør det lettere for deg å spare ettersom du kommer nærmere og nærmere målet ditt. Hva med å spare for "rainy days"? Er det ikke unødvendig å ta opp et forbrukslån hvis vaskemaskinen din går i stykker om 1 år? Det som er viktig er at du setter deg et fast beløp du har lyst å spare hver måned. "Jeg vil spare 500 kroner hver måned de neste 20 årene".

3. Jeg må endre livsstilen min

Ja, det må du. Hvis du har lyst å spare penger må du endre livsstilen din, men hvem har sagt at du må være en drastisk endring? Det kan være noe så lite som å kjøpe billigere dagligvarer eller bruke offentlig transport til og fra jobb. Selv en liten endring kan fort spare deg en tusenlapp.

4. Kun folk som har utdanning kan spare penger

Du trenger ikke en utdanning for å spare penger. Man kommer veldig langt med sunn fornuft, papir og en blyant. Tenk praktisk! Hvis du bruker 7000 kroner hver måned men kun tjener 7000 kroner så sparer går du i null. Hvis du vil spare 1000 kroner så må du redusere utgiftene dine med 1000 kroner.

5. Ikke alle kan spare penger

Alle er forskjellige, noen liker å spare mens andre liker å bruke penger. Når det er sagt så er ikke sparing forbeholdt for en viss type mennesker. Hovedpoenget er at du må planlegge økonomien din med konkrete mål om å spare penger. Alle kan spare om de vil. Spørsmålet er, hvem velger å gjøre det?

By , 04 Apr 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18