7 Ting Du Ikke Visste Om Norge! | Livsstil | CompareKing
norge, om norge, 7 ting du ikke visste

7 Ting Du Ikke Visste Om Norge!

Mange mener at vi bor i verdens vakreste land og det er vi i Compareking ikke uenig i. Selv om det finnes mange flotte steder i verden, skal det godt gjøres å finne et enkelt land med så mye fantastisk og spektakulær natur.  I tillegg til flott natur og landskap er det også et meget trivelig og trygt land å bo i. Her har vi laget en liste over 7 ting du kanskje ikke visste om Norge. 

1. Norge er et av de lykkeligst landene i verden 

Selv om det ikke er noe tvil om at vi bor i et fantastisk land, ødelegger kanskje høye priser, høye skatter og andre utgifter litt for humøret. Men i følge en rapport fra FN så kommer Norge på 2. plass over verdens lykkeligste land. Irriterende nok blir vi kun slått av våre naboer i sør, nemlig Danmark.

2. Norge har flere innsjøer enn Finland 

Finland blir ofte kalt ”the land of 1,000 lakes” internasjonalt, men Norge har faktisk flere innsjøer enn Finland. I tillegg har vi Europas dypeste innsjø i Hornindalsvatnet. Innsjøen ligger i et fantastisk område mellom høye bratte fjell. Med en dårlig kronekurs er det kanskje en idé å legge ferien til steder i Norge. Da er Hornindalsvatnet å anbefale! 

3. Norges geografi består av mer enn 240,000 øyer 

Norge har en kystlinje som strekker seg opp mot 103,000 kilometer. Langs kysten ligger det så mye som 240,000 større og mindre øyer. Dette er flotte områder å ta turen til. Enten om du vil se sommersolen gå ned over horisonten i vest eller om du vil se de flotte høyreiste øyene i nord. Et hett tips om du skal på en bilferie er Atlanterhavsveien som ligger utenfor Molde. 

4. Norge har verdens lengste tunnell

Hvis du først skal på en bilferie for å besøke Atlanterhavsveien, er det en idé å kjøre innom Lærdalstunnellen. Med sine 24,5 kilometer er dette faktisk verdens (!) lengste biltunnell. 

5. Norge er stor innen søppel som brensel for energi 

Det er lett og tenke at olje er ALT i et land som Norge, men vi er et av verdens ledende land innen bruk av søppel som brensel for å produsere energi. Faktisk blir halvparten av Oslos skoler og hjem varmet opp ved hjelp av energi produsert ved å brenne søppel. Prognoser tilsier at innen 20 år vil det bli produsert nok energi fra å brenne søppel til å dekke hele Oslo. Det er billig og bra for miljøet. 

LES OGSÅ: Er det Norske oljeeventyret over?

6. Norge topper FNs HDI liste 

Norge topper FNs HDI liste for 2014. HDI står for ’Human Development Index’ og brukes for å måle velstand i et land. I forhold til BNP (bruttonasjonalprodukt) som kun tar høyde for økonomisk velstand, tar HDI indeksen høyde for blant annet fattigdom, lese- og skrivekyndighet, utdanning, forventet levealdre og fødselstall. Bor du i Norge, er det bare å være takknemlig. 

7. Skienes opprinnelse 

Norge blir ansett som det landet i verden hvor ski ble først tatt i bruk. Ordet ’ski’ (staves også ski på engelsk) kommer fra norrønt språk og betydde den gangen ’delt stykke med tre’ (split piece of wood). 


Vi håper dette har beriket kunnskapen din om Norge. I tillegg til en fantastisk historie er det mye flott å se fra nord til sør. Ta en ferie i Norge og opplev dette fantastiske landet vi bor i!

By , 19 Jan 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18