8 Myter Om Kredittvurderinger | Kredittkort | CompareKing
kredittvurdering

8 Myter Om Kredittvurdering Som Ikke Slipper Taket!

De fleste av oss har hørt om det, men det færreste av oss vet hvordan det fungerer. Ja, det er snakk om den beryktende kredittvurderingen. Hva er egentlig en kredittvurdering?

En kredittvurdering tar for seg kredittverdigheten til en person ved å benytte en scoringsmodell. Modellen vil beregne din score basert på tilgjengelig informasjon og gi deg en score fra 1 til 100. Hvis kredittgiver har satt en grense på minimum 50 så vil du få avslag på søknaden om du scorer 49, så enkelt er det.

Mange går og klør seg i hodet og lurer på hvilke faktorer som har en innvirkning på kredittverdigheten. Her tar vi en titt på 8 myter om kredittvurdering som ikke slipper taket:

1.Alder påvirker kredittverdighet

En del av oss tror at alderen har en stor innvirkning kreditt scoren men slik er det faktisk ikke. Det som betyr noe er hvor mye kreditt du har brukt tidligere og hvordan du har håndtert denne kreditten. Med fornuftig bruk av kredittkort så er det faktisk mulig å bygge opp en god kredittverdighet allerede fra ung alder av. 

2.Samboeren min har dårlig kreditt, så regner med at jeg har det samme?

Hvis du er sammen med noen som tidligere har hatt økonomiske problemer så burde du ikke la dette stoppe deg fra å gifte deg med vedkommende. Så lenge gjelden ikke er felles så går det ikke utover kredittverdigheten din.

Så snart dere tar opp felles gjeld så vil dette forandre seg, så det er viktig at du har god kontroll, ikke bare på din egen men også din samboer sin økonomi.

3.Hvis jeg unngår gjeld så får jeg ikke en dårlig kredittverdighet

Å unngå gjeld er ikke synonymt med en god kredittverdighet. Det er faktisk slik at kredittgiver ønsker å evaluere deg som søker før de innvilger et lån. Hvis du ikke har historie i det hele tatt så er det meget sannsynlig at du vil ende opp med et dyrere lån enn det du kunne fått om du hadde kreditt historie fra før av. Med andre ord, det er helt OK å ha gjeld. Hvis du betjener gjelden på en god måte så vil dette øke sannsynligheten for at du får et lån med gode betingelser.

4.Hvis jeg kredittsjekker meg selv så kan det skade kredittverdigheten min

Du kan trygt bestille en kredittsjekk av deg selv uten at du risikerer å skade kredittverdigheten din. Den kan bestilles gjennom Experian eller Soliditet.

5.Jeg betaler alltid regningene i tide så scoren min må være 100!

Du skal få en klapp på skuldren for at du alltid betaler regingene dine i tide, det fortjener du! Nå er det faktisk slik at selv om du alltid betaler regningene dine i tide så har du ikke nødvendigvis en plettfri kredittverdighet. Hvorfor tenker gjerne du?

La oss si at du har et kredittkort med en kredittgrense på 10 000 kroner. Hvis du bruker 9500 kroner hver måned så vil det si at du bruker mer enn 90% av din tilgjengelige kreditt hver måned. Det at du bruker mer enn 90% av kreditten din hver måned kan skade poengsummen din ettersom det indikerer at du ikke har god kontroll på pengeflyt.

På den andre siden, hvis du bruker kun 50% av kreditten din så kan dette telle positivt ettersom det viser at du har et godt og balansert forhold til penger.

6. Hvis du først har fått en dårlig kreditt score så forsvinner den aldri

En kreditt score er ikke permanent, noe som vil si at den kan endre seg over tid. Hvis du sliter med dårlig kredittverdighet så er det ekstremt viktig at du prøver og få en oversikt over hva du skylder og til hvem, slik at du kan lage en plan for hvordan du skal nedbetale den utestående kreditten.

Ta kontroll så raskt som mulig så blir det lettere for deg senere i livet. 

7.Hvis jeg senker kredittgrensen min så forbedrer jeg scoren min

Prinsippet er det samme som i punkt 5. Hvis du har en lav kredittgrense men bruker hele beløpet hver måned så vil dette telle negtativt. Det viktigste er å finne en fin balanse mellom beløpet som du bruker på kredittkortet ditt og kredittgrensen din.

8.Hvis jeg betaler mye i renter så får jeg garantert en dårlig score

Beløpet du betaler i rentekostander hver måned har ikke noe påvirkning på poengsummen din. Det som er viktig er hvordan du har håndtert disse rentekostnadene.

På slutten av dagen så er det viktigste at du har god kontroll på økonomien din og en sunn kreditt historie. Det er ikke noe i veien med å ha litt lån, ettersom dette teller positivt når kredittgiver foretar en vurdering av deg som søker.  

By , 06 Sep 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18