Betyr Mobilbetaling Slutten for Kredittkort? | Kredittkort | CompareKing
mobilbetaling, kredittkort

Betyr Mobilbetaling Slutten for Kredittkort?

Teknologien utvikler seg stadig fortere og fortere og det har i lengre perioder versert rykter om en mobil betalingsløsning som gjøre det mulig å betale for varer og tjenester ved hjelp av mobilen. I fjor skrev vi i Compareking om en tjeneste som DNB og Telenor skal lansere, Valyou, som er en mobil betalingsløsning som kunder av DNB og Telenor kan benytte seg av. Tjenesten benytter NFC (Near-Field Communication) teknologi som også brukers i kollektivreisekort, pass og lignende. Frem til iPhone 6 ble lansert var det kun nyere Android telefoner som inneholdt NFC teknologien, men sist September lanserte Apple at de også jobber med en mobil betalingsløsning kalt Apple Pay og inkluderte dermed NFC i sine nyste modeller. Spørsmålet mange stiller seg nå er om hvorvidt kredittkort vil forsvinne. Betyr mobilbetaling slutten for kredittkort, eller vil det fortsatt være et marked for det? 

Begynnelsen på slutten?

Selv om teknologien utvikler seg og flere vil få tilgang til mobilbetaling, vil det fremdeles være en stund før kredittkort blir tatt av markedet. I første omgang er det godt mulig vi får et kontantløst samfunn, og flere eksperter tror vi vil ta et stort skritt mot nettopp et kontantløst samfunn i 2015. Prognosene tilsier dog at det vil gå cirka 3 til 5 år før mobilbetaling er allemannseie og kan dermed begynne å kvitte oss med kontanter. 

Kredittkort vil nok være i markedet lenger enn kontanter, og det vil ta en god stund før mobilbetaling er såpass optimalisert at det vil være mulig å stanse bruken av kredittkort. Det er dog mulig at det vi ser nå med tanke på mobil betalingsløsning er begynnelsen på slutten for kredittkortene. Det er riktignok et par hindringer på veien dit; 

LES OGSÅ: 5 Grunner for Hvorfor Uber er Positivt

Tom for strøm 

Har du opplevd å gå tom for strøm på mobilen? Det har de fleste av oss, og med dagens mobiltelefoner skjer det ganske fort! Kulde, kamera og forskjellige apps gjør at mobilen ikke alltid er like pålitelig, og det er ganske vesentlig skal den fungere som eneste betalingsmetode. 

Knust skjerm

Dagens telefoner har store flotte skjermer som gjør det mulig å spille spill og se videoer på telefonen. Den negative siden med dette er at skjermene har en lei tendens til å knuse. Dette fører ofte til at en ikke kan bruke telefonen i en periode, og da er det viktig å ha et kredittkort som kan brukes i mellomtiden. 

Eldre generasjoner uten smarttelefon

For at en skal kunne bruke mobilbetaling må en ha en smart-telefon. Dette er det flere eldre som ikke har, og det må selvfølgelig være et tilbud til disse også. 

Dette er noen av grunnene til at vi i Compareking ikke tror kredittkortets tid er omme, men det er mulig å stille seg spørsmålet: om det er begynnelsen på slutten. Det er flere ting som må på plass og mobilbetaling må optimaliseres før den skyver kredittkortet helt ut av markedet. I første omgang er det nok kontantene som vil forsvinne, før kredittkortet kanskje må gi tapt for teknologisk utvikling litt senere. 

By , 16 Feb 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18