Fem Populære Økonomi og Finans Blogger | Sparetips | CompareKing
økonomi og finans blogger

Fem Populære Økonomi og Finans Blogger

Ordet ’blogg’ eller ’blogger’ blir ofte assosiert med mindre seriøse temaer og noe en bruker som tidsfordriv, spesielt for litt eldre personer. Blogg er riktignok et meget bredt begrep og det er flere seriøse blogger som omhandler økonomi og finans. Slike nettsider kan være med på å gi deg en grei forståelse for økonomi og personlig finans og kan kanskje hjelpe deg med å spare til noe du har drømt om lenge. Mange økonomi- og finansblogger er skrevet på en enkel og grei måte som gjør at en ikke trenger utdanning innenfor dette temaet for å henge med. Andre er mer rettet mot personer som har grunnkunnskapene og ofte angår forvaltning av større summer og ikke personlig økonomi. 

Nedenfor har vi laget en liste over det vi mener er gode og relevante blogger som omhandler økonomi og finans. 

Finans til folket

Finanstilfolket.net har som formål å spre kunnskap til folket om finans og økonomi. Her finner du temaer som omhandler det meste fra økonomisk politikk til din personlig økonomi. Artiklene du finner her inne er skrevet av personer med økonomisk bakgrunn og stor interesse innenfor området. 

*Se www.finanstilfolket.net

Sparesiden

Sparesiden.com er rettet mot personlig økonomi. Bloggen er meget lettlest og er drevet av en økonom med erfaring fra blant annet investeringer i aksjefond. Artiklene er kategorisert i syv kategorier; blogginntekt, kredittkort, refinansiering, studielån, skatt, sparing og en kategori som kalles ”ukategorisert”. 

*Se www.sparesiden.com

Skagen Lite 

Skagen Lite skriver sine artikler på en enkel og kortfattet måte som gjør at innholdet lett kan absorberes. Hovedtemaene er sparing, investering og studentøkonomi og på nettsiden deles det inn i 6 kategorier; Boligsparing, Sparing, Din fremtid, Din historie, Studentøkonomi og Investeringer. 

*Se blogg.skagenfondene.no  

SMN Blogg

SMN Blogg er driftet av Sparebank 1 SMN bank og omhandler derfor et meget bredt spekter av temaer. Her skrives det om alt fra hverdagsøkonomi til makroøkonomi, og siden er veldig god på å svare på spørsmål fra lesere. 

*Se blogg.smn.no 

Sparebank 1 SMN har også en ungdomsblogg for økonomi og sparing. 

*Se www.blogg.smn.no 

Formuebygging

Hos formuebygging følger du skribentens vei mot å bli gjeldsfri. Her skrives det om skribentens personlige hverdagsøkonomi, men det er mye nyttig å lære og det skrives om temaer som gjelder folk flest. 

*Se www.formuebygging.com 

Listen over representerer blogger som er meget lettleste og omhandler temaer som er relevant for folk flest, slik som hverdagsøkonomi og sparing. Det er riktignok flere blogger som er mer rettet mot dem som har interesse i for eksempel aksjemarkedet, kapitalmarkedet og forvaltning. Under finner du en liste over noen vi mener er gode blogger for de som har litt grunnkunnskap om finans og økonomi. 

Peter Warren – www.peterwarren.no 

Aksjebloggen – www.aksjebloggen.no

Trym Riksen – www.riksen.blogg.no 

Nordnet – www.nordnetbloggen.no 

 
By , 06 Mar 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18