Tips til hvordan tjene seg rik | Investering | CompareKing
Bli rik

Hvordan Tjene Sin Første Million

Mange av oss drømmer om å nå den magiske grensen som er å tjene en million kr. Men hva er den beste og raskeste måten for å nå dette beløpet? Opp gjennom tiden hat folk tjent seg rik på de underligste og ofte idiotisk enkle måter. En mann tjente sin million ved å lage en nettside på en million piksler og solgte annonseplasser, hvert piksel kostet 1 dollar. En ung dame startet sitt eget barnevakt firma, en annen solgte selvlagde luer og en ung mann tjente seg rik ved å selge hjemmelaget syltetøy. Det alle disse har til felles er at de hadde en idé til et produkt som det også fantes et marked for.

Du skjønner, spørsmålet er ikke hvordan kan jeg tjene en million, men snarere hva er jeg flink til og finnes det et marked for det? Hvis PP = produktpris M= marked og 1 000 000 er målsetning vil formelen for suksess se slik ut.

Jo større markedet er jo mindre kan prisen på produktet du selger være. Har du et marked på en million kunder kan du selge for 1 kr. Har du et marked på 5 000 personer må du prissette produktet til 200 kr. Eller som en seminarleder sa til sin forsamling på 2000 deltakere. “Hvordan kan du tjene en million? Arranger et seminar for 2000 personer, selg billettene til 500 kr pr stk. Takk for meg.”

Som du ser er det ikke noe hokus pokus å tjene seg rik. Har du en ide som kan selges finnes det nesten alltid et marked. Det som kan være litt tricky er å finne ditt marked, men i våre tid når de aller fleste har internett er dette enklere enn noen sinne. Har har man lett og gratis tilgang til informasjon om gode markedsføringsteknikker og et uttall sider som tilbyr gratis eller veldig billig annonsering. Google og Facebook f,eks tilbyr rimelig annonsering som når ut til millioner av potensielle kunder. Nettbutikker som Apple store, Google play og Amazon tilbyr å selge ditt produkt for en liten provisjon av salgsbeløpet og hvis du ikke ønsker å betale provisjonen kan du nå også lett lage din egen nettside, selge direkte til kunden og få 100 % av inntektene.

Så hva skal til for å tjene sin første million? 

En ide, et marked og en vilje til å ville lykkes. Men det er ikke alltid like lett å komme opp med en god ide så nå skal vi gi noen eksempler på hva andre har tjent seg rik på.

Lag en app

I dag er 90 % av landets befolkning besatt av sin smartphone og/eller sitt nettbrett. Klarer du å lage en app som er nyttig eller et spill som er lett og artig gir dette deg et potensielt marked på 3 - 4 millioner bare i Norge. Noe som betyr at du kan selge appen for under 1 kr. Tillater du annonsering på appen kan du gi den bort gratis og likevel tjene gode penger.

Hvis du tenker at man må kunne programmere for å lage en app tar du feil, i dag finnes deg nettsider som lar deg designe din egen app ved å bruke drag and drop som betyr at den eneste forkunnskapene du trenger er å kunne lese engelsk.


Blog

Det er mange som har sin egen blog, men det er de færreste som tjener seg rik på den. Men det betyr ikke at det ikke er mulig. Klarer du å generere nok besøkenede til din blog vil bedrifter betale for å kunne annonsere på din blog. Google ad betaler $1 pr. 1000 besøkende for hver annonse du har på siden. Så har du 2 annonser pr. Side og klarer å skaffe ti millioner besøkende hver måned vil det med dagens kurs gi deg en årsinntekt på rundt 1,7 millioner.

Skriv e-bøker

Et annet alternativ for deg som er glad i å skrive kan være å gi ut elektroniske bøker. Selger du bøker på Kindle beholder du 70 % av fortjenesten, så selger du en bok for 10 kr tjener du 7 kr. Klarer du å selge 145 000 eksemplarer vil det gi deg en fortjeneste på kr 1.015.000.

Nettkurs

Er det noe du mener du er bedre en mange andre på? Dans, markedsføring, holde foredrag eller sjekke opp damer. Hvorfor ikke lage ditt eget kurs om emnet og tilby det til folk på nettet. Sider som Udemy lar deg laste opp egne kurs som folk kan melde seg på. Du velger selv hvor mye du vil ta deg betalt for det. Et 20 leksjonerskurs m/kursmateriale kan du lett ta $20 for. Sett at Udemy tar 30% i provisjon vil det gi deg $14 fortjeneste pr. deltaker, så om ti tusen personer tar ditt kurs vil du med dagens valutakurs tjene ca. 1 022 000 kr.

Dette er bare noen få måter du kan tjene deg rik på. Om du bare ser deg litt om vil du se at personer har tjent seg rik på et utall ulike måter og at det bare er kreativiteten... og la oss være ærlige, litt flaks som setter grenser. Men har du et genuint ønsker om å tjene deg rik og viljen til å ofre andre deler av livet ditt, ihvertfall for en stund, for å nå ditt mål er det ingen grunn til å tro at du vil misslykkes.

Men den aller sikreste måten å skaffe en million på er å spare. Begynner du å jobbe fulltid når du er 20 og klarer å spare 2000 kr pr lønning kan du sprette champangen når du er 62. Kanskje ikke så veldig oppmuntrende med det finnes viktigere ting i livet enn å strebe etter å tjene mye penger.

Mitt beste råd til deg er å finne noe du virkelig har lys til å drive på med, jobb så hardt du kan med å gjøre jobben så bra som mulig. Hardt arbeid og pågangsmot er alltid beste måte for å lykkes.

By , 08 May 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18