Tips for å finne billige flybilletter på nett | Livsstil | CompareKing
billige flybilletter

Slik finner du billige flybilletter

Flyselskapene justerer prisene på flybilletter basert på etterspørsel og har i tillegg måttet sette opp prisene grunnet høyere drivstoffkostnader. Av den grunn er det lett å forstå hvorfor det har blitt vanskeligere å finne billige flybilletter.  Med fem ferieuker i året og hele verden for våre føtter er det mange nordmenn som tar flere utenlandsturer hvert år allikevel.  De av oss som har større reiselyst enn lommebok vil alltid være på utkikk etter å gjøre et godt kjøp så her har vi samlet flere tips for hvordan du kan finne de billigste flybillettene.

Bruk god tid på å velge destinasjon

Selv om det selvfølgelig er billigere å fly til London sammenlignet med for eksempel Bangkok er ikke det vårt første råd til å finne billige flybilletter. Man kan finne billige billetter uansett destinasjon og selve søket etter ferien er det viktigste for å få den beste prisen når man har bestemt seg for hvor man vil.

Bruk flere søkemotorer, prisen på en og samme reise kan variere hos ulike leverandører så det er alltid verdt å sjekke nettsider som gjør metasøk, det vil si at de leter gjennom en rekke andre nettsider og forteller deg hvor prisen er lavest.  Sjekk også de enkelte flyselskapenes hjemmesider i tillegg for å se om de har kampanjer. De fleste flyselskapene har nyhetsbrev så hvis du melder deg på disse kan du få informasjon om kampanjer i god til. Lavpriskalendere kan også gjøre søket ditt enklere, der får du se prisene på alle avganger i løpet av en måned så du lett kan finne den beste prisen. Du finner lavpriskalendere blant annet på skyscanner.no, reisefeber.no, restplass.no og ebookers.no. Hvis du er fleksibel på reisedato kan det være mye penger å spare så det er lurt å ta seg god tid til denne delen.

Tidspunkt for bestilling

De billigste billettene blir lagt ut først så hvis du er tidlig uten kan du være heldig. Disse billettene blir lagt ut så flyselskapene kan teste betalingsvilligheten i markedet, etterspørselen etter en gitt flytur avgjør den videre prisutviklingen. SAS, for eksempel, legger ut sine billetter 350 dager før avreisedatoer. På den annen side vil prisene bli satt ned når det nærmer seg avreisedato fordi flyene skal bli fylt opp så hvis du har is i magen er det også mulig å komme over et røverkjøp om du venter til siste liten. Det er bare et visst antall billetter som går til den laveste prisen når de først blir lagt ut, så når de er solgt er det ikke sikkert at det lønner seg å bestille tidlig.

Flere eksperter råder oss til å bestille 6-8 uker i forveien da mange selskaper ønsker å fylle opp flyene i god tid. På dette tidspunktet er det i hvert fall mindre mulighet for at reisen du ønsker er utsolgt. Hvilken dag man bestiller er også vist å ha betydning. Tirsdag er den billigste dagen å bestille flyreiser på nettet. Knut-Morten Johansen, informasjonsansvarlig i SAS, sa til Aftenposten at på tirsdager og til en viss grad lørdager kan det være billigere fordi etterspørselen er lavest på disse dagene.

Reisetidspunkt

Flypriser varierer mye i forhold til hvilket tidspunkt du reiser på så hvis du er fleksibel vil du få de billigste billettene. Etterspørselen er høyest ved høytider og felles ferier så da vil prisene også være på det høyeste. Ukurante dager og tider er billigst så mye penger er spart hvis du flytter langhelgen til midt i uka og kanskje flyr veldig tidlig på morgen eller sent på natten. Husk bare å ta med i beregningen at du kanskje blir avhengig av å ta drosje til eller fra flyplassen hvis du reiser på et ugunstig tidspunkt.

Onsdager er generelt den billigste reisedagen. Dette skyldes at de fleste forretningsreisene gjøres mandag og tirsdag, og fra og med torsdag begynner den typiske langhelgen. Hvis du klarer å unngå forsinkelser kan du også spare reisekostnader, flyplasser er et dyrt sted å vente i mange timer. Ofte blir det forsinkelser på grunn av tekniske problemer og mange fly har teknisk ettersyn og vedlikehold på natten. Det vil si at første fly som er klart om morgenen er best mulig rustet for tekniske problemer. Johansen i SAS forklarte videre at tekniske problemer gjerne oppstår når flyene er i bruk igjen, så derfor kan det lønne seg å være på første fly ute. På samme tid må man også tenke på faktorer som tåke, første fly er derfor ikke alltid å anbefale på høsten.

Type billett

Like viktig som å bruke flere søkemotorer når du leter etter billige flybilletter er det å bytte ut kriteriene for selve søket. Jo mer fleksibel du kan være jo mer kan du spare på ferien og få litt ekstra lommepenger isteden. Sjekk enveis billetter og ikke bare retur. Du trenger heller ikke å bruke samme flyselskap begge veier. Innimellom er pakkereiser billigere enn om du kjøper alt separat så husk å undersøke denne muligheten og. Hvis du er villig til å ta en mellomlanding kan du spare mye penger. Hvis du enten legger ferien din til to istedenfor bare en by eller finner en reise med liten ventetid så kan en mellomlanding absolutt være verdt det.

Valg av flyplass er også viktig, lavprisselskapene flyr ofte fra de mindre flyplassene. I de fleste store byene kan du velge mellom flere forskjellige flyplasser så se hva som lønner seg for deg. Bare husk å ta med i beregningen om du vil trenge ekstra reise til eller fra flyplassen som til tider kan ligge et stykke fra byen du reiser til.

Les også: Er det trygt å fly med lavprisselskap?

Bagasje og andre sparetips

Pass på så du ikke går i lavprisfella og se opp for skjulte gebyrer. Mange har kommet over veldig billige flybilletter som til slutt har blitt ganske dyre innen man faktisk skal betale. Husk at det er totalprisen som teller og det er mange ting du kan gjøre for å holde de lave prisene nede. Det varierer mellom lavprisselskapene, men de aller fleste har en ganske høy ekstra kostnad om du skal sjekke inn bagasje. Hvis du kan klare deg med håndbagasje er det derfor mye penger å spare. I tillegg, hvis du kan sjekke inn på forhånd, slipper du hele innsjekkingskøen på flyplassen og kan gå rett til sikkerhetskontrollen.

Andre ting lavprisselskapene ofte ikke tar med i den første billettprisen er prioritert ombordstigning, setereservasjon, kredittkortbetaling eller mat på flyet. Hvis du velger bort dette er det ikke noe problem, men hvis du ønsker det kan du allikevel sammenligne med de dyrere flyselskapene som oftest har dette inkludert i den opprinnelige prisen. Mange flyselskaper har også bonuskort som kan lønne seg på langsikt, men ikke bind deg til ett og kjøp med de konsekvent for å bygge opp poeng. Ha isteden flere bonuskort og få så mange poeng som mulig uansett hvem du flyr med.

Vi håper dette kan være til hjelp og vil ønske deg lykke til og god tur ut på eventyr!

Kilder:

www.reise.aftenposten.no

www.dinside.no

www.smartepenger.no

www.vg.no

By , 05 Jun 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18