billige flybilletter

Slik finner du billige flybilletter

Flyselskapene justerer prisene på flybilletter basert på etterspørsel og har i tillegg måttet sette opp prisene grunnet høyere drivstoffkostnader. Av den grunn er det lett å forstå hvorfor det har blitt vanskeligere å finne billige flybilletter.  Med fem ferieuker i året og hele verden for våre føtter er det mange nordmenn som tar flere utenlandsturer hvert år allikevel.  De av oss som har større reiselyst enn lommebok vil alltid være på utkikk etter å gjøre et godt kjøp så her har vi samlet flere tips for hvordan du kan finne de billigste flybillettene.

Bruk god tid på å velge destinasjon

Selv om det selvfølgelig er billigere å fly til London sammenlignet med for eksempel Bangkok er ikke det vårt første råd til å finne billige flybilletter. Man kan finne billige billetter uansett destinasjon og selve søket etter ferien er det viktigste for å få den beste prisen når man har bestemt seg for hvor man vil.

Bruk flere søkemotorer, prisen på en og samme reise kan variere hos ulike leverandører så det er alltid verdt å sjekke nettsider som gjør metasøk, det vil si at de leter gjennom en rekke andre nettsider og forteller deg hvor prisen er lavest.  Sjekk også de enkelte flyselskapenes hjemmesider i tillegg for å se om de har kampanjer. De fleste flyselskapene har nyhetsbrev så hvis du melder deg på disse kan du få informasjon om kampanjer i god til. Lavpriskalendere kan også gjøre søket ditt enklere, der får du se prisene på alle avganger i løpet av en måned så du lett kan finne den beste prisen. Du finner lavpriskalendere blant annet på skyscanner.no, reisefeber.no, restplass.no og ebookers.no. Hvis du er fleksibel på reisedato kan det være mye penger å spare så det er lurt å ta seg god tid til denne delen.

Tidspunkt for bestilling

De billigste billettene blir lagt ut først så hvis du er tidlig uten kan du være heldig. Disse billettene blir lagt ut så flyselskapene kan teste betalingsvilligheten i markedet, etterspørselen etter en gitt flytur avgjør den videre prisutviklingen. SAS, for eksempel, legger ut sine billetter 350 dager før avreisedatoer. På den annen side vil prisene bli satt ned når det nærmer seg avreisedato fordi flyene skal bli fylt opp så hvis du har is i magen er det også mulig å komme over et røverkjøp om du venter til siste liten. Det er bare et visst antall billetter som går til den laveste prisen når de først blir lagt ut, så når de er solgt er det ikke sikkert at det lønner seg å bestille tidlig.

Flere eksperter råder oss til å bestille 6-8 uker i forveien da mange selskaper ønsker å fylle opp flyene i god tid. På dette tidspunktet er det i hvert fall mindre mulighet for at reisen du ønsker er utsolgt. Hvilken dag man bestiller er også vist å ha betydning. Tirsdag er den billigste dagen å bestille flyreiser på nettet. Knut-Morten Johansen, informasjonsansvarlig i SAS, sa til Aftenposten at på tirsdager og til en viss grad lørdager kan det være billigere fordi etterspørselen er lavest på disse dagene.

Reisetidspunkt

Flypriser varierer mye i forhold til hvilket tidspunkt du reiser på så hvis du er fleksibel vil du få de billigste billettene. Etterspørselen er høyest ved høytider og felles ferier så da vil prisene også være på det høyeste. Ukurante dager og tider er billigst så mye penger er spart hvis du flytter langhelgen til midt i uka og kanskje flyr veldig tidlig på morgen eller sent på natten. Husk bare å ta med i beregningen at du kanskje blir avhengig av å ta drosje til eller fra flyplassen hvis du reiser på et ugunstig tidspunkt.

Onsdager er generelt den billigste reisedagen. Dette skyldes at de fleste forretningsreisene gjøres mandag og tirsdag, og fra og med torsdag begynner den typiske langhelgen. Hvis du klarer å unngå forsinkelser kan du også spare reisekostnader, flyplasser er et dyrt sted å vente i mange timer. Ofte blir det forsinkelser på grunn av tekniske problemer og mange fly har teknisk ettersyn og vedlikehold på natten. Det vil si at første fly som er klart om morgenen er best mulig rustet for tekniske problemer. Johansen i SAS forklarte videre at tekniske problemer gjerne oppstår når flyene er i bruk igjen, så derfor kan det lønne seg å være på første fly ute. På samme tid må man også tenke på faktorer som tåke, første fly er derfor ikke alltid å anbefale på høsten.

Type billett

Like viktig som å bruke flere søkemotorer når du leter etter billige flybilletter er det å bytte ut kriteriene for selve søket. Jo mer fleksibel du kan være jo mer kan du spare på ferien og få litt ekstra lommepenger isteden. Sjekk enveis billetter og ikke bare retur. Du trenger heller ikke å bruke samme flyselskap begge veier. Innimellom er pakkereiser billigere enn om du kjøper alt separat så husk å undersøke denne muligheten og. Hvis du er villig til å ta en mellomlanding kan du spare mye penger. Hvis du enten legger ferien din til to istedenfor bare en by eller finner en reise med liten ventetid så kan en mellomlanding absolutt være verdt det.

Valg av flyplass er også viktig, lavprisselskapene flyr ofte fra de mindre flyplassene. I de fleste store byene kan du velge mellom flere forskjellige flyplasser så se hva som lønner seg for deg. Bare husk å ta med i beregningen om du vil trenge ekstra reise til eller fra flyplassen som til tider kan ligge et stykke fra byen du reiser til.

Les også: Er det trygt å fly med lavprisselskap?

Bagasje og andre sparetips

Pass på så du ikke går i lavprisfella og se opp for skjulte gebyrer. Mange har kommet over veldig billige flybilletter som til slutt har blitt ganske dyre innen man faktisk skal betale. Husk at det er totalprisen som teller og det er mange ting du kan gjøre for å holde de lave prisene nede. Det varierer mellom lavprisselskapene, men de aller fleste har en ganske høy ekstra kostnad om du skal sjekke inn bagasje. Hvis du kan klare deg med håndbagasje er det derfor mye penger å spare. I tillegg, hvis du kan sjekke inn på forhånd, slipper du hele innsjekkingskøen på flyplassen og kan gå rett til sikkerhetskontrollen.

Andre ting lavprisselskapene ofte ikke tar med i den første billettprisen er prioritert ombordstigning, setereservasjon, kredittkortbetaling eller mat på flyet. Hvis du velger bort dette er det ikke noe problem, men hvis du ønsker det kan du allikevel sammenligne med de dyrere flyselskapene som oftest har dette inkludert i den opprinnelige prisen. Mange flyselskaper har også bonuskort som kan lønne seg på langsikt, men ikke bind deg til ett og kjøp med de konsekvent for å bygge opp poeng. Ha isteden flere bonuskort og få så mange poeng som mulig uansett hvem du flyr med.

Vi håper dette kan være til hjelp og vil ønske deg lykke til og god tur ut på eventyr!

Kilder:

www.reise.aftenposten.no

www.dinside.no

www.smartepenger.no

www.vg.no

By , 05 Jun 2015
Se flere tilbud under

Generelle vilkår og personvern

Denne personvernerklæringen omhandler Liber Finance AS sin behandling av personopplysninger. Med personopplysninger menes opplysninger som kan knyttes direkte eller indirekte til deg, for eksempel navn, adresse, telefonnummer, IP-adresse og e-postadresse.

Nedenfor forklarer vi blant annet hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi gjør det og hva vi bruker opplysningene til. Du kan kontakte oss for nærmere opplysninger om behandlingen av dine personopplysninger. Kontaktinformasjonen ligger nederst i denne erklæringen.

Personvernerklæringen gjelder for alle som påbegynner en lånesøknad via søknadsskjemaet på våre nettsider.

Hvilke opplysninger lagres og hvordan brukes opplysningene

Opplysninger du selv oppgir ved å påbegynne søknadsskjemaet:
E-post, mobilnummer, fødselsnummer, lånebeløp, løpetid, låneformål, arbeidsforhold, arbeidsgiver, hvor lenge du har vært ansatt, utdanning, statsborgerskap, opprinnelsesland, antall år i Norge, årsinntekt, sivilstatus, boforhold (eier/leier), botid på adressen, antall barn under 18 år, ektefelle/samboers årsinntekt, husleie per måned, barnebidrag per måned, leieinntekter per måned, boliggjeld, studielån, kjøretøygjeld, total kredittgjeld, beløp til refinansiering, kontonummer.

Noen av opplysningene vi spør om er basert på vårt dynamiske søknadsskjema. Dette vil si at du ikke nødvendigvis blir spurt om å oppgi alle opplysningene ovenfor.

Opplysninger Liber Finance AS innhenter selv: 

IP-adresse (hentes fra nettlesersesjonen)

Opplysninger vi henter fra andre kilder:

Fullt navn, adresse og kredittopplysninger, herunder betalingsanmerkninger. Denne informasjonen hentes kun for hovedsøker.

Våre kilder til opplysninger: Kredittopplysningsbyrået Creditsafe eller Bisnode

Opplysningene vi får fra deg eller innhenter lagres i vår database.

Formålet med behandlingen av personopplysningene og det rettslige grunnlaget for behandlingen

Vi bruker opplysningene om deg til følgende formål: Vi vil benytte opplysningene til å behandle din lånesøknad, herunder å foreta en kredittsjekk av deg. Vi vil kontakte deg underveis i søknadsprosessen på telefon, e-post eller SMS. Dersom du samtykker til det, vil vi melde deg på vårt nyhetsbrev.

Etter at du har registrert lånesøknad på compareking.no sender Liber Finance AS søknaden til sine bankpartnere. Disse bankene vurderer søknaden og gir tilbud om lån.  

Grunnlaget for behandlingen er samtykke. Du må samtykke til hvert enkelt formål for at behandlingen skal være lovlig. Det er helt frivillig å samtykke til et eller flere formål og samtykket kan når som helst trekkes tilbake.

Hvem får tilgang til opplysningene

Libner Finance AS deler bare personopplysningene dine med andre virksomheter i den utstrekning det er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen av dine personopplysninger.

Disse virksomhetene kan deles inn i to grupper:

Bankpartnere
Liber Finance AS vil dele all informasjon du oppgir eller vi henter inn med våre bankpartnere. Disse bankene kan bare benytte opplysningene for å vurdere om de vil gi lånetilbud og for å stille de nærmere betingelser for låneopptak. Banken er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger ved vurdering av lånesøknad og bankens håndtering av dine personopplysninger vil da følge bankenes egne personvernerklæringer. Du vil alltid finne en oppdatert oversikt over våre bankpartnere på våre nettsider, tilgjengelig her: https://www.compareking.no (På bunnen av nettsiden)
 
Tekniske systemleverandører
Vi vil dele din kontaktinformasjon med våre tekniske systemleverandører. Disse fremgår av oversikten nedenfor. 
Amazon Web Services EMEA SARL er vår tekniske hostingpartner og lagrer informasjonen på sine servere.
Creditsafe Norway AS behandler personopplysninger for å foreta en kredittsjekk og sende gjenpartsbrev.
Bisnode AS behandler personopplysninger for å foreta en kredittsjekk og sende gjenpartsbrev.
Google Inc. lagrer opplysningene i forbindelse med drift av e-post
Amazon Webs Services EMEA SARL benytter opplysningene til å sende deg SMS på våre vegne.
Facebook Inc benytter opplysningene til målrette reklame mot deg på våre vegne.
Giosq.com OY. benytter opplysningene til å tilby chat-dialog.
Salesmanago sp.z.o.o benytter opplysningene til å sende deg e-post på våre vegne.
Twilio Inc benytter opplysningene til å ringe deg.

Deling av personopplysninger vil også gjøres når det er pålagt etter lov eller forskrift eller det pålegges med grunnlag i en rettskraftig avgjørelse.

Enhver deling utover ovenfor nevnte vil ikke gjøres uten at du særskilt samtykker til det.

Databehandlerne er bundet av databehandleravtaler og kan ikke benytte dine opplysninger til egne formål, eller formål som strider mot formålet angitt i denne personvernerklæringen.

Rutiner for arkivering og sletting

Liber Finance AS har rutiner for arkivering og sletting av personopplysninger.

Personopplysningene lagres så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene angitt i punkt 2 ovenfor. Liber Finance AS vil likevel ikke lagre personopplysningene lenger enn 6 måneder, med mindre du selv ber om å bli slettet tidligere, eller noe annet følger av lov.

Liber Finance AS forbeholder seg retten til å avidentifisere opplysningene, slik at informasjonen kan brukes til statistiske formål.

Hvordan oppbevares og sikres opplysningene

Liber Finance AS setter sine kunders personvern høyt og forsikrer at deres personvern ivaretas i overensstemmelse med de krav som stilles i gjeldende lovgivning.

Herunder forsikrer Liber Finance AS at opplysningene lagres på en sikker måte i henhold til enhver tids gjeldende personvernlovgivning, samt at opplysningene ikke vil komme uvedkommende til kunnskap. I forlengelsen forsikrer Liber Finance AS at opplysningene er lagret i systemer som har den nødvendige informasjonssikkerhet med hensyn til konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet.

Liber Finance AS pålegger sine ansatte og tilknyttede avtaleparter å følge de lover, forskrifter og interne retningslinjer som gjelder for behandling av personopplysninger.

Liber Finance AS har innført organisatoriske og tekniske rutiner som skal sørge for at dine personopplysninger ikke kommer på avveie, ikke endres utilsiktet og at de er tilgjengelige ved behov.

Dine rettigheter som registrert kunde/klient

Som registrert har du rett til innsyn, retting, sletting, dataportabilitet, å kreve at behandlingen av personopplysninger begrenses og å motsette deg visse former for behandling.

Du har rett til innsyn i de personopplysningene vi har lagret om deg og rett til innsyn i bruken av disse personopplysningene. Ved å henvende deg til vår Kundeservice kan du be om slikt innsyn. Du kan også kreve at personopplysninger som ikke er korrekte rettes, at Liber Finance AS sletter opplysningene og trekker tilbake samtykker du tidligere har avgitt.

Liber Finance AS vil som hovedregel slette dine opplysninger dersom du ber om dette, med mindre fortsatt oppbevaring er nødvendig for å dokumentere leverte tjenester eller videre oppbevaring på annen måte er lovpålagt.

Videre har du rett til å klage til Datatilsynet dersom du mener at dine personopplysninger er behandlet i strid med reglene som følger av norsk lov.

Kontaktinformasjon

Liber Finance AS, organisasjonsnummer 913 062 922, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som samles inn i henhold til denne personvernerklæringen.

Du kan når som helst stille oss spørsmål om hvordan vi behandler dine brukerdata og gjøre dine ovennevnte rettigheter gjeldende, ved å kontakte vår Kundeservice nedenfor.

Telefon:                   21 40 32 94
E-post:                    kundeservice@compareking.no
Kontaktskjema:       https://www.compareking.no/kontakt-oss
Adresse:                 Liber Finance AS, Filipstad Brygge 1, 0252, Oslo, Norge

 

Informasjonskapsler

Ved å bruke nettstedet samtykker du til den bruk av cookies som er beskrevet her.

Vi benytter oss av informasjonskapsler, eller cookies. Cookies er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal virke best mulig for deg. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan brukerne har surfet på og brukt våre nettsider, hvilken nettleser de bruker, hvilke annonser de har sett og hvordan de har surfet mellom de ulike nettstedene som CompareKing.no samarbeider med.

Ingen av opplysningene som samles inn blir brukt til å identifisere enkeltpersoner. Vi bruker opplysningene til å generere en samlet statistikk som blant annet viser hvilke sider som er mest populære og hvilken informasjon kundene søker etter. Statistikken er et redskap for å forbedre våre tjenester til deg som sluttbruker.

Det er kun Liber Finance AS som bruker opplysningene som blir hentet inn.

Vi benytter oss av følgende cookies: permanente og midlertidige (såkalte øktsbaserte kapsler).  

Permanente kapsler

Permanente kapsler brukes for eksempel for å kunne tilpasse nettstedet etter dine ønskemål, slik at du ikke trenger å stille inn nettstedet til dine ønskemål hver gang du besøker siden.

Midlertidige kapsler (øktsbaserte)

Øktsbaserte kapsler brukes for eksempel for å håndtere innloggingsinformasjon, navigering mellom sider osv.

De fleste nettlesere tillater deg å blokkere spesifikke eller samtlige cookies. For mer informasjon om hvordan du endrer innstillingene for informasjonskapsler, følg lenken som korresponderer med din nettleser.

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/nb-no/internet-explorer/delete-manage-cookies

Firefox: http://support.mozilla.org/en-US/kb/Cookies

Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Safari: http://support.apple.com/kb/PH19214 og for iOS - http://support.apple.com/kb/HT1677 

Les mer om informasjonskapsler på nettstedet til Post- og teletilsynet.

Personvern

Ved bruk av tjenester som tilbys på Compareking.no vil du bli bedt om å oppgi visse opplysninger om deg selv til oss. Vi tar personvern på alvor, og vil med dette informere deg om hvordan dine opplysninger vil bli behandlet, hvem som er ansvarlig og hvilke rettigheter du har.

Tjenestene som er tilgjengelige på Compareking.no tilbys av Liber Finance AS, org. nr.: 913 062 922, forretningsadresse: Filipstad brygge 1, 0252 OSLO (referert til som «Liber Finance AS», «vi» eller «oss»). Norsk rett regulerer tjenestene.

Personopplysningsloven med forskrifter og annet relevant lovgivning regulerer Liber Finance AS’ behandling av personopplysninger. Der ikke annet hjemmelsgrunnlag foreligger er ditt samtykke det rettslige grunnlaget for å behandle dine personopplysninger.

Formålet med vår behandling av personopplysninger er delt: Vi behandler dine personopplysninger for å kunne yte deg den tjenesten som tilbys på Compareking.no, det vil si formidling av din lånesøknad til våre samarbeidspartnere (norske banker), inkludert utlevering av visse opplysninger til vår underleverandør Bisnode for kredittsjekk. I denne relasjonen opptrer vi som finansagent etter finansavtaleloven og samtidig er vi databehandler på vegne av våre samarbeidspartnere. Vi har inngått skriftlig databehandleravtale med våre samarbeidspartnere som regulerer vår behandling av personopplysninger til dette formålet. Når du søker kreditt via våre nettsider samtykker du til at vi kan behandle de opplysninger du oppgir til vår finansagentvirksomhet på vegne av våre samarbeidspartnere. Våre samarbeidspartnere er for tiden: Gjensidige Bank, MyBank, Instabank, Ikano Bank, Easybank, Avida Finans, Axo Finans og Komplett Bank og nærmere informasjon om deres behandling av dine personopplysninger kan rettes til kundesenter@instabank.no, laansoknad@ikanobank.no, post@easybank.no, forbruker@avidafinans.no eller kundeservice@komplettbank.no.

Vi ønsker også å bruke opplysningene vi samler inn om deg til å forbedre våre tjenester slik at innholdet blir presentert for deg på en effektiv og forståelig måte. I denne relasjonen er vi selv behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven. Når du søker kreditt via våre nettsider blir du spurt om du vil samtykke til at vi bruker dine opplysninger til dette formålet.

Vi ønsker også å kunne bruke opplysningene vi samler inn om deg til å markedsføre andre relevante tjenester og produkter til deg og da på en slik måte at du kun mottar den markedsføringen som er relevant for akkurat deg. Vi ønsker også å utlevere informasjonen til noen av våre samarbeidspartnere slik at de kan tilby deg produkter som er aktuelle for deg. Våre samarbeidspartnere er for tiden: Instabank, Ikano Bank, Easybank, Avida Finans og Komplett Bank. I denne relasjonen er vi selv behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven. Det samme gjelder våre samarbeidspartnere. Når du søker kreditt via våre nettsider blir du spurt om du vil samtykke til at vi bruker dine opplysninger til dette formålet.

Liber Finance AS vil være behandlingsansvarlig for dine personopplysninger når du har samtykket til at disse kan behandles som ledd i å forbedre våre tjenester og/eller til annen markedsføring som beskrevet ovenfor.

Liber Finance AS vil opptre som databehandler på vegne av den enkelte samarbeidspartner når vi opptrer som finansagent (for personopplysninger som samles inn på vegne av bankene med formål om formidling av lån).

Informasjon som du gir oss kan omfatte følgende: personnummer, e-post, mobiltelefonnummer, hvorvidt du er norsk statsborger eller ikke, sivilstatus, antall barn, boforhold, utdanning, arbeidsforhold, arbeidsgiver, inntekt og kontonummer. Det er frivillig å oppgi disse opplysningene og det er frivillig om du ønsker å samtykke til at vi også kan behandle dine personopplysninger som ledd i å forbedre våre tjenester og/eller til annen markedsføring som beskrevet ovenfor.

Informasjon som vi innhenter om deg kan være informasjon knyttet til gjeldsposter. Vi innhenter dette fra Bisnode.

Informasjon som personnummer utleveres til kredittopplysningsselskapet Bisnode som ledd i vurderingen av om du oppfyller vilkårene for å få lån hos våre samarbeidspartnere. Bisnode foretar en kredittsjekk begrenset til informasjon om eventuelle betalingsanmerkninger.

Vi vil oppbevare personopplysningene dine så lenge vi og våre samarbeidspartnere er pålagt etter norsk lovgivning, og så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet med innhentingen, det vil si den behandlingen du eventuelt har gitt ditt samtykke til. Deretter slettes opplysningene.

Liber Finance AS har etablert regler og rutiner for beskyttelse av personopplysninger. Vi er sertifisert av DigiCert og vi benytter kryptert kommunikasjon for all overføring av data. Når vi formidler opplysninger til en tredjepart forsikrer vi oss om at det finnes ordninger og avtaler som sikrer at de behandler opplysningene på en betryggende måte.

Du har rett til innsyn i egne personopplysninger, og du kan kreve retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger. Du kan også når som helst trekke ditt eventuelle samtykke til at disse kan behandles som ledd i å forbedre våre tjenester og/eller til annen markedsføring som beskrevet ovenfor.

Kontakt oss ved behov på e-post: kundeservice@compareking.no, telefon: 800 16 689 eller send brev til Liber Finance AS, c/o Aker Brygge Business Center, Postboks 1433 Vika, 0115 Oslo.

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu