Slik Finner Du Jobb i et Tøft Arbeidsmarked | Livsstil | CompareKing
tøft arbeidsmarked, jobb

Slik Finner Du Jobb i et Tøft Arbeidsmarked

Etter finanskrisen i 2008 har det vært betydelig vanskeligere å skaffe seg jobb i Europa. Norge klarte seg i bunn og grunn greit gjennom finanskrisen, men nå som oljeprisen har falt kraftig siden i fjor sommer er det flere som står uten arbeid på grunn av kostnadskutt og dermed blir det større konkurranse i markedet. Som arbeidssøker er det flere veier å gå, men det viktigste er å ha bra med pågangsmot og ikke la seg bli demotivert av avslag eller ikke å lykkes. 

To ord: Stå på! 

Det kanskje absolutt viktigste når en er i en jobbsøkerprosess, er å gi gass og bare male på uten å miste motivasjonen. Dette er ofte vanskeligere enn en tror, og det er lett å gi opp når ting butter i mot. Klarer en ikke å motivere seg selv er det en god idé å lese på seg litt motivasjon. Det er flere bøker som omhandler mental trening og å motivere seg selv til å stå på og forbedre seg. En som vi kan anbefale er tidligere elite soldat Erik Bertrand Larssens bok; Bli best med mental trening

LES OGSÅ: 11 tips fra noen av verdens rikeste 

Kontakt HR direkte

De fleste stillinger får inn flere hundre søknader, og av og til er det kun ren flaks om din CV blir plukket ut av bunken. Det kan ofte lønne seg å ta kontakt med personen som står oppført som kontaktperson for den stillingen og etablere kontakt med hun / han. Da virker du også mer interessert og det er dermed større sannsynlighet for at du blir invitert videre i prosessen. 

Bruk nettverket ditt og jobb med LinkedIn 

Ikke alle har den fordelen av at de kjenner noen som jobber i en sektor hvor en selv vil jobbe, men er du såpass heldig er det ingenting i veien for å bruke det. Om det ikke nødvendigvis leder direkte til en jobb, er det kanskje mulighet å få til samtaler med personer som kan gi deg råd og veiledning og ikke minst se gjennom CV’en og søknaden din før du sender den avgårde. LinkedIn er et nettverksverktøy som blir mer og mer brukt av arbeidsgivere. Her kan en laste opp CV, og presentere seg selv og sine ferdigheter og skaffe seg kontakter i selskaper eller miljøer som omhandler det du selv vil drive med. Her kan du ”følge” selskaper som du interesserer deg for og bli medlem i grupper som fokuserer på enkelte områder av arbeidslivet. Bruk tid til å opprette en brukervennlig og profesjonell profil slik at du presenterer deg bra for en potensiell arbeidsgiver. 

LES OGSÅ: Her er Norges mest attraktive arbeidsplasser

Bli medlem hos bemanningsselskaper 

Sliter du med å skaffe deg jobb kan det være en idé å bli medlem hos forskjellige bemanningsselskaper. Slike selskaper ansetter ofte kun til midlertidige / vikariat stillinger, men en slik stilling gir deg muligheten til å bevise ovenfor arbeidsgivere at du har det som skal til for å lykkes. Det ser også mye bedre ut på CV’en og det gir deg en mulighet til å snakke om relevant erfaring ved et senere intervju.

By , 10 Feb 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18