Få mest mulig ut av ferien din | Livsstil | CompareKing
Opplevelsene står på rekke og rad og venter på deg

Aktiv ferie - Proppfull av opplevelser

To ukers charter ferie med slaraffenliv ved badebassenget er for noen det eneste som betyr ferie, mens andre ønsker mer fart og spenning. Opplevelsesferier og sportsreiser har blitt populært de siste årene og mulighetene virker uendelige hvis du ønsker å gjøre noe litt utenom det vanlige, eller opprettholde treningen, på ferien din. Hvis du har en eventyrer eller sportsentusiast i deg, men mangler idéer om hvor din neste utflukt skal gå til, så har vi mange gode forslag her.

Hele verden er din lekeplass!

For de virkelig eventyrlystne av oss ligger det en stor verden på dørstokken og lokker med fantastiske opplevelser kun begrenset av egen fantasi. Det vanskeligste kan være å velge, fordi man vil jo gjerne se alt, men med 5 uker ferie i året må man nesten ta det i etapper. Da kan du dra god nytte av erfarne reiseglade. Ett av selskapene som tilbyr et velde av forskjellige typer opplevelsesreiser er Hvitserk. De er, i sine egne ord, Norges største arrangør av ekspedisjoner og eventyrreiser. På nettsiden deres står det at «ingen annen norsk turoperatør har tatt med like mange gjester på ski over Grønland, til Sydpolen eller på høye fjell i Himalaya som oss». De har masse erfaring med krevende ekspedisjoner langt utenfor allfarvei. Du kan velge alt fra avslappende turer til fysisk krevende ekspedisjoner, nesten hvor som helst i verden. Hvitserk tilbyr også skreddersydde turer i tillegg til ekspedisjoner, fotturer, høye fjell, kajakk, klatring, kultur-natur, kurs, safari, seiltur, skitur, sykkel og topptur. Ferier fra Hvitserk er ikke av de billigste, men du får til gjengjeld utrolig mange inntrykk og opplevelser på bare noen uker. Det koster uansett ingenting å utforske nettsiden deres som i seg selv byr på mye inspirasjon for reiseplanlegging.

Les også: 5 fordeler ved å reise alene

Sportsferier

For treningsentusiaster som grøsser ved tanken på muskelmassen som svinner hen på en strandferie med fyll og god mat, er sportsferie tingen. Sportsferier har også blitt mer populært med årene, og flere arrangører tilbyr forskjellige varianter av opplegg hvis du ikke vil skreddersy din egen ferie. Arca, som er offentlig godkjent av Bedriftshelsetjenesten, tilbyr aktive ferier i Norge, Kreta og på Rhodos. Det er valgfritt hvor mye man trener, men de stiller med egne profesjonelle instruktører. I januar i år arrangerte de blant annet en jentecamp på Gålå som passet for alle uansett fysisk form og tidligere skierfaringer. På en helg hadde de ski kurs, zumba, yoga og pulstimer.

For de med litt høyere makspuls kan ferier med Sport og Helse være bedre egnet. Hvis du reiser med de så gjelder det å sette seg et mål for treningen. De arrangerer løpsreiser hvor du kan bli med til noen av verdens beste løp. De tilbyr også skiferier og sykkelreiser både for individuelle og grupper. I tillegg arrangerer de sportsreiser på bestilling til alle reisemål. Det er tilgjengelig for supportere, bedrifter, mosjonister innen alle idretter og arrangementer.

Rallarvegen

Sykkeltur på Rallarvegen er kanskje den vakreste sykkel- og naturopplevelsen du kan få med deg i Norge så jeg syntes den fortjente ett helt avsnitt for seg selv. Det har blitt en av landets mest populære sykkelturer og er en reise i storslått natur, kultur og historie. Hvis du har egen sykkel og foretrekker å ta turen på egenhånd er det ingenting i veien for det. Hvis du tar toget til Finse, kan du sykle Rallarvegen, som opprinnelig ble laget for arbeiderne som bygget jernbanelinjen, til Flåm. Hvis du ønsker en ferdig pakketur, er det flere alternativer for det og. En arrangør er De Historiske som inkluderer sykkel leie, overnattinger og måltider underveis. Turen er basert på to overnattinger og tre dager. Dette er ypperlig for de som helst vil sykle uten bagasje da arrangøren tar seg av kofferten din i Finse og transporterer den til hotellet du skal bo på i Flåm. Sykkelturen er på 6 mil og du sykler langs isbre, fjellvann og bekker i Norges vakre fjellandskap.

Les også: Norge på sitt vakreste

Cowboyferie

Hvis du vil tilbringe ferien på hesteryggen så hvorfor ikke gjøre det på en ekte ranch. Little Ranch Weberg ligger i Arizonas Ville Vesten og ønsker gjester velkomne til å få oppleve det ekte cowboylivet og en spennende uke på ranch. VG besøkte denne ranchen for noen år siden og skrev en fin artikkel om oppholdet. Her får du være med på å samle kveg fra hesteryggen med ekte cowboyer og bli kjent med lokal historie og westernkultur. For alle oss som lekte cowboy og indianer da vi var små, kan man leke på ordentlig her og besøke bortgjemte indianerhuler fra Apachene og mye mer. På kvelden kan du nyte solnedgangen over prærien fra en gyngestol.

En annen turoperatør som tilbyr ranchferie er Nordmanns-Reiser. De arrangerer turer til flere rancher i USA og Canada og tilrettelegger ferien etter ditt ønske. Ifølge nettsiden deres så skal du besøke statene vest for Mississippi om du vil oppleve det ekte Amerika. Med utgangspunkt i Minneapolis, Denver (alternativt Salt Lake City vestfra) kan du reise vestover slik du ønsker, med bil, motorsykkel, med tog eller med buss.

Nå har du forhåpentligvis fått litt inspirasjon hvis du vil oppleve mer enn strandliv og paraplydrinker på din neste ferie. God tur!

Kilder:

www.hvitserk.no

www.arca.no

www.sportoghelse.no

www.dehistoriske.no

www.nordmann.no

By Emma, 14 Aug 2015
imageEmma

Har studerat psykologi vid Göteborgs universitet, arbetat med sälj och kundeservice men är nu frilansande skribent för CompareKing.se

Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18