Avida Finans Kommer til Norge | Forbrukslån | CompareKing
Avida Finans

Avida Finans kommer til Norge

I en pressemelding 4. mai i år kunne vi lese at Avida finans er klare for aggressiv vekst i det europeiske finansmarkedet og kommer nå til Norge. Det svenske finansieringsselskapet er ikke så velkjent i Norge i dag, men det vil endre seg. Spesielt hvis man skal høre på den ferske daglige lederen, Trond Kristian Andreassen som uttalte at kombinasjonen av Avida Finans som en solid plattform, og svært dyktige investorer med betydelige nettverk og kunnskap, vil gi oss muligheter for å gjennomføre våre planer om å bli en innovativ og hurtig voksende aktør innen finansieringsløsninger til så vel private som bedriftsmarkedet, i pressemeldingen.

Investorene

Det er Tor Olav Trøim, Icon Capital og Celina Midelfart, samt tidligere management i Gothia Financial Group som er blitt enige om oppkjøp av Avida Finans AB. Selskapet vil danne grunnlaget for en storsatsing innen finansielle tjenester i det Europeiske markedet. Tor Olav Trøim og hans forlovede Celina Midelfart har skutt inn betydelige beløp i selskapet og blir stående som de største eierne i Avida finans med et eierskap på 55% av aksjene. De og de øvrige investorene har til sammen skutt inn omtrent 300 millioner kroner i selskapet. Andreassen som skal styre skuta stiller seg meget positiv til å få Trøim og Midelfart på eiersiden. Han uttalte til Dagens Næringsliv at de føler seg privilegert da mange er villige til å blø for å få dem som investorer. Fredrik Wedin deler entusiasmen til Andreassen og uttalte at «gjennom den siste tiden har et dedikert management og støttende eiere gitt Avida et solid løft. Når vi nå skal ta neste steg var dette en drømmekonstellasjon for både selskapet og de ansatte i Avida Finans.» i pressemeldingen. Wedin blir med videre som administrerende direktør i Sverige og vil i samarbeid med nytt og eksisterende management, også være sentral i den videre utviklingen.

Avida Finans

Avida Finans er et finansieringsselskap underlagt Finansinspeksjonen i Sverige med konsesjon for bankvirksomhet i EU-området. Foreløpig har selskapet virksomhet i Sverige, Finland og Norge og tilbyr hovedsakelig finansielle løsninger til bedrifter ved kjøp og belåning av fakturaer. For å bruke denne tjenesten sender bedriften inn originalfaktura til Avida finans som foretar en kredittvurdering av kunden. Etter det blir originalfaktura med informasjon om overdragelsen sendt til kunden og innen 24 timer mottar bedriften beløpet på fakturaen, etter fratrekk av kjøpegebyr. Kunden betaler fakturaen til Avida Finans. Dette betyr at bedriften kan fri opp tid og kapital. I tillegg driver Avida Finans med vanlige banktjenester som utlån og innskudd. Gjennom solid ledelse av Fredrik Wedin har selskapet hatt en veldig positiv utvikling innen finansierings- og administrative løsninger til privatpersoner og foretak.

For å lese alle våre artikler om forbrukslån kan du følge denne linken.

Filial i Norge siden 2011

Jørgen Elvesæther fra Oslo-filialen av Avida Finans forteller at de har alle ansatte lokalisert i Norge og synes det er viktig for kundene at de er der de er så oppfølging og service ikke skjer via et annet land. Han mener dette gjør de mer handlekraftige fordi de kjenner det lokale markedet og kan ta raske avgjørelser. Oslo-filialen har 7 ansatte og har drevet med fakturaoppkjøp siden 2011 ifølge Avidas nettside. De er en del av den svenske virksomheten som drives fra Stockholm. For øyeblikket vil det ikke bli denne typen banktjenester som vil være hovedsatsingen til Avida Finans. Andreassen, som har tidligere bygget opp Aktiv Kapital og Gothia Financial Group, har en konkurranseklausul med forrige arbeidsgiver som sier at han ikke kan starte konkurrerende virksomhet på det nåværende tidspunktet og er ordknapp om planene for å vende tilbake i inkasso, ifølge Dagens Næringsliv.

Digital satsing

Avida Finans vil nå inn på det norske markedet og tilby nye tjenester innenfor forbruksfinansiering, eksempelvis ved kredittkjøp gjennom butikker og på internett. I dag er det vanlig å bli tilbudt kredittkjøp i elektronikk- og møbelbutikker hvis man tar imot et nytt kredittkort i butikken. Dette ønsker Andreassen å modernisere og sier at i fremtiden vil du få tilbud om finansiering og innvilget søknad via en app på mobiltelefonen. Den digitale lommeboken vil ta over stadig mer av betalingsstrømmene, og Avida Finans vil ta i bruk mer sofistikert teknologi. Dagens tilbud til kundene er basert på gammel teknologi, sier Andreassen til Dagens Næringsliv.

Banken vil mest sannsynlig være i drift i Norge i løpet av året og Tor Olav Trøim er også full av lovord for det nye samarbeidet. Han sier at han hadde gleden av å jobbe med Trond Kristian og Fredrik da de bygget opp Aktiv Kapital og siden har Andreassen og Wedin lykkes svært godt i det de har gjort på hvert sitt hold gjennom Gothia og Avida. Det å investere i god ledelse som har erfaring med å bygge opp hurtigvoksende og lønnsomme selskaper har jeg stor tro på, ifølge pressemeldingen.

Kilder:

www.avidafinance.com

www.dn.no

By Emma, 29 Jul 2015
imageEmma

Har studerat psykologi vid Göteborgs universitet, arbetat med sälj och kundeservice men är nu frilansande skribent för CompareKing.se

Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18