Øk Kunnskapen Din Om Billån Med Vår Guide | Forbrukslån | CompareKing
Øk Kunnskapen Din Om Billån Med Vår Interessante Guide Til Billån

Øk Kunnskapen Din Om Billån Med Vår Interessante Guide Til Billån

Det finnes ulike måte å finansiere bilkjøpet ditt på. Du kan enten ta et lån med pant i bil eller bolig eller utvide boliglånet ditt. Dette er din guide til billån.

Den vanligste måten å gjøre det på er å ta et lån med pant i bilen. Du trenger ikke nødvendigvis å stille med egenkapital, men du må forvente å få dårligere rentevilkår jo mindre du har i oppsparte midler. Billån kommer som regel med kaskoforsikring men du kan spare penger på delkasko eller droppe kasko helt hvis bilen er gammel og ikke verdt så mye. Banken vil riktignok sjelden ta bilen din i pant hvis den er eldre enn ni år. Nedbetaling på lån med pant i bil er som regel på 8-10 år.

Lån med pant i boligen

For å få bedre rentevilkår kan det være et alternativ å ta lån med pant i boligen din isteden. Hvor gunstige vilkår du får avhenger riktignok av hvor mye det blir i samlet lån. Hvis dette går over en viss prosentgrense av taksert eiendom blir ikke vilkårene så gode likevel. Det er også mulig med pant i en annen persons eiendom, for eksempel fra foreldre som vil hjelpe til.

Den eldste låneformen er også ofte ansett som den beste. Dette innebærer at du utvider boliglånet ditt. Du må da sørge for at boliglånet ikke er over 60% av verditakst og at samlet lån heller ikke overskrider denne grensen. Hvis du klarer dette, kan du sikre deg de beste rentevilkårene. Om det blir billig forutsetter likevel at du nedbetaler i samme tid som man vanligvis gjør for et billån og ikke drøyer. Rådet er alltid å betale avdrag i takt med verdireduksjonen på bilen.

Til billån brukes ofte også lån med restverdi. Dette betyr at man bare nedbetaler en del av lånesummen, og får restverdien som et avdragsfritt lån. Du avslutter låneforholdet først når du har solgt bilen. Restverdien må dermed beregnes til prisen du forventer å få når du skal selge. Hvis man ikke har en stabil økonomisk situasjon er det vanlig at banken krever at man stiller kausjonist.

Bildet brukt i denne artikkelen er designet av Freepik

By , 02 Mar 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18