Hvordan få mest mulig luksus for pengene | Livsstil| CompareKing
Lev som filmstjernene

Champagne livsstil på julebrusbudsjett

Med luksus forbinder de fleste praktfulle hoteller, champagne, kaviar, fritid, reise på førsteklasse og menge seg med fiffen. Mange tenker også at denne livsstilen kun er forbeholdt de aller rikeste i samfunnet og lar det bli med drømmen. Men hva om du kunne leve som en filmstjerne for en stund uten å måtte selge huset, ville du grepet sjansen? Hvis svaret er ja bør du lese videre for noen tips. En reiseblogger har delt hvordan han får tak i flybilletter på førsteklasse for en brøkdel av prisen, og hvis spaferie er toppen av luksus for deg, trenger du ikke dra så langt for et rimelig og luksuriøst tilbud.

Globeblogger med sparetips

Sam Huang er en reiseblogger som har vendt seg til det søte liv og funnet en metode for å slippe unna skyhøye regninger. E24 skrev om en tur Huang tok med Cathay Pacific, på første klasse, fra Chicago til Hongkong. Bloggeren var opprinnelig omtalt i Business Insider. For den 15 timers lange flyturen, som normalt ville kostet rundt 87 000 norske kroner, betalt Huang kun 130 dollar (omtrent 1140 norske kroner). Han forklarte hvordan han fikk til dette på reisebloggen sin og sparte mange tusenlapper ved å betale for reisen med kredittkort og bonusordninger. Måten han sanket bonuspoeng for tilbakelagte flykilometer var å skaffe seg et kredittkort fra Citibank som samarbeider med American Airlines. Bonusene ved anskaffelse av kredittkort er enorme i USA, og ved å få innvilget to kredittkort skaffet han seg til sammen 100 000 miles, altså flykilometer bonus. Huang benyttet seg også av en rabattordning, og fikk derfor råd til både førsteklasse billett fra Chicago til Hongkong, og returen på økonomiklasse.

Les også: Slik finner du billige flybilletter.

Livet på første klasse.

Reisebloggeren skrev at han følte seg som George Clooney da han gikk på flyet, siden alle kikket etter han og personen fra flyselskapet som hjalp ham med bagasjen. Han ble eskortert inn på flyet og førsteinntrykket var hvor latterlig stort flysetet var. På bildene på bloggen (topmiles.com) kan man se at det er på størrelse med en seng. På flyet med Cathay Pacific var det kun seks seter på første klasse, og bare tre av de var tatt på turen Huang tok, to flyvertinner serverte dem. Kort tid etter han fikk satt seg i det komfortable setet ble han servert champagne og kaviar, og resten av turen hadde gått overraskende fort. Først på menyen var en seks retters middag, og han mottok egen pyjamas og oppredd seng til å sove i. Og glem smakløs flymat og lunken hvitvin, her ble det servert kongereker, biff og Krug champagne. Senere ble han servert flere runder med snacks, en ny treretters, og før han visste ordet av det hadde flyet landet. Luksusen sluttet allikevel ikke når hjulene traff bakken, og Huang kunne nyte godt av ankomstloungen hvor han fikk dusje og igjen ble servert mat. Reisebloggeren tilbrakte en natt i Hongkong, men dro så ivrig tilbake til flyplassen for å oppleve de to loungene tilgjengelig for passasjerene på første klasse. Toppattraksjonene var en selvbetjent champagne-bar, private rom med badekar, dusj, sofa eller skrivebord, uendelig med tilgjengelig lesestoff, restauranter og egen massør.

Les også: Hvorfor ikke flykte til paradis i vinter?

Bli uthvilt og bad i luksus

Spaferier har blitt mer og mer populære og hvis du vil ha valuta for pengene er Estland, Latvia og Litauen kjent for sitt utmerkede spatilbud. Baltikum har lange spatradisjoner så hvis du virkelig vil skjemme bort deg selv, og komme hjem uthvilt og velduftende, er det verdt turen. Den høye standarden kombinert med et hyggelig prisnivå gjør Estland, Latvia og Litauen til yndede reisemål, sa Yvonne Bonanati i bookingnettsiden Hotels.com til Nettavisen. Hun kunne berette at spabehandlingen i de baltiske landene koster en fjerdedel av prisen hjemme i Norge. I tillegg kan du spare mye på hotellutgifter og få oppleve vakre og spennende byer i samme slengen. Ifølge Hotel Price Index fra Hotels.com er Latvia og Litauen de billigste landene å overnatte i. De baltiske landene setter også opp flotte julemarkeder i desember, som du kan lese om i denne artikkelen. Landene er også trendy og moderne, med en spennende kultur og historie, så det er mange opplevelser som kan kombineres med spaluksus på hotellet.

Estland

Her kan du booke inn på et av mange spa-hotell i den vibrerende hovedstaden Talinn. For en meget luksuriøs atmosfære anbefales Hotel Telegraf, en bygård fra 1800-tallet som ligger i gamlebyen bare en gåtur fra de viktigste severdighetene. Hotellet huser Elemis spa hvor du kan nyte en rekke prisbelønte behandlinger. Litt utenfor hovedstaden, i Rakvere, finner du Aqva Spa. Her kan du velge mellom et bredt utvalg av behandlinger og seks ulike bassenger.

Latvia

På Radisson Blu Hotel Latvija finner du ESPA som er blitt kåret til et av de beste spa-anleggene i verden. I tillegg til behandlinger utført av de dyktigste ekspertene, er det verdt å besøke skybaren i 26. etasje hvor du kan nyte drinker og en spektakulær utsikt. Et annet alternativ som anbefales ligger i badebyen Jurmala, Hotel Jurmala Spa & Conference Center. Det er et firestjerners hotell som tilbyr over 100 ulike behandlinger i et moderne spa-anlegg.

Litauen

Ikke det billigste alternativet, men hvis du er villig til å grave litt dypere i lommeboken kan femstjernershotellet Kempinski Hotel gi deg en uforglemmelig ferie. Med sin unike, avslappende atmosfære og flott utsikt over den historiske gamlebyen, kan du føle deg kongelig i noen dager. For enda mer fred og ro, er badebyen Palanga et godt alternativ. Her kan du sjekke inn på hotellet Gabija som er omgitt av vakker natur med Østersjøen i umiddelbar nærhet. Den fine spa-avdelingen byr på alle fasiliteter for en komplett luksuriøs spaopplevelse.

Kilder:

www.e24.no

www.topmiles.com

www.nettavisen.no

By Emma, 21 Dec 2015
imageEmma

Har studerat psykologi vid Göteborgs universitet, arbetat med sälj och kundeservice men är nu frilansande skribent för CompareKing.se

Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18