Derfor Burde Du Bruke Kredittkort i Utlandet | Kredittkort | CompareKing
kredittkort i utlandet

Derfor Burde Du Bruke Kredittkort i Utlandet!

Mange synes det er ”skummelt” å bruke kredittkort, eller vegrer seg for å bruke det, ettersom det kan bli veldig dyrt om en ikke betaler inn innen betalingsfristen eller at det generelt er mer å holde kontroll på i forhold til å bruke et debet kort.

Det er dog flere fordeler med bruk av kredittkort, noe vi i Compareking har skrevet om tidligere, som gjør det ekstra arbeidet med å holde kontroll over forbruket vel verdt det. Den kanskje beste grunnen for å ta i bruk kredittkort er at det gir en ekstra trygghet når en bruker det på ferie i utlandet. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorfor du absolutt burde vurdere å bruke kredittkort ved opphold i utlandet.

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring

Enkelte kredittkort tilbyr reiseforsikring og avbestillingsforsikring som en del av avtalen når en oppretter kredittkontoen. Reiseforsikring er noe som er helt nødvendig når en skal ut å reise og velger du et kredittkort med dette tilbudet slipper du å tenke noe mer over det. Det som er vanlig praksis er at en må betale minst 50% av reisen med kredittkortet for at reiseforsikringen skal tre i kraft. Noen kredittkort tilbyr også avbestillingsforsikring, noe som gjør det gunstig å betale flybillettene med kredittkortet. Da unngår en å tape pengene en har betalt for flybilletten hvis en skulle bli utsatt for uhell eller sykdom. En slipper også å kjøpe flyselskapets egen avbestillingsforsikring, en tjeneste som ofte kan være dyr. Før du bestemmer deg for hvilket kredittkort du går for bør du finne ut hvilket som tilbyr reiseforsikring eller avbestillingsforsikring, evt. begge deler.

LES OGSÅ: Credits Visa eller Gebyrfri Visa?

Kredittkort aksepteres over hele verden

Ettersom kredittkort er knyttet til VISA eller Mastercard vil det bli godtatt som betalingsløsning over stort sett hele verden. Det eneste unntaket vi i Compareking kjenner til er Vatikanet, da kredittkort er forbudt i dette området.

Kredittkort er en sikrere betalingsløsning

Bruker du kredittkort som betalingsløsning, betaler du ikke fra din egen konto før du får regningen i posten eller på nettbanken. Dette gir deg muligheten til å sjekke alle transaksjoner som er blitt gjort i løpet av ferien og se at alt stemmer og at en ikke har blitt svindlet. Oppdager en at det har blitt trukket for mye for en tjeneste eller at det er blitt trukket for tjenester en ikke har kjøpt melder du fra om dette til kredittkortutstederen og det mest vanlige er at en slipper å betale for det en selv ikke har kjøpt. Bruker du debetkort derimot, blir pengene trukket direkte fra din egen konto og det er mye vanskeligere å få tilbake penger framfor å slippe å betale regningen i ettertid som ved kredittkort. 

By , 02 Jan 2015
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18