Derfor Er Det Enkelt å Finne Et Billig Boliglån! | Livsstil | CompareKing
billig boliglån

Derfor Er Det Enkelt å Finne Et Billig Boliglån!

Kjøp av eiendom er kanskje den vanligste grunnen til at nordmenn velger å ta opp boliglån. Et boliglån er et godt alternativ for deg som er på utkikk etter finansiering for kjøp av eiendom eller tomt. Det som er viktig er at du gjør hjemmeleksen din før du søker om et lån slik at du ikke ender opp i en vanskelig situasjon på et senere tidspunkt.

Klarer du å betjene lånet? Hva skjer om renten øker med 1-2%? Har jeg det billigste lånet på markedet? Dette er noen av spørsmålene du burde spørre deg selv før du søker om lån. 

Hva er et boliglån?

Et boliglån er et sikret lån hvor utlåner vil kunne tvangsselge en eventuell eiendom om lånetaker ikke betaler avdragene sine. Du kan vanligvis låne opptil 7.5 millioner kroner med en fleksibel nedbetalingstid inntil 30 år, men det vil variere fra bank til bank. Etter at du har søkt om et boliglån så vil banken foreta en kredittvurdering deg som søker og ta en nærmere titt på økonomien din og gjeldspostene dine. Hvis alt ser bra ut så kan du regne med å få et lånetilbud med lav rente

Egenkapital på 15%

Vanligvis så må du ha minst 15% egenkapital når du skal kjøpe din første bolig. Noe som vil si at hvis du vil kjøpe en eiendom verdt 1 million så må du ha 150 000 kroner i egenkapital. Ofte så er det slik at jo mer egenkapital du har, jo bedre lånebetingelser vil du få av banken.

Hvordan finne et billig boliglån?

Med titalls tilbydere så er det ikke alltid lett å finne et boliglån som passer for dine behov. Heldigvis så finnes det verktøy slik som Finansportalen eller Penger.no som kan hjelpe deg med å sammenligne priser på boliglån. Her er det tusenvis av kroner å spare.

Forbrukerrådet(som drifter Finansportalen) anbefaler at du alltid sammenligner lånetilbud før du velger et boliglån. Så, det beste du kan gjøre for å finne det billigste boliglånet er og sørge for at du sammenligner priser på de ulike lånene i markedet.

Hvor mye koster et boliglån?

Renten du får på boliglånet er avhengig av en rekke faktorer slik som inntekt, gjeld, egenkapital og bankens kredittvurdering av deg som søker. Ta for eksempel et flytende lån fra Nordea med en effektiv rente på 4.49% med en nedbetalingstid på 30 år. Hvis du låner 7.5 millioner over en periode på 30 år så betaler du omtrent 13,5 millioner tilbake. Det koster å være kar!

Ulike typer boliglån

Normalt sett så skiller vi mellom boliglån som har flytende rente og fastrente. Flytende rente vil si at renten du får på lånet beveger seg i takt med markedet. Med en fastrente så er renten din “låst”. Flytende rente er som regel billigere enn fastrente på lang sikt.

Videre så skiller man mellom førstehjemslån, standardlån og rammelån.

Bildet brukt i denne artikkelen er designet av Freepik

By , 03 Sep 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18