Lån Uten Sikkerhet Har Høyere Rente Enn En Med | Forbrukslån | CompareKing
renten på lån

Derfor Er Renten på Lån Uten Sikkerhet Høyere Enn Lån Med Sikkerhet!

De fleste av oss må ta opp et boliglån for å kjøpe vår første eiendom. Et boliglån er et billig lån hvis du sammenligner det med et lån uten sikkerhet. Prosentforskjellen kan være så stor som 15% og da snakker vi utelukkende om forbrukslån. Hvis vi inkluderer kredittkort i regnestykket så snakker vi om en prosentforskjell på mer enn 20%. Mange klør seg i hodet og lurer på hvorfor renten på lån uten sikkerhet er høyere enn lån med sikkerhet. Svaret er ikke alltid like innlysende. 

Økt risiko

Grunnen til at det er stor prosentforskjell mellom et sikret lån og et usikret lån er rett og slett fordi banken tar på seg mer risiko. Et lån uten sikkerhet er et lån hvor du ikke trenger å stille pant for lånet. Hvis du ikke klarer å betale avdragene dine så har ikke banken noe sikkerhet for at de får pengene sine tilbake. Ettersom risikoen er høyere så er det ganske naturlig at banken vil ta seg bedre betalt.

Med et boliglån så kan faktisk banken tvangsselge eiendommen din for å få pengene sine.

Lånesum

I tillegg til risiko så er også lånebeløpet som regel høyere når du søker om et lån med sikkerhet. Med et høyere lånebeløp og en lengre nedbetalingstid så vil renten bli tilpasset deretter.

Ta deg tid

For å finne et gunstig lån så er det viktig å ta seg tid. Tiden burde du bruke til å sammenligne lånetilbud fra ulike tilbydere. Så snart du har fått en oversikt over hvilke tilbud som er tilgjengelig på markedet så burde du dobbeltsjekke at du faktisk har råd til å sitte med lånet. Det er greit at du har råd akkurat nå, men hva skjer om renten øker med 1%?  Dette er spørsmål du må ta stilling til før du søker om lån. Enten det er boliglån eller forbrukslån. 

By , 21 Sep 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18