Tenk På Dette Før Du Søker Billån Uten Egenkapital | Forbrukslån | CompareKing
Billån Uten Egenkapital

Dette Må Du Tenke På Før Du Søker om Et Billån Uten Egenkapital

Et biljøp er en av de vanligste grunnene til at en forbruker velger å ta opp et bilån uten egenkapital. Hvis du er en av de som vurderer å ta opp et billån for å finansiere en ny bil så er det viktig at du har en god forståelse for hvordan et billån uten egenkapital fungerer.

Hva er et billån uten egenkapital?

Et billån uten egenkapital er, som navnet antyder, et lån beregnet for finansiering av en bil hvor du ikke trenger å legge inn egenkapital. Du bestemmer selv hvor mye du trenger å låne og nedbetalingstiden. De fleste billån uten egenkapital vil ha en nedbetalingstid fra 3-5 år men dette er noe som varierer. Det finnes også billån uten egenkapital og uten sikkerhet for de som sliter med å stille sikkerhet for billånet. Du må belage deg på å betale en høyere rente om du søker om et billån uten sikkerhet ettersom banken ikke har noe form for sikkerhet. Normalt sett vil størrelsen på lånet ha en innvirkning på den effektive renten du betaler for lånet. Jo mer du låner jo lavere blir renten. Når det er sagt, sørg for at du ikke låner mer enn hva du klarer å betale tilbake.

Er det fordeler og ulemper med et billån?

En av fordelene du har med et billån er at den effektive renten du betaler for lånet vil normalt sett være lavere enn det du ellers hadde betalt for et forbrukslån. Dette er naturlig ettersom banken tar sikkerhet i bilen du kjøper. Den effektive renten du betaler for et billån ligger vanligvis mellom 5-8%. En av største ulempene med et billån er at bilen du kjøper vil tape seg i verdi over tid. Det er faktisk ikke unormalt at verdien synker med så mye som 1/3 av bilens verdi over en periode på 3-5 år. Enkelte biler slik som sportsbiler vil tape mye av verdien sin over en relativt kort periode. Det er derfor viktig at du tenker deg nøye om før du velger en ny bil. I tillegg til bilens pris må du også betale årsavgift og forsikring, det blir fort dyrt! Husk at at billån med lang nedbetalingstid vil koste deg mer enn et billån med kort nedbetalingstid ettersom du må betale mer renter og avgifter.

Ting du burde tenke på før du søker om et billån

Når du søker om et billån uten egenkapital vil banken foreta en kredittvurdering av deg. Jo bedre kredittvurdering du har, jo bedre avtale! Det er derfor en god ide å sjekke kredittvurderingen din hos et kredittopplysningsbyrå slik som Soliditet eller Experian

Bildet brukt i denne artikkelen er designet av Freepik

By , 27 Jul 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18