Slik Kan Du Spare 27.840 Kroner På å Bytte Bank | Livsstil | CompareKing
Slik Kan Du Spare 27.840 Kroner På å Bytte Bank

Slik Kan Du Spare 27.840 Kroner På å Bytte Bank

Det kan være penger å spare hvis man bytter bank. Undersøkelser gjort av Finansportalen viser blant annet at du kan spare hele 27.840 kroner i året hvis du går fra den dyreste til den billigste banken. Disse tallene er basert på et boliglån på to millioner kroner med løpetid på 20 år.

Likevel, finnes det også undersøkelser som viser at Norge er landet i Europa der kundene er minst trolig til å bytte bank. Det viser seg nemlig at bare fem prosent av norske bankkunder bytter. Det er mange som rett og slett ikke er klar over at det kan være stor forskjell på rentevilkår. Bankbytte er dessuten forbundet med papirarbeid, etableringsgebyrer, tinglysning og bry.

Ikke så vanskelig som du tror

Men å bytte bank er slett ikke så vanskelig som folk forestiller seg. Det kreves faktisk bare noen telefoner og e-poster. Det finnes dessuten mange tjenester på internett som kan gjøre det enkelt å sammenligne bankbetingelser. Vi anbefaler selvsagt Finansportalen. Hvis du er kunde hos en av store bankene slik som DNB eller Nordea er det absolutt grunn til å se seg litt rundt. Det er nemlig som regel de store som gir de dårligste vilkårene.

Etableringsgebyret kommer på alt fra null til over to tusen kroner, men selv med små renteforskjeller burde verken dette, tinglysning eller ny takst på boligen være en hindring når man tenker på det som kan spares i det lange løp. Selv med så lite som et halvt prosentpoeng kan man spare fem tusen kroner i året med et boliglån på en million.

Før man bytter er det riktignok en tanke å først se om man ikke kan få bedre vilkår med eksisterende bank. Det kan jo være at verdien på boligen har gått opp og man kan refinansiere. Den vanligste årsaken til at folk bytter bank er bedre rentevilkår, mens dårlig service kommer på annen plass.

Hvis du vil flytte en vanlig innskuddskonto er det normalt sett ingen kostnader forbundet med dette, men enkelte banker krever avslutningsgebyr. Mange velger derfor å la et lite beløp bli stående. Du kan bruke den samme BankID-brikken som du fikk fra den gamle banken til å bli kunde med den nye. På nettet tar dette vanligvis ikke mer enn noen få minutter.

Er du klar for å bytte bank? Bytt i dag og spar penger!

By , 18 Apr 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18