Valutahandelen - Verdens Mest Likvide Markeder | Livsstil | CompareKing
Øk Kunnskapen Din om Et Av Verdens Mest Likvide Markeder - Valutahandel

Øk Kunnskapen Din om Et Av Verdens Mest Likvide Markeder - Valutahandel

Valutahandel har blitt mer og mer populært i de siste 10 årene. Med et valutamarked som er åpent 24 timer i døgnet er det ikke rart at investorer over hele verden flokker til for å investere. Ettersom valutaverdier fluktuerer mye er det mulig å tjene mye penger på å investere i valuta, men det er også mulig å tape mye. Å investere i valuta har sine fordeler og ulemper. Før vi tar en kikk på fordeler og ulemper ser vi litt nærmere på finansielle instrumenter du kan bruke for å investere i valuta.

Valutamarkedet: Et likvid marked som er åpent 24 timer i døgnet. Valuta er handlet i par(f.eks NOK/EURO), noe som vil si at du må selge en valuta for å kjøpe en annen. I all hovedsak så satser en investor på at en valuta vil gå opp eller ned. Valutaene er kjøpt og solgt etter dagens valutakurs.

Valutakontrakter: En valutakontrakt er en forpliktelse til å kjøpe eller selge en avtalt mengde av en utenlandsk valuta på en dato i framtiden. Valutakontrakter er riktignok standardiserte kontrakter som kan avsluttes før avtaleperioden er slutt.

Valutaopsjoner: En opsjon gir deg rett til å kjøpe eller selge en prespesifisert mengde utenlandsk valuta til en tidligere avtalt pris på eller før en angitt dato i fremtiden. De fleste meglerhus slik som DNB Markets, Norne Securities, Swedbank Markets og flere tilbyr valutaopsjoner på over 40 valutakryss.

Børshandlede fond(ETF): Et børshandlet fond er et åpent investeringsfond som er notert og omsettes på en børs slik som Oslo Børs. Børshandlede fond gir deg tilgang til en mengde ulike markeder og indekser som private investorer ellers har vanskeligheter med å nå. Fondene har er en av de vanligste spareformene i USA og populariteten har økt markert i Europa de siste årene.

Utenlandske obligasjonsfond: Et verdipapirfond som investerer i obligasjoner fra utenlandske regjeringer. Som du ser så er det er en rekke forskjellige finansielle instrumenter du kan bruke for å investere i valuta. Hvert instrument har sine fordeler og ulemper, noen vil gi høyere avkastning og høyere risko, mens andre vil gi lavere risiko og lavere avkastning. Før du velger et instrument burde du snakke med en uavhengig finansiell rådgiver som kan hjelpe deg.

Fordeler med å investere i valuta

En av fordelene med å investere i valuta er at prisene er basert på objektive betrakninger av tilbud og etterspørsel, noe som vil si at det er vanskelig å manipulere prisene. Til og med store aktører slik som sentralbanker kan slite med å manipulere sin egen valuta. En erfaren investor vet at man ikke skal legge alle eggene sine i en kurv. Ved å investere i valuta kan du diversifisere porteføljen din og dermed senke risikoen din.

Ulemper med å investere i valuta

Valutahandel kan være svært risikabelt om du ikke vet hva du driver med. Verdien av en valuta kan flukturere mye gjennom dagen og om du ikke har aktivert stop-loss kan du fort tape mye penger. Det er derfor viktig å få en god forståelse for hvilke faktorer som har innflytelse på valutaverdi og hvordan valutahandel fungerer fær du eventuelt kaster deg over det.

By , 08 Apr 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18