Finnes Det Rentefrie Forbrukslån På Markedet? | Forbrukslån | CompareKing
rentefrie forbrukslån

Finnes Det Rentefrie Forbrukslån På Markedet?

Dette er et spørsmål vi har fått flere ganger og det er på tide at noen begraver denne myten en gang for alle. Det finnes titalls tilbydere av forbrukslån på markedet. Noen av de mest kjente inkluderer Bank Norwegian, Komplett Bank, Ikano Bank, BB Finans, Nordax, Collector, GE Money, Santander og SVEA Finans. Tilbyr noen av disse finansieringsselskapene rentefrie forbrukslån? Svaret er desverre like innlysende som de egentlig burde være for de fleste av oss. Nei, det finnes ikke rentefrie forbrukslån på det norske markedet. Hvis det finnes så vil vi gjerne høre om det!

Hvordan tjener banken penger?

Hvis banken skulle lånt uten penger uten å ta betalt for det hvordan skulle de ellers tjent penger. Som alle lån, enten det er et boliglån, billån, oppussingslån eller forbrukslån, så vil du må du betale renter for lånet. Renten vil vanligvis være høyere for et usikret lån enn et lån med sikkerhet.

Det finnes riktignok avdragsfrie lån hvor du kun betaler renter. Det høres kanskje fristende ut, men det er ikke en veldig lur løsning ettersom lånet kan bli veldig dyrt på lang sikt.

Hvordan er så renten på forbrukslån?

Den effektive renten på norske forbrukslån er svært varierende fra tilbyder til tilbyder, men den vil vanligvis ligge et sted mellom 10-20%. Selv om selskapet markedsfører at de kan tilby en rente fra 8.6% så vil det ikke si at du får den samme renten på lånet ditt. Den endelig renten du får vil alltid bli fastsatt etter en individuell vurdering av deg som søker. I denne vurderingen vil selskapet foreta en kredittvurdering og se nærmere på økonomien din. Hvis du har solid inntekt, god kreditt historie og lite gjeld så vil du kunne ende opp med et meget attraktivt forbrukslån. 

Bildet brukt i denne artikkelen er designet av Freepik

By , 13 Sep 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18