Slik Velger Du Mellom Forbrukslån og Kontokreditt | Forbrukslån | CompareKing
Slik Velger Du Mellom Forbrukslån og Kontokreditt

Slik Velger Du Mellom Forbrukslån og Kontokreditt

De fleste av oss vil i løpet av livet ta opp et lån for oppussing, bilkjøp eller båtkjøp. I de fleste tilfeller vil vi snu oss til banken om vi trenger ekstra finansiering. Banken vil som oftest kunne tilby deg et forbrukslån eller kontokreditt. Både forbrukslån og kontokreditt har sine fordeler og ulemper. Det er derfor viktig å vite hva som er forskjellen på de to variantene.

 

Forbrukslån på dagen

Et forbrukslån er i utgangspunktet et lån hvor du får utbetalt et engangsbeløp. Lånet må tilbakebetales med renter. Lånet kan bli tilbakebetalt over en periode på opp til 15 år noe som kommer ann på av hvilke avtale du har med utlåner. Renten du får er basert på kreditt historien din og betalingsevnen. For de fleste vil den effektive renten ligge et sted mellom 16% til 25% men dette kan variere.

 

Et forbrukslån tilbyr lånetaker en klar oversikt over lånebeløpet, lånets løpetid og den månedlige betalingen som følger med. Lånet er ikke fleksibelt i seg selv ettersom det blir betalt ut som et engangsbeløp.

 

Hva er kontokreditt?

Kontokreditt er et type lån som ikke kommer som et fast beløp. Lånetaker og utlåner vil bli enig om et maksimalt beløp som kan brukes, også kalt en kredittgrense. Kontokreditt er på mange måter mye mer fleksibelt enn et forbrukslån ettersom du ikke trenger å bruke opp hele beløpet. Renten du betaler er basert på hva du har lånt. Med andre ord, hvis du ikke bruker noe av den tilgjengelig kreditten vil du heller ikke betale renter. Renter er en ting, gebyrer er noe annet. Hvis du velger å ikke bruke kreditten vil du ikke betale renter men du må fremdeles betale et etableringsgebyr og eventuelle tilleggsgebyrer.

 

Hva passer deg best? Forbrukslån på dagen eller kontokreditt? Dette er avhengig av hva som er formålet med lånet. Hvis du er på utkikk etter et fleksibelt lån hvor du ikke er sikker på hvor mye du trenger så er nok kontokreditt det beste alternativet. På den andre siden, hvis du vet nøyaktig hvor mye du trenger og har bestemt formål så burde du vurdere å søke om et forbrukslån på dagen

.
By , 16 Nov 2013
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18