Spar 20 000kr Ved å Bruke Mer Enn Én Bank | Forbrukslån | CompareKing
Spar 20 000kr Ved å Bruke Mer Enn Én Bank

Spar 20 000kr Ved å Bruke Mer Enn Én Bank

Det er en kjent sak at bankene tjener godt på trofaste kunder og mange lover fordeler hvis man samler alle banktjenestene på et sted. Likevel er det ikke nødvendigvis slik at dette gagner kunden eller resulterer i bedre vilkår. Vi ser nærmere på fordelen med å bruke mer enn én bank.

Gode og dårlige sider

En bank har som regel sin gode og dårlige sider. Enkelte er flinke på dagligbanktjenester mens andre har bedre vilkår på billån uten sikkerhet eller sparing. Det er derfor all grunn til å være skeptisk til fordelspakker og kundeprogrammer, selv om du blir lovet en samlerabatt.

Disse fordelene kan komme i mange varianter inkludert lavere rente, gratis kredittkort, gratis nettgiro, høyere innskuddsrente, rabatt på skade- eller reiseforsikring, rabatt på provisjon ved kjøp av fond, fordeler ved kjøp og salg av bolig eller rabatt på leiebil, for å nevne noen eksempler.

Men slike tilbud høres ofte beste ut på papiret og inkluderer ofte tjenester og produkter som kunden ikke nødvendigvis trenger, deriblant tilgang til rabatter på kredittkort og forbrukslån. Når det kommer til stykket gjør fordelsprogrammene det først og fremst vanskelig å sammenligne prisene på markedet, og samlerabatt er ofte et knep for å hindre deg i å gjøre nettopp dette.

Er fordelsprogram billigere?

Til og med bankene medgår at fordelsprogrammer ikke nødvendigvis gjør det billigere for kundene. Isteden forsvarer de programmene ved å hevde at det blir enklere for folk å samle alt på et sted. Men det er all grunn til å være skeptisk også til denne påstanden. De færreste er i hyppig dialog med banken sin, og det er slett ikke selvsagt hvorfor valg av flere tjenesteytere skulle resultere i en markant mer komplisert finanshverdag. Det viktigste fra kundens ståsted er vel ganske enkelt at man får de beste vilkårene og kan spare penger.

Det er også tenkelig at du vil ha flere bankkontoer: En til å betjene lån, en sparekonto som du kan bruke til større utgifter som for eksempel oppussingsprosjekter, en brukskonto og kanskje en firmakonto. Fordelen med å spre disse rundt er at man slik får etablert gode kundeforhold til flere banker. Dermed kan man forvente bedre vilkår når man senere er på utkikk etter lån. Man har da muligheten til å oppsøke flere leverandører og slik sikre de beste tilbudene.

Samme regel gjelder for forsikringsselskap som også har for vane å lokke med samlerabatter. Isteden bør man vurdere å lage sin egen pakke. Du vil nesten alltid finne det billigere med enkeltforsikringer hos flere selskaper enn å samle dem alle på et sted.

By , 28 May 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18