Tips og råd for bruk av kredittkort | Kredittkort | CompareKing
Fornuftig bruk av kredittkort

Fornuftig bruk av kredittkort

Enkelte er redde for kredittkort etter alle skrekkeksemplene på kredittkortgjeld som hoper seg opp for folk. Luksusfellen har måttet hjelpe mange som har gått i kredittkortfella. Det er heller ikke noe å spøke med, for hvis du ikke betaler innen den rentefrie perioden så kan rentene bli skyhøye. Det er derfor veldig viktig å være klar over hvor mye det koster å bruke. I mange situasjoner kan kredittkort være det mest praktiske betalingsmiddelet og hvis du bruker det fornuftig kan det lønne seg å bruke sammenlignet med et debetkort. Det trenger ikke koste noe og du kan til og med tjene på det.

Velg riktig kredittkort

Det kan virke som alle tilbyr kredittkort om dagen så man kan fort lete seg lei, men kostnader og fordeler varierer så det lønner seg å bruke litt tid på å velge riktig kort. For mange kan det være en god idé og ha flere enn ett kort til bruk i forskjellige situasjoner. Eksempelvis så gir noen kredittkort cashback eller rabatter ved kjøp av drivstoff, mens andre tilbyr reiseforsikring hvis du bruker kortet til å betale for reisen. Vi har nylig kåret Norges beste kredittkort hvis du ønsker hjelp i søket. Uansett hvilket eller hvilke kort du velger så husk at kredittkort ikke gir deg mer penger selv om får større fleksibilitet i hverdagen, så ikke bruk penger du vil få problemer med å betale tilbake senere.

Fleksibel nedbetaling

En av fordelene ved å betale med kredittkort er at du selv bestemmer hvor raskt du ønsker å nedbetale kreditten. Du kan variere beløp fra måned til måned og på den måten jevne ut utgiftene over tid. Tenk langsiktig og ikke glem at pengene du har brukt faktisk er kreditt, med andre ord et lån.

Begrens kostnaden

Det første du bør gjøre for å begrense kostnaden er å velge kredittkort uten årsavgift. Pass også på at du ikke må betale gebyrer når du handler med kortet. Når du tar ut kontanter i minibank bør du i de fleste tilfeller bruke ditt vanlige debetkort. Kredittkort har enten en minibankgebyr, eller så betales det rente fra første krone. Bruk heller kredittkortet til å kjøpe varer og tjenester. Dersom du betaler ned hele beløpet på kredittkortet før den rentefrie perioden, ofte mellom 42 og 55 dager, er kjøpet rentefritt så da koster det deg ikke mer enn du betalte for kjøpet.

Salg

Se for deg at du i lang tid har hatt lyst til å bytte ut sofaen. Du har spart opp en del, men har ikke råd til å kjøpe den før lønningen kommer i slutten av måneden. En dag oppdager du at det er salg i møbelbutikken og den sofaen du har bestemt deg for er nå på salg til halv pris. Hvis salget bare varer i noen dager og lønningen er to uker unna kan dette være et tilfelle hvor et kredittkort kan redde dagen. Hvis du allikevel hadde tenkt til å kjøpe sofaen og du betaler ned på kredittkortet med en gang lønningen kommer så har du faktisk spart mye ved og ikke gå glipp av sofaen til redusert pris.

I utlandet

Som nevnt er det mange kredittkort som tilbyr reiseforsikring hvis deler av eller hele reisen er betalt med samme kort. I tillegg kan det lønne seg å ha med kredittkort fremfor bunker av kontanter når du reiser utenlands.  Når du bruker kredittkortet i butikker i utlandet er det verdt å nevne at det stort sett alltid vil lønne seg å betale i lokal valuta. Man får ofte valget om man vil betale i norske kroner eller lokal valuta, og butikken kan ikke forlange at du bruker norske kroner. Veldig få utsalgssteder kan matche den konverteringskursen du får hos Visa eller Mastercard. Selv når du handler i Sverige lønner det seg stort sett å velge svenske kroner på betalingsterminalen fremfor norske.

Det kan også være sikrere å bruke kredittkort både i utlandet og ved nettkjøp. Hvis det er noe feil med betalingen eller selve kjøpet kan du stoppe betalingen. Kredittkortet har også en lovmessig beskyttelse via kredittkjøpsloven så det er tryggere hvis du skulle være så uheldig å bli svindlet.

Kort og greit

Rent praktisk bør du alltid ha med minst to kort hvis noe skulle skje med ett eller flere av dem. Da bør du også plassere kort på forskjellige steder så hvis du mister lommeboken vil du fortsatt ha mulighet til å betale for deg. Sett deg inn i hvilke rabatter og gebyrer de forskjellige kortene har så du kan tilpasse bruk for å maksimere sparing og ikke ha ekstra utgifter. Hvis du vil lese flere artikler om kredittkort kan du finne det her. CompareKing kan også gjøre søknadsprosessen enklere hvis du vil søke på kredittkort, alle er 100% gebyrfrie. Du kan søke her.

Kilder:

www.nettavisen.no

www.abcnyheter.no

By Emma, 24 Jul 2015
imageEmma

Har studerat psykologi vid Göteborgs universitet, arbetat med sälj och kundeservice men är nu frilansande skribent för CompareKing.se

Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18