Gratis Antivirus Fungerer Bedre Enn De Betalte | Teknologi | CompareKing
Antivirus - Gratisversjoner Fungerer Bedre Enn Programmer Som Du Må Betale For

Antivirus - Gratisversjoner Fungerer Bedre Enn Programmer Som du Må Betale For

Du har sikkert for lengst fått med deg at du bør beskytte dataen mot lumske virus og ormer, samt diverse større trusler som spyware og keyloggere. Men det er slett ikke sikkert at du dermed er nødt til å betale for tjenesten. Det finnes nemlig flere gratis løsninger som kan gi vel så bra beskyttelse.

Som du får se i oversikten under er det mye som tyder på at gratis antivirus ikke bare kan spare deg for penger, men kan faktisk fungere bedre enn programmer som du må betale for. Her viser vi deg hvordan du kan spare penger på antivirus.

Gratis antivirus

Ifølge en rapport fra den uavhengige organisasjonen AV-comparatives.org, kommer nemlig Antivir fra Avira høyest på testen. Antivir gjorde det ikke bare bedre enn programmer man må betale for, som Kaspersky og ESET NOD32, det viste seg at programmet blokkerer 99,7% av alle trusler. Gratisversjonen har visstnok et irriterende vedlegg med reklame som spretter opp hver gang virusdefinisjonene blir oppdatert, men dette skal etter sigende være mulig å fjerne.

På en test gjennomført av Teknofil, var det Microsofts egen Microsoft Security Essentials (MSE) som nådde høyest. Ifølge Teknofil er programmet svært brukervennlig, man trenger nesten ikke å ha noe med programmet å gjøre og man slipper stadige varsler og vinduer som spretter opp. Et aber er riktignok at det tar lang tid å skanne systemet men MSE skal være mer effektiv mot trusler enn Norton og NOD32, som begge er programmer du må betale for.

Man skal likevel være klar over at antivirus har sine begrensninger. Mot større angrep som utføres av keyloggere eller som kommer via nedlastninger trenger man mer enn antivirus, hevdes det blant annet av Symantec. Da har man behov for et fullt utrustet sikkerhetsprogram som kan beskytte sensitive data, særlig hvis du bruker nettbanken ofte eller gjør en del nettshopping. Heldigvis tilbyr ofte banker gratis sikkerhetsprogrammer hvis du bruker nettbank. Fullversjonen av McAffe kan for eksempel lastes ned fra DNBs nettsider.

Ifølge argumentene for betalingsløsninger trenger man et program som kan gjøre regelmessige oppdateringer og som har en stor database til å identifisere trusler. Det har også blitt hevdet at hele konseptet med antivirus er dødt og Symantec har blant annet kunngjort at de satser på ny teknologi som skal oppdage og minimere skader, heller enn å forsøke å hindre innbrudd.

Hvis du er lei av de stadige oppdateringene, finnes det også alternativer i nettskyen. Da trenger du ikke å oppdatere programmet, fordi dette gjøres sentralt. Både Panda antivirus og Immunet er gratis men har begrenset beskyttelse. Immunet er for eksempel bare designet som et ekstra lag med beskyttelse og har ikke kapasitet til å fungere som eneste skanse.

Når det er sagt, anbefales det aldri å ha flere antivirusprogrammer installert på datamaskinen samtidig. Dette er fordi programmene kan oppfatte hverandre som trusler. Du kan også oppleve å få mange feilmeldinger og maskinen kan begynne å bli treg og låse seg.

Noen av de vanligste gratisprogrammene er Avast! Free Antivirus, Avira Free Antivirus, AVG Antivirus Free, Comodo Antivirus, Bitdefender Antivirus Free Edition og Microsoft Security Essentials (MSE). Kvaliteten på disse programmene varierer og ikke alle er anbefalte.

By , 21 May 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18