5 Ting Du Kan Gjøre For å Spare På Skatten | Livsstil | CompareKing
5 Ting Du Kan Gjøre For å Spare På Skatten

5 Ting Du Kan Gjøre For å Spare På Skatten

Omtrent halvparten av norske skattebetalere gjør ingen endringer i selvangivelsen, og dermed er det nok mange som går glipp av muligheter for fratrekk. Det er jo ikke alle som vet hvilke fradrag de har rett til og at det faktisk er penger som kan spares. Her har vi derfor spikret sammen en kort oversikt til orientering. Her er 5 ting du kan gjøre for å spare på skatten:

1. Reisefradrag til og fra jobb

Hvis du bor over 20 km fra jobben, er du pendler og kan du kreve reisefradrag til og fra jobb. Du trenger ikke å kjøre egen bil, regelen gjelder uansett transportmiddel, om du så sitter på med andre eller bruker kollektivtransport. Begge ektefeller har rett til avdrag selv om dere bruker samme bil og enslige pendlere har også rett til fradrag. Hvis du måtte flytte på grunn av jobben kan du i tillegg få fradrag for flyttekostnadene.

2. Foreldrefradrag

Hvis du er småbarnsforelder, har du videre krav på foreldrefradrag hvis barna er under 12 år og i barnehage, hos dagmamma eller i skolefritidsordning (SFO) . Dette forutsetter at det betales skatt for dagmammaen.

3. Boligskatt

Det kan også være at du kan betale mindre på boligskatten. Ligningsverdien skal ikke overstige 30 prosent av markedsverdi og kan være lavere enn det skatteetaten har fått oppført. Man bør samtidig sjekke at eventuell andel av fellesgjeld, formue og renter i borettslag/-sameie er ført opp.

4. Kjøp og salg av aksjer

Det er ikke all gjeld som skatteetaten får med seg og dette må du da føre opp selv. Dette gjelder lån fra arbeidsgiver; lån fra private, for eksempel innad i familien; og tap på valutalån. Det kan også være penger å spare på å flytte gjeld/rentefradrag mellom ektefeller eller samboere for å utnytte hele fradraget. Hvis du kjøper og selger aksjer kan du dessuten få fradrag for utgiftene, så dette må oppføres.

5. Sykdomsutgifter

Du kan samtidig få fratrekk på inntekten for et avisabonnement som du har på grunn av jobben, eller hvis du har betalt fagforeningskontingenten. Hvis du har sykdomsutgifter som overstiger 9180 kroner, har du dessuten krav til fradrag på det.

Husk også at alle vil motta selvangivelsen elektronisk fra og med neste år, med mindre du melder at du heller ønsker papirversjonen. Levere elektronisk betyr at du vil få skatteoppgjøret tidligere. Hvis du vil gjøre endringer i år er fristen 30. april.

Har du noen andre tips som kan hjelpe Ola Nordmann med å spare på skatten? Legg gjerne igjen en kommentar!

By , 14 Apr 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18