Båtlån Uten Sikkerhet Er Egentlig Et Forbrukslån | Forbrukslån | CompareKing
Et Båtlån Uten Sikkerhet Er Egentlig Et Forbrukslån i Forkledning

Et Båtlån Uten Sikkerhet Er Egentlig Et Forbrukslån i Forkledning

Når du kjøper båt eller bil står du overfor ulike valg med hensyn til lån. Det enkleste for mange er å gå gjennom forhandleren, men da er det begrensninger for hvor mye av kjøpesummen du kan låne. For bil og båt er det nemlig lovfestet at du ikke kan låne mer enn 65% av verdien gjennom forhandler. Hvis du tar kontakt med et finansieringsselskap direkte derimot, er det opp til selskapet om de lar deg låne hele beløpet.

Når det gjelder sikkerhet kan du få gode rentevilkår hvis du utvider boliglånet, der du allerede har en verdifull pantgjenstand. Du kan også stille med pant i det du trenger lånepengene til, altså i båten.

Men boliglån-scenariet forutsetter selvfølgelig at du eier en bolig og det er jo ikke nødvendigvis tilfellet. Det kan også være uheldig hvis du binder deg til et lån for en gjenstand som faller i verdi og som du ikke skal eie i uoverskuelig tid. Det kan dessuten være at du har behov for litt friverdi i boliglånet.

Når det gjelder å ta lån med pant i båten vil dette også normalt sett bli billigere enn et båtlån uten sikkerhet. Men hvis det dreier seg om en båt med en relativt liten verdi eller en som er brukt, skal man ikke se bort ifra at båtlån uten sikkerhet kan bli et godt alternativ. For det første kan det bli vanskelig å få lån gjennom banken hvis det dreier seg om relativt puslete verdier, mens med forbrukslån er det som regel en glatt sak å få det innvilget. En annen fordel er lavere etableringskostnader og at du slipper unna tinglysningsgebyret. Da kan du spare noen tusenlapper bare i startfasen. Hvis prisen på båten er mindre enn 100 000 kroner er det derfor all grunn til å tenke båtlån uten sikkerhet, forutsatt at du kan nedbetale innen relativt kort tid og at du har en god og ryddig økonomi.

Anbefalte tilbydere av forbrukslån i Norge er blant annet GE Money Bank, yA Bank, OPP Finans, BB Finans, Bank Norwegian, Santander Consumer Bank og Ekspress Bank.

By , 28 Mar 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18