Slik Fungerer Et Smålån Uten Sikkerhet | Forbrukslån | CompareKing
Smålån Uten Sikkerhet

Slik Fungerer Et Smålån Uten Sikkerhet

Et smålån uten sikkerhet er lån på alt fra 500 til 50 000 kroner, lånesøknaden behandles ofte veldig raskt og pengene er på søkerens konto innen relativt kort tid. Med små lånesummer stilles det færre krav og det er ikke forventet at man stiller med sikkerhet.

Hva dette vil si i praksis er at finansieringsselskapet ikke har en bestemt eiendel de tvangsinnkrever hvis låntaker slutter å betjene lånekostnadene. Ved større lån er det vanlig å stille sikkerhet i eiendom, bil eller andre dyre eiendeler; men ved smålån uten sikkerhet nøyer de fleste tilbydere seg med en kredittsjekk. Det betyr ikke at eiendelene dine er trygge hvis du prøver å stikke av fra gjelden din, de har bare ikke har øremerket en bestemt gjenstand. Men du står i hvert fall fri til å selge hvilke eiendeler du vil, noe som ikke er like lett hvis den er beheftet med salgspant. Om du skulle havne i økonomiske vanskeligheter er det best å kontakte lånetilbyder og forklare situasjonen. Det er jo i deres interesse å få pengene tilbakebetalt, så det kan godt være man kan få betalingsutsettelse hvis man er tidlig ute og viser at man er villig til å betale. De kan også gi deg råd om refinansiering og andre alternativer.

Smålån uten sikkerhet er som regel en dyr affære

Smålån uten sikkerhet er nesten alltid dyre lån med høye rentesatser, og for at det skal lønne seg forutsettes det at man betaler det ned så fort det lar seg gjøre. Dette kan enten være etter et par dager når lønnslippen endelig kommer inn, eller helst innen en måned. Enkelte større smålån har riktignok nedbetalingsplaner som løper over flere år.

Med smålån uten sikkerhet er det mulig å få innvilget lånet på dagen. Aldersgrensen er som regel bare på 20 år, og minimumskrav til årsinntekt er 150 000 kroner. Ellers holder det med at du ikke har betalingsanmerkninger. Det går ikke an å etablere et kundeforhold uten kredittsjekk i Norge, men som etablert kunde kan må få SMS-lån uten at din økonomiske situasjon blir revurdert. I Norge finnes de få selskaper som tilbyr SMS-lån. Noen av de mest kjente inkluderer Folkia og Klikklån. Hvis du holder til i Sverige så er utvalget en del større. Som regel så vil du ikke få lån uten sikkerhet hvis du har betalingsanmerkninger. 

By , 26 Mar 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18