Forskjellen På En Spotpris og En Variabel Pris! | Livsstil | CompareKing
Dette Er Forskjellen På En Spotpris og En Variabel Pris!

Dette Er Forskjellen På En Spotpris og En Variabel Pris!

Strøm er noe som vi bruker mye av i Norge. Vet du egentlig hva som er forskjellen på en spotpris og variabel pris? Nedenfor har vi laget en oversikt over noen begreper man burde kunne.

 

Hva er en KWH?

KWH er forkortelse for kilowattime, og 1 KWH er like mye energi som brukes når en vifteovn på 1.000 watt står på i en time. Et gjennomsnittlig energiforbruk i et vanlig bolighus regnes å være rundt 25.000 kilowattimer i året. Det er lavere i leiligheter.

 

Hva er en GWH?

Definering en gigawattime (GWH) er en million kilowattimer. Dette vil være nok energi til et byggefelt på omtrent 40 bolighus.

 

Hva er en strømleverandør?

Strømleverandører jobber for forskjellige firma som du kan knytte deg opp mot slik at du får strøm til huset. Enhver strømleverandør vil gi deg forskjellige priser for å få deg som kunde, da er det ofte best å sammenligne de forskjellige tilbudene før man binner seg opp.

 

Hva er fastpris?

En fastpriskontrakt er en avtale om en fast pris på strøm over kontraktsperioden. Om man har en stram økonomi som ikke tåler variasjon fra måned til måned, eller man rett og slett bare vil ha litt ekstra kontroll på økonomien, kan man velge en fastprisavtale.

 

Hva er spotpris?

En spotpris-kontrakt er en avtale om at prisen skal følge spottprisen som fastsettes på kraftbørsen. Du tar all risiko for prisendringer på markedet. Hvis prisene faller betaler du mindre, og dersom prisene stiger betaler du mer.

 

Hva er en variabel priskontrakt?

Prisen på en variabel priskontrakt varierer basert på utviklingen på kraftmarkedet. Leverandørene er pliktet til å informere om prisendringer 14 dager før prisene inntreffer.

 

Hva er strømforbruk?

Ditt årlige strømforbruk fremgår av fakturaen fra nettselskapet ditt. Hvis du ikke har tilgang til fakturaen er det lurt å huske at en liten leilighet bruker mellom 8 000 og 10 000 KWH i året, en stor leilighet bruker mellom 15 000 og 20 000 KWH i året, og et lite hus bruker mellom 15 000 og 20 000 KWH i året, mens et stort hus bruker mellom 20 000 og 30 000 KWH i året.

 

Hva er en nettleie?

Nettleie betaler du til nettselskapet ditt slik at du får overført strøm til boligen din. Du vil motta en faktura fra din strømleverandør for kjøp av strøm, og en faktura fra nettselskapet ditt for tilførsel av strøm.

 

Hva er Nord pool?

Nord pool er en felles strømbørs for hele Norden, altså en markedsplass for selgere og kjøpere av strøm. Strømleverandører kjøper strøm fra strømprodusentene til lavest mulig pris, og deretter selger strømmen videre til forbrukerne, som meg og deg. Den gjennomsnittlige innkjøpsprisen (spottprisen) på Nord pool er en stor del av prissetting for den finansielle krafthandelen i Norden. Det vil si at norske strømprodusenter- og leverandører, tar utgangspunkt i prisen på Nord Pool når de skal selge og kjøpe strøm.

By , 25 Jan 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18