Spar Tusenvis Av Kr På Refinansiering Av Lån| Refinansiering | CompareKing
Refinansiering Av Lån Sparer Deg For Tusenvis Av Kroner!

Refinansiering Av Lån Sparer Deg For Tusenvis Av Kroner!

Sliter du med kredittgjeld? De fleste av oss har hørt om refinansiering, men de færreste vet hva det er. Hva er refinansiering og hvordan kan du ta nytte av det? Refinansiering vil si at man tar opp et lån for å betale ned enten et eldre lån eller flere smålån. Begrepet blir særlig brukt når man reforhandler lånevilkårene på boliglånet fordi markedsverdien har gått opp. Grunnen til at man refinansierer er for å få lavere rente- og gebyrkostnader, lengre nedbetalingstid eller bedre oversikt.

Det kan være penger å spare på refinansiering av gjeld. Grunnen til dette er at du gjerne har en bedre økonomiske situasjon enn da du opprinnelig tok opp lån. Du har høyere inntekt, mer egenkapital og banken har mer tillit til din evne til å betjene låneutgiftene.

Samlelån

Men når vi snakker om refinansiering av gjeld er det ofte et samlelån det dreier seg om. Dette vil si at man bruker et nytt lån til å betale ned flere eksisterende lån. Man har kanskje et billån og et forbrukslån på toppen av boliglånet. Det kan også være at du sitter med en rekke smålån og ymse gjeld på kredittkortet. Å samle disse utgiftene i et lån vil kunne gi deg lavere lånekostnader per måned og bedre oversikt. Da har du bare en innbetaling å huske på og sjansene er mindre for at du glemmer å betale og får straffegebyr. Med et eneste lån får du også en mer forutsigbar nedbetalingsplan. I tillegg kan det være en fordel med et lån hvis du skulle havne i økonomiske vanskeligheter. Det er mye enklere å kommunisere med en kreditor enn flere, og hvis du viser deg villig til å betale er det godt mulig å oppnå betalings- eller avdragsfrihet.

Det går også an å bruke et forbrukslån til å samle lån på et sted, og den eneste forskjellen er da at du selv har kontroll på pengene. Når du refinansierer er det nemlig vanlig at banken nedbetaler lånene dine for deg. Dette er tryggere både for deg og banken og sparer deg dessuten for tid og arbeid. Du må alltid oppgi alle dine tidligere lån og kreditter, slik banken får et bilde av din lånehistorie. Med forbrukslån havner pengene i kontoen din, du trenger ikke oppgi hva du skal bruke dem til og det blir opp til deg om du gjør som planlagt.

Begrepet refinansiering blir også ofte brukt i forbindelse med boliglån. Dette er fordi banken tar pant i boligen din og gir bedre lånevilkår hvis verdien på boligen har gått opp. Med dagens høye boligpriser er det dermed meget aktuelt for mange å reforhandle vilkårene. Hvis prisene fortsetter å stige er det bare å refinansiere igjen. De eneste utgiftene knyttet til dette er at banken kan komme til å be deg om en oppdatert takst eller verdivurdering. Ulike banker har ulike krav og hvis det holder med en meglertakst er det mange som tilbyr dette gratis.

Hvis du tror du kan få bedre vilkår med en annen bank, skal du være oppmerksom på at det kan bli mye jobb å bytte. Forskjellen bør derfor helst være på mer enn 0,25%, men hvis du vet at du kan få lavere rente et annet sted kan det være verdt å nevne dette i reforhandlingen med banken din. Det kan også være aktuelt for enkelte mens de refinansierer å skifte fra ordinært lån til for eksempel rammelån.

Bildet brukt i denne artikkelen ble designet av Freepik

By , 20 Mar 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18