Ting Du Ikke Viste Om Kredittkort Rabatter! | Kredittkort | CompareKing
Dette Visste Du Garantert Ikke Om Rabatter Tilknyttet Kredittkort!

Dette Visste Du Garantert Ikke Om Rabatter Tilknyttet Kredittkort!

Gode rabatter og andre fordeler slik som cash back og air miles blir stadig viktigere når forbrukere er på utkikk etter et det beste kredittkortet. Med stadig økende forventninger blant forbrukere så har banker slik som yA Bank, GE Money, DNB, Nordea, Danske Bank, Santander og flere sett seg nødt til å forbedre sine eksisterende kredittkort og lansere helt nye kort som tilbyr ulike fordeler. Dette er i grunn positivt for forbrukere ettersom det blir mer fordelaktig å bruke kredittkort, men hvem er det som egentlig absorberer kostnaden tilknyttet til disse rabattene og fordelene? Det er jo ikke noe hemmelighet at banker er kjent for å være flittig når det kommer til kostnadskutting.

Det første vi må ta stilling til er hvilke parter som er involvert i en kredittkorttransaksjon( i tillegg til deg selv). Vanligvis så vil en transaksjon involvere en de følgende partene:

Selger: Du finner selgere så og si overalt, enten det er når du kjøper et klesplagg hos H&M eller når du oppgraderer smarttelefonen din i en Telenor-,butikk. I følge Wikipedia så er en selger- "En fysisk eller juridisk person som som har til oppgave på egne eller andres vegne å slutte en avtale eller kontrakt om overdragelse av et produkt."

Betalingsterminal-firma: En del av oss tror at det er bankene som også håndterer betalingsterminalene, men slik er det ikke. Det finnes spesialiserte selskap slik Nets- og DIBS- som tilbyr ulike betalings-, kort- og informasjonsløsninger.

Betalingsnettverk-firma: Betalingsnettverk-firma inkluderer store internasjonale selskaper slik som Visa-, MasterCard- og American Express-

Finansieringsselskapet: Selskapet som tilbyr deg kreditt i form av et kredittkort.

Så, hvem betaler for kredittkort rabatter? 

Sannheten er at selgeren mottar ikke den fulle summen av betalingen. I stedet blir en prosentandel av betalingen delt mellom firmaet som tilbyr terminalen, firmaet som foretar betalingsformidlingen og kredittkortutsender. Prosentandelen som blir fordelt varierer fra selger til selger. En bit av prosentandelen blir satt til side for å finansiere fordelene(kredittkort rabatter, cashback, airmiles etc) som de forskjellige finansieringsselskapene tilbyr. Kostnaden blir med andre ord absorbert av selgeren ettersom de må gi vekk en prosentandel av salget til slike formål.

By , 09 Jul 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18