Velg Et Billån Med Sikkerhet Foran Et Forbrukslån | Forbrukslån | CompareKing
Billån Med Sikkerhet Foran Et Forbrukslån

Derfor Burde Du Velge Et Billån Med Sikkerhet Foran Et Forbrukslån

Som regel er et vanlig billån med sikkerhet alltid et bedre alternativ en et usikret lån. Sistnevnte er lett å få fordi du ikke trenger å stille med pant. Men for å dekke risikoen til långiver kommer forbrukslån som regel med skyhøye renter. Vanlig effektiv rente varierer fra 9% til 25% per år, og det kan fort bli veldig dyrt og vanskelig å betjene. Mye kortsiktig forbruksgjeld kan også forhindre deg i å få innvilget søknad til boliglån i fremtiden. Det eneste som kreves for å oppnå forbrukslån er vanligvis at man passerer en kredittsjekk.

Billån med sikkerhet er ikke alltid det beste valget

Det finnes likevel et scenario hvor det beste valget kan bli et forbrukslån. Se for deg at du skal selge din nåværende bil men må vente til du har fått en ny. For å få til dette trenger du jo et lån. Men det betyr kanskje at du vil nedbetale hele gjelden så snart eller i kort tid etter at du endelig har fått solgt den gamle bilen. Med forbrukslån slipper du da en del unødvendige kostnader, som for eksempel gebyr for tinglysing av salgspantet og etableringsgebyret, samt full kasko forsikring på bilen. Billån gis dessuten sjelden for så korte perioder eller for lave lånesummer. Det lønner seg vanligvis ikke å tinglyse pant for små beløp, i hvert fall ikke hvis du regner med å løse det inn fort.

I og med at forbrukslån på dagen er et lån uten sikkerhet er det gjerne en grense på hvor mye du kan låne. Denne grensen kan ligge på rundt 250 000 kroner, og setter dermed noen begrensninger på hvor fin bil du kan kjøpe. Med forbrukslån er det dessuten sjelden at man beveger seg opp i så høye priser uansett, fordi det vanligvis innebærer en lengre nedbetalingsplan og blir dermed for dyrt i det lange løp. Hvis lånesummen er på mer enn 100 – 120 000 kroner er det særdeles uvanlig at man ikke velger lån med salgspant.

By , 27 Feb 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18