Hvor Mye Koster Det å Gifte Seg? | Livsstil | CompareKing
å gifte seg

Hvor Mye Koster Det å Gifte Seg?

Drømmer du om et nydelig bryllup på Maldivene med ubegrenset champagne, hummer og gratis spa-behandling for alle gjestene dine? Det høres kanskje fantastisk ut, men det er ikke fullt så fantastisk når du begynner ditt “nye liv” med røde tall på kontoen.

Det er ikke til å dytte under en stol at utgiftene assosiert med et bryllup kan bli så høye at enkelte par ender opp med stor gjeld etter at festlighetene er over. I øyeblikket så føltes det kanskje riktig å bruke et par hundretusen på bryllupet, men så snart støvet har lagt seg så var det ikke like kjekt. I tillegg så tenker de fleste at de kun skal gifte seg èn gang i livet, men det er jo ikke alltid slik? I følge Klikk.no så vil 45% av alle som gifter seg skille seg.

Gjeld er ikke farlig, men…

Gjeld i seg selv er ikke farlig så lenge du klarer å betjene den på en god måte. Det som er skummelt er når par som ikke har kontroll på privatøkonomien begynner å leke med tanken om å ta opp lån på 400 000 kroner for å finansiere bryllupet. Ikke bare kan dette skadet forholdet på lang sikt, det kan også skade kreditt historien til partene som er involvert.

Hvor mye et bryllup vil koste vil selvsagt variere fra bryllup til bryllup, men i Norge så så er det vanlig å betale fra 50 000-100 000 kroner, og da snakker vi om et helt vanlig bryllup uten live-opptreden eller lignende. Prisene er på vei opp så det kommer ikke til å bli billigere å gifte seg med det første.  Her har vi tatt for oss noen av de vanligste utgiftene som du burde ha i tankene. 

Som du ser så blir det fort dyrt. Det er selvfølgelig mulig å spare penger på å kutte ned på alkohol eller å kjøpe billigere ringer, men det gir deg en oversikt over hva du kan ende opp med å betale.

Planlegg i forveien

Hvis du planlegger å gifte deg om ett eller to år så burde du starte planleggingen i dag. Jo fortere du klarer å komme opp med en plan, jo bedre er det for deg og din fremtidige ektefelle. I denne planen så er det viktig at du prøver å inkludere så mye detaljer som mulig. Hva koster maten, hotellet og fotograferingen? I tillegg så er det viktig at du tar høyde for inflasjon.  

Jo mer detaljert listen er jo enklere blir det for deg å sette vekk det riktige beløpet hver måned.  Nøkkelen til suksess er planlegging.

Har dere råd?

Hvis begge partnene sliter med høy gjeld, enten i form av forbrukslån eller boliglån, så kan det være at det lønner seg å vente litt med å gifte seg. Ettersom dere skal tilbringe resten av livet sammen så er det ikke noe i veien med å utsette det et par måneder slik at privatøkonomien får tid til å forbedre seg. Ikke la bryllupet bli en byrde!

Hold deg unna lån og kredittkort

Med mindre du er supermann når det kommer til håndteringen av din egen økonomi så burde du holde deg unna forbrukslån og kredittkort. Du kan fort ende opp med gjeldsposter som du ikke klarer å håndtere. Ingen ønsker vel å starte sitt “nye” liv med gjeld opp til ørene.

Til syvende og sist så skal et bryllup være en gledens dag. Sørg for at gleden blir langvaring ved å unngå unødvendig gjeld! 

Bildet brukt i denne artikkelen er designet av Freepik

By , 10 Sep 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18