Slik Tar Du Kontroll Over Personlig Økonomi! | Livsstil | CompareKing
Slik Tar Du Kontroll Over Personlig Økonomi!

Slik Tar Du Kontroll Over Personlig Økonomi!

Det er mange som kan ha nytte av bedre personlig økonomi. Hvis du bruker opp alle pengene du tjener fra måned til måned uten å spare eller sliter i det hele tatt med å holde bankkontoen på pluss-siden inntil neste lønnslipp, kan det godt være at du kan ta noen grep for å få mer kontroll.

Det første steget når det gjelder å ta kontroll over personlig økonomi er å lage et skikkelig budsjett. Kartlegg de viktigste utgiftspostene: husleie, forsikringer, strøm, transport, telefonbruk/internettabonnement, mat og klær. Du kan deretter begynne å identifisere hvilke utgiftsposter du kan redusere eller kutte ut. Hvis du vender deg til å betale med bankkort får du dessuten en hendig oversikt å forholde deg til på nettbanken. Det er i tillegg flere banker som har budsjettprogrammer som kan hjelpe deg med å få oversikt over personlig økonomi.

Etter hvert som du får et bedre bilde av forbruket, kan du begynner å undersøke om du betaler mer enn nødvendig for tjenester som forsikring, strøm og mobilabonnement. Du bør også undersøke at du er riktig forsikret og at du ikke på noen måte er dobbelsikret. Du får ikke noe mer utbetaling for det.

Trenger du NRK-lisensen?

Videre finnes det kanskje noen avgifter for tjenester som du strengt tatt ikke bruker så mye. Det er for eksempel mange av oss som egentlig ikke ser noe særlig tv lenger men som likevel betaler NRK-lisensen. Hvis du bruker tv-en til å se på DVD-er og ellers ser på nett-tv er det bare å kansellere lisensen. Og hvis du synes det virker litt drastisk kan det likevel være verdt å vurdere en mindre kanalpakke.

I det daglige forbruket er sikkert også ting du kan kutte ned på for å forbedre personlig økonomi. Du kan blant annet ta med mat på jobben, bruke bilen mindre, eller vende deg til å lage en innkjøpsliste for mat til uken. Du bør også for all del gardere deg mot impulskjøp og lokketilbud. Lettere sagt enn gjort, men ofte er det slike grep som må til for å få litt fart på sparekontoen. Summene virker kanskje små i et månedlig perspektiv men i det lange løp kan det gi deg betydelig økonomisk ryggrad og handlingsrom.

By , 27 Mar 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18