Koble Deg Til Verden Med Din Smarttelefon | Teknologi | CompareKing
Slik Kobler Du Deg Til Verden Med Din Smarttelefon

Slik Kobler Du Deg Til Verden Med Din Smarttelefon

Med stadig utviklende teknologi er det ikke alltid like lett å vite hvordan ting fungerer. Slik kobler du deg til internett med din smarttelefon!

Med smarttelefon har du valget om du vil bruke mobilnettets nettilkobling eller begrense bruken til trådløst wi-fi. Det siste kan være en fordel hvis du ikke har fastpris på datatrafikk i mobilabonnementet ditt.

Mange velger derfor å deaktivere mobildata for å unngå dyre regninger Men det er jo ikke alltid man har wi-fi tilgjengelig og derfor er det nyttig å vite hvordan man kan skru dette av og på etter behov. Hvordan du gjør dette avhenger av hvilket operativsystem du bruker. Heldigvis er disse i smartmobilverdenen begrenset til bare tre systemer: Apples iOS, Googles Android eller Microsofts Windows Phone.

Apple

På Apple trykker du på innstillinger > Generelt >Nettverk, for å aktivere eller deaktivere mobildata og dataroaming. Sistnevnte gjelder for når du er i utlandet og er vanligvis skrudd av permanent. Du kan se at mobildata er skrudd av på hovedmenyen ved at mobilnettindikatoren på statuslinjen øverst til venstre på skjermen er skjult.

Android

Med Android trykker du på Innstillinger >Trådløse nett > Mobile nettverk. Deretter fjerner du haken der det står Data aktivert. Hvis du hyppig skrur av og på mobildata, kan det være lurt og lage en snarvei, eller widget. Dette gjør du ved å holde en finger på skjermen i startmenyen. På menyen som da dukker opp velger du Skrivebordselementer eller Widgeter og deretter Strømstyring eller Strømkontroll. Ikke alle modeller lar deg bruke dette til annet enn å skru av og på wi-fi. I enkelte modeller har du allerede en snarvei for strømkontroll i statuslinjemenyen.

Windows Phone

På Windows Phone sveiper du til venstre fra startmenyen og velger Innstillinger > Mobil, for å slå av Datatilkobling.

Hvis mobildata er deaktivert kan du ennå koble deg til nettet med trådløst nettverk: wi-fi. Med Apple trykker du på Innstillinger > Wi-Fi. Når denne er skrudd på vil mobilen automatisk søke etter et tilgjengelig nettverk. På listen kan du velge det nettverket du har adgang til, eventuelt taste inn et passord, og så er du tilkoblet. Du vil se en hake til venstre for nettverksnavnet når du er koblet på. I tillegg får du se wi-fi logoen på statuslinjen. Hvis nettverket er skjult, kan du trykke på Annet og oppgi navnet til nettverket manuelt.

Med Android trykker du på Innstillinger > Trådløse nett, og krysser av på Trådløst nett. Dette kalles også Wi-fi i enkelte versjoner. Deretter trykker du på Trådløsinnstillinger eller alternativt Wi-fi innstillinger, for å finne ditt nettverk. Når du først har koblet deg til, velger mobilen det samme nettverket automatisk hver gang du er innenfor rekkevidde. Dermed slipper du å koble deg på manuelt hver gang du skal på et nettverk som du bruker regelmessig, for eksempel hjemme eller på jobb.

På Windows Phone går du inn på Innstillinger > Mobil, og trykker Velg nettverk. Standardinnstillingen er også her automatisk.

By , 21 Feb 2014
Se flere tilbud under

Signer med bankid Signer senere
Steng vindu

Hei,
Vi er tilgjengelige på chatten mandag-torsdag mellom 9-21 og fredager mellom 10-18